Credible is lekker wars en daardoor in-Credible

Posted By Nienke Meijs / 19 november 2015 / 0 Reacties

Soms kom je ergens en denk je: welke creatieveling heeft dit leuke concept bedacht? Credible in het centrum van Nijmegen is zo’n plek. Het bruist er van de creatieve energie, in de zomer- en wintermaanden is het er relax vertoeven én er komt een goede mix van locals en logés. Ja, je leest het goed: logés. Credible is namelijk 24/7 open. Naast lekker eten en drinken kun je hier ook in stijl slapen want Credible is alles behalve een traditioneel hotel. Nijmegen en haar inwoners moesten de nieuwe hotspot wel even op zich laten inwerken. ‘Is dit een nieuw leescafé?’, vroegen sommige voorbijgangers zich af. Ondernemersduo Loes de Kort (24 jaar) en Mark Nijhuis (36 jaar) moeten er nu, bijna drie jaar later, nog hard om lachen.

Wat maakt Credible zo incredible?
Mark & Loes: “Vanwege onze sfeer en omdat we daardoor geen klassiek hotel zijn.”
Mark:Met Credible laten we alle hotelregels los. Zo is er geen receptie, achter de bar kun je inchecken, en wanneer jij er zin in hebt kun je iets lekkers eten, een cocktail drinken of ontbijten. Dat laatste kan zelfs de hele dag!”
Loes: “Reizen is altijd een beetje stresserig en wij proberen een verblijf hier zo relax mogelijk te laten beginnen. Gasten komen binnen en vragen dan eerst ‘Is dit ook een hotel?’. Dan gaan ze zitten om even uit te rusten van hun reis, drinken een drankje aan de bar en voordat ze het weten zitten ze hier een uur te kletsen zonder überhaupt nog hun kamer te hebben gezien.”

Het stond in de sterren geschreven om samen te ondernemen?
Mark: “Via een horecamakelaar hoorde ik dat er een hotel (City Park Hotel, red) te koop stond. Ik heb zelf in de Hertogstraat gewoond en had geen idee dat er hier op de hoek al jaren een hotel zat. Een week later ben ik gaan kijken en ik was meteen verkocht door de ruimte en de indeling: twee verschillende verdiepingen.”
Loes: “Daarnaast was het vooral een vies en smerig donkerbruin hotel. Maar Mark was opgetogen dus uiteindelijk ben ik ook meegegaan en toen waren we beiden enthousiast. De intentie was een tweede zaak voor hem. Ik was inmiddels werkzaam in de psychiatrie en bezig met een tweede opleiding. Mark gaf echter direct aan dat dit een te groot project zou zijn voor hem alleen.”
Mark: “Ik had echter wel de financiën, restaurant Tante Koosje had ik net verkocht, en de energie om deze plek onder handen te nemen.”
Loes: “We zijn op vakantie gegaan naar Oostenrijk, besloten de handen ineen te slaan en hebben daar ons businessplan geschreven. En toen ging het heel snel. Binnen enkele maanden kregen we de sleutel.”

Opeens non-stop bij elkaar. Hoe is dat?
Loes: “De eerste 2,5 maanden waren we alleen bezig met verbouwen. Met een bordje spaghetti voor de neus namen we dan elke avond door wat we nog moesten doen en soms stonden we nog om 2 uur in de ochtend teksten op muren te schrijven.”
Mark: “Doordat we altijd op één lijn zitten was het vol te houden. In het begin was het echt hard werken, nu krijgen we steeds meer privé-tijd terug. Door samen te gaan ondernemen hebben we wel een risico genomen op relatievlak. En het is een feit: als een bedrijf goed loopt, dan is het samen een stuk leuker.”
Loes: “Het is fijn dat bepaalde zaken steeds beter staan en dat ik daardoor meer uit handen kan geven. Ook als we er niet zijn loopt het hier uitstekend en onze rolverdeling, ik de frontoffice en Mark de backoffice, sluit naadloos aan bij wie we zijn en waar onze sterke punten liggen.”

En dan zijn de kamers ingericht, ben je officieel open en denk je?
Mark: “Nu moet het gebeuren!”
Loes: “In het begin riep ik nog wel eens hoofdschuddend ‘Ik weet het niet!’. Dan hadden we op zaterdagavond een dj draaien, maar was er niemand hier. Of hoorden we van mensen die langsliepen: ‘Oh kijk, dit is een nieuw leescafé’.”
Mark: “Dan belden we de moeder van Loes met het verzoek om even hier te komen zitten haha. En dan toch komt er ergens een omslagpunt en gaat het lopen.”

Een eigen hotel runnen is zo leuk omdat…
Loes: “Je alles zelf kunt bedenken. Hotel Michelberger in Berlijn heeft ons erg geïnspireerd, verder hebben we veel op internet gestruind en boekjes gekocht om zo onze moodboards te creëren. Ik wilde ook een mooie website en een plattegrond aan de muur. Daar zoeken we dan de juiste mensen bij. Super creatief kunnen zijn, dat is de leukste kant van dit vak. Hier ben je nooit uitgedacht.”
Mark: “Voor mij is ondernemen vanuit mijn gevoel en daarmee geld verdienen het summum. Een bedrijf moet wel zijn eigen broek kunnen ophouden. In het begin konden we ook echt niet alles meteen aanpakken hoor. Maar nu kan er steeds meer.”
Loes: “Zo hebben we dit jaar onze beste zomer ooit gedraaid mede dankzij ons nieuw ingericht terras. Ook hebben we elektrische fietsen kunnen aanschaffen, zodat gasten al het moois in en rond Nijmegen kunnen ontdekken.”

Credible facts
Wie:
Eigenaars Loes de Kort (24) en Mark Nijhuis (36)
Wat: Hotel Credible
Waar: Hertogstraat 1
Tijdlijn: De deuren van Hotel Credible gingen open in juli 2013. Er zijn 20 kamers. Een team van 40 man zorgt voor een inCredible verblijf. Ontbijten kan de gehele dag. Met jazzy lounge tunes en een drankje in de hand is het hier ook goed vertoeven in het weekend.

Tekst en beeld: Nienke Meijs

nienke

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed