5 originele to do-tips voor “winter” 2015/2016

Posted By Nienke Meijs / 21 december 2015 / 0 Reacties

Winter is, denken we, in aantocht. Hoewel thuisblijven dan verleidelijk kan zijn zeggen wij: neem iedereen die je lief hebt mee op sleeptouw! Hieronder 5 originele Nijmeegse to do-tips voor je op een rij. Van pubquizzen en cockailschudden tot tasten in het donker.

1. Shake it baby!
Meestal associeer je ze met de zomer, maar ze kunnen minstens zo goed in de winter: cocktails. En waar worden ze het beste geshaked hier in Nijmegen? Bij Demain natuurlijk, in de Lange Hezelstraat. Je kunt ervoor kiezen om je te laten serveren en het shaken aan de pro’s over te laten, maar je kunt het ook over een andere boeg gooien en een workshop volgen. De keuze is wat dat betreft reuze bij Demain! Ga voor een basisworkshop om kort en bondig info te vergaren over de historie van het cockailschudden en de verschillende technieken. Of kies voor een Premium of Royal Workshop als je lekker (en letterlijk) ondergedompeld wilt worden in de wereld van de gedestilleerde drankjes.

Voor de winter/kerst hebben ze bij Demain ook nog iets bijzonders bedacht: Winter Wonder Drinks. Elk drankje heeft een sprankelende naam en barst van de winterse ingrediënten. Achter de fancy Demain-bar shaken ze voor jou speciaal de Mistletoe Manhattan met cranberrysiroop en appelwijnazijn of de Season’s Spice met Licor 43, kaneelsiroop en sinaasappelrasp. En oh ja: ze spelen daar ook nog een gezellig kersttune bij af op de achtergrond.

PubQuiz

2. Prikkel je kennis met een biertje in de hand
Heb je zin in een gezellige avond in Nijmeegse lievelingswijk Oost? En ben je niet vies van een beetje kennis testen? Bezoek dan de wekelijkse pubQuiz van Proeflokaal Beij Ons. Al meer dan vier jaar is deze quiz een daverend succes. Elke dinsdagavond vanaf 20:30 uur voelt quizmaster Rene van Steen, ook wel ‘Stone’ genoemd, de deelnemers aan de tand met vragen over actualiteiten, geschiedenis, muziek, sport en nog veel meer. Een lekkere bijkomstigheid is natuurlijk de drankkaart van Beij Ons, waar een heel assortiment aan whiskeys en speciaalbieren op prijkt. Prima combi volgens ons.

Op 27 december kun je ook nog deelnemen aan een extra quiz: de Top 2000 Quiz. Als muziekliefhebber kun je jezelf ontzettend bewijzen op deze avond. Alle vragen staan namelijk in het teken van muziek. Aan de hand van fragmenten, vragen en afbeeldingen wordt je kennis op de proef gesteld. Om mee te doen aan een quiz, loop je (op tijd) gewoon die avond binnen bij Beij Ons. Voor meer info kijk je op de Facebookpagina.

PubQuiz

3. Ik voel, ik hoor, wat ik niet zie
Ervaren hoe het is om te zien en niet te zien is wat Muzieum beoogt. Met ‘Expeditie Ribbelroute’ kun je ervaren hoe het is om slechtziend te zijn en dát opent de ogen. Onder begeleiding van een slechtziende gids en gewapend met een taststok in de hand en een virtual reality bril op je neus verken je de stad. De uitdaging wordt in de kerstvakantie natuurlijk nog groter, met de donkere avonden en de winkelende mensen om je heen. Al vanaf twee personen kun je je aanmelden voor deze expeditie. Bezoek voor meer informatie en om je aan te melden de website.

Naast Expeditie Ribbelroute kun je bij Muzieum ook gaan voor een ‘donkerbeleving’. Deze bieden ze aan in twee varianten en zo kun je blind op vakantie of blind door de stad. Deze belevingen ervaar je in complete duisternis bij Muzieum zelf. Na een stokintroductie ontmoet je in het donker je gids en begin je aan een unieke ervaring, die je af kunt sluiten met een lekker stukje taart of chocolade. En ook dat geschiedt, niet geheel onverwacht, in het donker. Wil je meer weten of je aanmelden voor deze ervaring? Bezoek dan de Muzieum website.

4. Walking in a Winterwonderland
Wandelen suf? Echt niet, hoor. Niet bij Hortus in Brakkenstein ten minste. Je kunt daar namelijk heerlijk struinen door de Botanische tuinen, die met het winterse weer iets extra magisch hebben. Je vindt er stukken met heide, moeras en kalkgrasland. Dat is dus niet alleen een must-do voor de natuurliefhebber, maar ook voor de instagramfans die graag mooie plaatjes schieten. Heb je na de wandeling zin in een opwarmer? Bezoek dan na je wandeling ook de thee-tuin, waar je met de koudere dagen in de kas kunt genieten van een lekker kopje koffie of thee. En met een beetje geluk hoor je dan een sfeervol akoestisch deuntje op de achtergrond.

Vast zien wat je te wachten staat? Kijk dan op de website van Hortus. Let wel goed op als je een bezoek aan Hortus wilt plannen, in de kerstvakantie is het namelijk gesloten.

FishSpa

5. Kriebelvoeten
Last but not least presenteren wij je een echte spoil yourself activiteit: kriebeltjes onder je voeten in de Fish-Spa van Less is More. Wanneer je hardloopvoeten het wel kunnen gebruiken of wanneer je te benieuwd bent naar deze fish-peeling, zet dan in richting de Nieuwstraat. Daar kun je namelijk met je voeten in een bak vol met kleine visjes. De zogenaamde Garra Rufa’s gaan los op jouw voeten terwijl jij lekker bijkletst met je vriendin, moeder of vriend. Ben je een beetje hooggevoelig? Bereid je dan voor op flink veel giechels en gilletjes, want het kriebelt behoorlijk. Wil je de ervaring compleet maken, of ga je hier écht niet tegenkunnen, neem dan een heerlijke voetbehandeling. Check voor meer info de website.

Have a Foxy winter!

Avalon Diebels
FF-redacteur

nienke

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed