Een Scandinavische huiskamer runnen is samen nóg leuker!

Posted By Nienke Meijs / 18 oktober 2015 / 0 Reacties

Bezoekjes aan vrienden in Zweden en trips naar Copenhagen inspireerden Mirjam van Rijt en Bob Tönissen om een winkel- én horecaplek ineen te creëren. En dus opende het stel, lang voordat de massa Scandinavië als keurmerk ging zien, de deuren van hun op het hoge noorden geïnspireerde woon-lunchwinkel: ‘Sid en Liv’. Hun Scandinavische huiskamer is sindsdien the place to be en verschijnt regelmatig met stip in must-go-to lijstjes van bladen als Flair, Viva en VTwonen. Na jarenlang ondernemen vult hun huiskamer zich dagelijks met veel vaste klanten én begroeten ze tot hun verbazing ook nog iedere dag bosjes nieuwe klanten. Of het al tijd is om achterover te leunen? Nee, nog lang niet. Ze hebben nog zoveel creatieve hersenspinsels om te realiseren. Het enige probleem? Waar halen ze de tijd vandaan?

Wie: Mirjam van Rijt en Bob Tönissen
Wat: Sid en Liv & Vänner
Waar: Van Welderenstraat 95

Katten en kids
Utrecht, Den Bosch of toch Nijmegen. Verschillende steden passeerden de revue voordat Mirjam en Bob in Nijmegen de perfecte locatie vonden om hun huiskamer-woonwinkel concept te realiseren. In de Van Welderenstraat vonden ze een prachtig pand met binnenstadstuin én aangrenzend een plek om ook zelf te wonen. Mirjam: “Doordat we hierachter ook wonen is Sid en Liv bijna letterlijk onze huiskamer geworden. Onze katten lopen hier rond en de kinderen ook. Uiteindelijk, in de toekomst, willen we dit wel van elkaar los trekken. Voor nu is het extra fijn, zeker met het oog op de kleintjes, dat we op één plek kunnen wonen en ondernemen.”

Ballenbak?
Een Scandinavische huiskamer met een frisse en lichte inrichting en waar al het eten zelf wordt gemaakt dat concept brachten Mirjam en Bob naar Nederland. Bob: “En dat spreekt aan. Er zijn hier in Nijmegen tenslotte al genoeg bruine kroegen.” Mirjam: “Daarnaast willen we dat het bij Sid en Liv vooral gezellig is en een plek waar ook jonge gezinnen welkom zijn.” “Maar we zijn geen ballenbak”, vult ze lachend nog aan.

Veel vrouwen
Het ondernemers duo onderstreept dat ze hun plek constant aan het finetunen zijn. Zo is de woonwinkel van achter naar voren verplaatst en gaan ze naar vakbeurzen als show-UP voor mooie woonproducten. “We ontvangen heel veel vrouwelijk klanten en ook op onze hightea komen alleen maar vrouwen af. Dit is niet erg, maar er mogen zeker meer mannen komen”, aldus Bob.

Restaurant
Met de komst van Vänner, een huiskamerrestaurant, is hun huiskamer annex woonwinkel een half jaar geleden uitgebreid van fijne dagplek naar tevens ook een heerlijke avondplek. En… met het aantrekken van meer mannen zit het sindsdien wel snor. Bob: “Opvallend is dat een andere groep ons nu ook heeft ontdekt. In de avond komen met name stellen of groepjes van vier mannen bij ons eten.”

Doorbikkelen
Hoewel Mirjam en Bob op papier ervaren ondernemers zijn valt er volgens Bob elke week iets te leren. “De eerste drie jaar is het echt investeren en volhouden. Het is pittig en je maakt veel uren per week. Je eigen onderneming moet dan wel echt je passie zijn, anders hou je het niet vol.” Mirjam: “Achteraf denk ik wel; wat zijn we gestoord geweest. Nachten niet slapen en dan doorbikkelen met een kind van 1,5 en eentje van 3 jaar oud.”

Toekomstdromen
Ontspannen doen ze af en toe in hun caravan op camping ‘Bij Ons’ in Groesbeek, maar echt achteroverleunen zit er voorlopig nog niet in. Mirjam zou nog wel een zaak willen openen in Utrecht en Bob ziet een tent aan het strand ook wel zitten. Hoe, wat en wanneer is nog afwachten, maar één ding staat buiten kijf: ondernemen doen ze met zijn tweeën. Bob: “Er is tussen ons een buitengewone goede rolverdeling. Ik ben de doener en Mir is creatief. En samen alles doen is nog leuker!”

 

FF-NienkeTekst en beeld: Nienke Meijs

nienke

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed