What’s on this weekend?

Posted By Nienke Meijs / 4 december 2015 / 0 Reacties

Het Sinterklaasweekend staat voor de deur. Binnenshuis is het cadeautjes uitpakken, gedichten voorlezen en scrabbelen met chocoladeletters, maar buitenshuis biedt Nijmegen je dit weekend (4 t/m 6 december) net zo veel vermaak. We hebben de leukste get-out-of-the-home weekendtips in Nijmegen voor je op een rij gezet. Van local foodmarkt en spannende techno tot een visuele sneak-peak, dit zijn onze favorieten.

Last-minute Sint-shopping
Sintstress op vrijdagmiddag? De inpakrol blijkt op met nog net één cadeautje te gaan? Je surprise is helemaal af, maar mist net dat ene key-item waarmee jij de originaliteitsprijs gaat winnen? Of je bent zo druk bezig geweest met je surprise dat cadeautjes kopen er überhaupt bij is ingeschoten? Relax… vrijdagavond 4 december is er namelijk een extra koopavond en kun jij voor je last-minute aankopen tot 21.00 uur terecht in Nijmegen. Ga voorbereid en doelgericht de stad in met deze 10 tips voor last-minute cadeau-shoppers en hou zo meer tijd over om de vrijdag goed af te sluiten bij één van onze hotspots.

Punky Friday in Merleyn
Is ‘voorbereiding’ je 2e naam en jouw vrijdagavond helemaal Sint-perikelen vrij? Start je weekend in Merleyn met de New Yorkse punkband Dirty Fences en de Amsterdamse metalband Death Alley. Dit is échte rock met een rauw randje. Klik hier voor meer informatie.

Cinemac

CineMec sneak peak
In plaats van de gebruikelijke €5,- uitgeven aan Sint-dobbelspelcadeautjes, kun je voor hetzelfde bedrag de hele avond vanuit een rode stoel je visueel laten prikkelen bij CineMec: dé nieuwe mega-bioscoop in Nijmegen-Noord. Ze gaan officieel pas in februari 2016 open, maar vanaf 5 december kun je een sneak peak nemen voor een fijn prijsje. Ook op zondag 6 en maandag 7 december kun je gebruik maken van deze filmintroductie-aanbieding. Lees hier meer over het speciale ‘Oh, kom er eens kijken’-programma.

Local meets global in de Stevenskerk
Dit is Nijmegen op haar best! De Stevenskerk verandert zondag 6 december in een foodmarkt, concertzaal en sprekerspodium in één. Struin rond tussen de kraampjes en geniet gratis van bijzondere Afrikaanse en Arabische hapjes, bereid door de beste local chef-koks samen met vluchtelingen uit Heumensoord en Lent. Nijmegenaren en vluchtelingen kunnen elkaar zo op een relaxte manier leren kennen, want ook al spreek je elkaars taal niet: de ‘language of food’ spreken we allemaal. Ondertussen vult de kerk zich vol goede live muziek en rake woorden van verschillende sprekers. Van 15.00 uur tot 22.00 uur is iedereen welkom.

PlanetRoseLobster

Sluit je weekend af met Planet Rose
Naast kooktalent is het muzikale talent ook goed vertegenwoordigd de zondag na Sinterklaas. In Doornroosje verzamelen de jonge en rebelse creatievelingen van de Londense techno scene zich tijdens Planet Rose. Vanaf 18.00 uur start het dansend afsluiten van je weekend op experimentele house, techno en electro beats. Ticketinformatie vind je op de website van Doornroosje.

Have a foxy Sint-weekend!

Simone Luijckx
FF-redacteur

nienke

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed