What’s on this pre-x-mas weekend?

Posted By Nienke Meijs / 18 december 2015 / 0 Reacties

In deze FollowFox weekend update tellen we met onder andere SMKMRKT, Nuilen en een Wild Wijn Fest langzaam af richting kerst. Gaat er bij jou niet direct een belletje rinkelen als je deze begrippen leest? No worries, lees verder en binnen een paar minuten weet jij precies wat je dit weekend in Nijmegen te wachten staat.

SMKMRKTWTR

SMKMRKT omarmt de winter
Proef, zie, hoor en beleef kerst dit hele weekend maximaal tijdens de tweede editie van SMKMRKT Winter. Vrijdagmiddag 18 december trapt SMKMRKT af met ‘De Grote Nijmeegse Kerstborrel’. Het is een kerstborrel, het is Nijmeegs, het is groots én er is een ‘foute kersttrui’-contest.
Op zaterdag en zondag mag je van dit winterfestival volgens de organisatie, ‘Van alles veel en enkel het beste’ verwachten. Struin rond tussen de knusse kraampjes en scoor one-of-a-kind kerstcadeaus want met ‘van alles veel’ is niets gelogen. Fashion, interieur, muziek, literatuur, kunst: you name it en het is hier te vinden! Shoppen maakt hongerig en wat is een festival tegenwoordig zonder een foodtruck corner? Waan je in culinaire winterse sferen en zet tegelijk je tanden in warme wafels en toffeeappels van Tati’s sweetshop of proef de flammkuchen van café In de Blaauwe Hand. Laat je daarnaast verrassen door intieme concerten, surprise muziekacts en dampende beats die de sneeuw doen smelten. Check de website van SMKMRKT voor openingstijden, prijzen en kerstborrel ticketinformatie.

3FM

3FM Serious Request 2015 @ Brebl
Wanneer vrijdag 18 december de glazen deur bij Serious Request in Heerlen op slot gaat, openen de deuren van Brebl op het Honig complex. De Nijmeegse band ‘Equation’ houdt hier een onafhankelijk benefietconcert om aandacht te vragen voor het 3FM doel van dit jaar: the next generation in oorlogsgebieden. Het muziekfeest begint om 21.00 uur en de entree is gratis.

Nuilen tussen de ballen
De voorstelling Nuilen#3 van toneelgezelschap Dis bekijk je dit weekend niet zomaar in het theater, maar dit keer in een indoor speelparadijs. De show is een combinatie van theater, muziek en verhalen op een bijzondere locatie in de omgeving van Nijmegen (Oosterhout). Nuilen#3 vertelt het verhaal van drie vrouwen die geconfronteerd worden met de harde realiteit van het leven. Onder hen Marie. Ze heeft alles bereikt wat ze wilde bereiken, maar steeds weer dringt iemand uit het verleden haar hoofd en hart in.
Nachtburgermeester van Nijmegen, Angela Verkuijlen, brengt in het kader van Nuilen#3 een rijdende talkshow over nuilen. Wil je meer weten over deze talkshow en nuilen deel 3 ga dan naar de website van Dis.

WineFest

Hemelse wijnen
Geen zin in glühwein en winterse flammkuchen, maar wil je dit weekend wel je smaakpapillen verwennen? Bij het Wild Wijn Fest in de Stevenskerk ben je op zondag 20 december aan het juiste adres. Afgelopen zomer hebben ze hun eerste event gehad en de initiatiefnemers, vijf jonge Nijmeegse wijnliefhebbers, willen je dit keer opnieuw op een sexy manier meevoeren door de wereld van wijn en spijs. De wijn van je dromen gevonden? Dan kun je na afloop je eigen wijntas samenstellen. Check Facebook voor meer informatie over dit wijn-event.

Have a foxy pre-kerstweekend!

Simone Luijckx
FF-redacteur

nienke

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed