What’s on this weekend?

Posted By Nienke Meijs / 11 december 2015 / 0 Reacties

Sinterklaas is weer terug naar Spanje, de Kerstman is in aantocht en Nijmegen bereidt zich voor op heerlijke avondjes met een flinke dosis sfeer. Kerstmisfanaten komen dit weekend helemaal aan hun trekken, maar mocht je het even rustig aan willen doen dan kun je ook flink cultuursnuiven en de kerst nog even laten voor wat het is.

Oh happy days!
Jezelf maximaal onderdompelen in kerstsfeer kan vanaf zaterdag 12 december tot en met 3 januari 2016 in de Sint Stevenskerk. Hier kun je dan genieten van kerstconcerten, voorstellingen, lezingen en nog veel meer. Op zaterdag 12 december wordt ‘Kerst in de Stevenskerk’ feestelijk geopend en kun je kerststal-exposities, koren en orgelspel verwachten. Ook erg mooi: op zondag 13 december staat de Stevenskerk in het thema van ‘Wereldlichtjesdag 2015’. Aan het begin van de avond wordt een golf van lichtjes gecreëerd, om overleden kinderen te herdenken. Bezoek voor meer informatie de website van de Stevenskerk of Wereldlichtjesdag. (Fotocredit: Fotogelukjes)

Honiguitje

Bijzonder Honig-uitje
Nog niet zo in de mood voor kerstcapriolen? Ontdek op zaterdag mét insiders het Honig Complex. Dit evenement is een onderdeel van ‘Het andere uitje’, een initiatief van nachtburgemeester van Nijmegen Doro Krol. De dag begint met een van de lekkerste kopjes koffie uit Nijmegen bij First Things First. Daarna volgt de wandeling die wordt geleid door een gids die je alles vertelt over het Honig Complex. Tussendoor kun je ongegeneerd binnenkijken bij stichting Fabricaat, Jordan Artisan, ateliers in de Smeltkroes en de Stadsboom en Galerie Bart. De dag wordt afgesloten met een borrel bij STOOM en heb je na al dat slenteren trek gekregen dan is dit ook de plek voor een lekkere bite. Voor meer informatie bezoek je de website van Het Andere Uitje.(Fotocredit: het Andere Uitje)

Afghans meisje

Mooi in beeld
Houd je van intense en eclectische fotografie? Dan is deze expo absoluut een aanrader om je creatieve geest mee te prikkelen. Vanaf zondag 13 december (en tot en met januari 2016) wordt in het Afrika Museum in Berg en Dal namelijk de expositie ‘De Iconen’ getoond. Kom oog in oog met de allermooiste wereldfoto’s vastgelegd door de legendes uit de fotografie voor National Geographic. Denk aan het Afghaanse meisje met de felgroene ogen van Steve McCurry en werk van Joel Sartore, Chris Johns, Annie Griffiths en vele anderen. Wil je meer weten? Kijk dan even op de website van het Afrika Museum. (Fotocredit: stevemccurry.wordpress.com)

Huiskamerconcert
Zin om van een intieme muzikale sfeer te proeven en misschien wel nieuwe stadsgenoten te leren kennen? Dan presenteren wij je last but not least de Nijmeegse versie van het huiskamerconcertfestival ‘Muziek bij de Buren’, op zondag 13 december. Na eerdere succesvolle versies in het oosten van het land zet dit evenement zich voort in onze stad. Het evenement wordt feestelijk geopend in de binnenstad, waarna je in huiskamers door heel Nijmegen kunt genieten van echte concertjes van lokale muzikale talenten. Bezoek de website voor meer informatie en bekijk vast welke artiesten jij graag wilt gaan zien.

Have a Foxy weekend!

Avalon Diebels
FF-redacteur

nienke

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed