Binnenkijken bij hotel Prikkels

Posted By Nienke Meijs / 19 oktober 2015 / 0 Reacties

Woeste ideeën hadden eigenaars Suzanne en Michiel over hoe ze de studentenkamers boven soepbar ‘Prikkels’ zouden omtoveren in mooie hotelkamers. Hun beste idee? Resoluut de kamerinrichting-regie uit handen geven en lokale collega-ondernemers een platform bieden om de kamers helemaal naar eigen crea-inzicht te stylen. Het resultaat: een uniek hotel met vijf beauties van kamers!

Wie: Suzanne Westrik en Michiel Vries
Waar: Hartje centrum, Houtstraat 75
Wat: Intiem stadshotel. Vijf kamers. Kamerprijzen: tussen de €75,- en €110,-.

Prikkels 1Vertel… Naast een soepbar ook een hotel?
Suzanne: “Al sinds de opening van onze soepbar ‘Prikkels’ in 2013 hangt er op onze voorgevel een vogelhuisje. Een stille hint, want ik wilde altijd al een hotel beginnen. Toen bleek dat het mogelijk was om een klein stadshotel boven Prikkels te realiseren, zijn we na een succesvolle crowdfunding gestart. Vanaf de Nijmeegse Vierdaagse week 2015 zijn we open en sindsdien zitten we lekker vol en moeten we af en toe helaas al nee verkopen. Qua rolverdeling loopt het tussen Michiel en mij ook gesmeerd: hij hangt de schilderijen op en verzorgt de ontbijtjes en ik mag me ontfermen over de administratie en het schoonmaken van de kamers.”

Collega-ondernemers kregen een ‘blank canvas’ én vrij spel?
Suzanne: “We zijn begonnen met één kamer en een super enthousiaste ondernemer. De grote dingen (denk aan een vloer, badkamer, bed, televisie en kledingkast) die de basis vormen van een goede hotelkamer daar hebben wij voor gezorgd. De ondernemers mochten de kamers niet obsceen of helemaal zwart gaan inrichten en verder was onze feedback: ‘Ga je goddelijke gang!’.”

Prikkels 2

Is de inboedel ook te koop?
Suzanne: “‘Wie heeft jouw kamer ingericht?’, deze informatie is terug te vinden op elke kamer. Tevens ligt er een (prijs)lijst met daarop een overzicht van de spullen van de ondernemer die in jouw hotelkamer staan of hangen. De one-of-a-kind vintage items in de Petit Village-kamer kun je uiteraard zo meenemen.”

Welke kamer is favoriet?
Suzanne:“Elke kamer heeft een totaal andere look & feel gekregen, omdat er een andere ondernemer (Make My Day, Aba-I, Petit Village, Samosa en Smeltkroes) mee aan de slag is gegaan. Ik kan dan ook echt niet kiezen tussen mijn kindjes, hoor. De Smeltkroes-kamer is heel groot. De Samosa-kamer intiem en knus. De Abi-kamer heeft een fijn bad en de Make My Day-kamer is een splitlevel: je slaapt in een soort kuiltje en wil je relaxen dan ga je de trap op naar de tv-hoek boven.”

Prikkels 3

Het inrichten liep lekker gesmeerd?
Suzanne: “In vergelijking met de andere kamers was de inrichting van de Smeltkroes-kamer een lang proces. Dit kwam doordat 30 man zich bezig hield met de inrichting. Bepaalde dingen, zoals een spiegel, waren er niet toen de kamer af was. Hier zagen we zelf wel de humor van in. We proberen nu één geheel van deze kamer te maken en enkele ‘hotelinrichting’-gaatjes te vullen.”

nienke

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed