Tried en tested: High Tea bij Tati

Afbeelding voor Tried en tested: High Tea bij Tati

Celebrate life in 2016 met thee! Waar precies? Dat lees je de komende weken in onze ‘Tried & Tested High Tea Hotspot-guide. De meest uiteenlopende Nijmeegse theeleutplekken passeren elke week de revue: van super romantisch tot heel stoer.

Theeleuten bij?
Onze theeleutreeks trappen we af bij Tati. De naam Tati klinkt heel gezellig en dat is het er ook. Verstopt in een groot hoekpand in de zo geliefde buurt Nijmegen-Oost, serveren ze hier in een picture perfect huiskamerdecor een waar theefestijn. Op de thee bij Tati voelt een beetje als op visite gaan bij je hippe buurvrouw dankzij het vintage interieur, de outfit van het Tati meisje (een gebloemd jaren ’70 bloesje) en het retro servies. Terwijl andere gasten al koffiedrinkend door een boekje bladeren of van een broodje genieten worden wij naar een ronde tafel gebracht. Voor ons een ideale plek aangezien we met een oneven aantal zijn.

Tati-high-tea-zoet
In no time staat er een die-wil-ik-wel-hebben poederroze theepot op tafel, zodat we onszelf van kopjes heet water kunnen voorzien. Een slimme zet van Tati want door op deze manier thee te serveren, hangen wij elk ons zelfgekozen bio-theezakje van Mr Jones in ruime theekoppen. Zodra de bodem in zicht is krijgen we op verzoek weer nieuw heet water. Fijn want op deze manier kunnen we ook kennis maken met Stunning Sofia (groene Jasmijn thee), Nice Nancy (citroen verveine thee) en Smoking Joe (zwarte thee). Het enige dat we missen? Een apart schaaltje voor de gebruikte theezakjes.

Van onder naar boven?
Tati pakt direct groots uit en verrast ons niet met één, maar met twee 3-laagse etagères. Het zijn eyecatchers volgestouwd met lekkernijen op fuchsia-roze servetjes, sfeervol aangekleed met hier en daar flikkerende theelichtjes en afgestyled met vrolijke verse bloemen. Onze high tea ziet er zo insta-waardig uit, dat ook andere gasten ons bewonderende blikken toewerpen.
Note to all high tea-lovers. Normaal gesproken eet je van onder naar boven een etagère leeg: van hartig naar zoet. Bij Tati kan deze regel echter meteen overboord; hier serveren ze een exemplaar voor de zoete en eentje voor de hartige trek. Verwacht bij Tati zeker geen klassieke high tea met standaard sandwiches van casino wit brood. Hier krijg je dikke plakken supervers bio-brood mét kleine pitjes er in én een allesbehalve karige vulling. Wij starten met de meest neutrale sandwichoptie: kaas, ei en avocado. Likken onze vingers af bij de volgende smaaksensatie: gegrilde groenten met hummus en eindigen met de smoked pulled pork variant. De laatste met stip onze favoriet.

Tati-high-tea-hartig

Dan is het tijd voor de home made taartjes. Om de overgang van hartig naar zoet te onderstrepen beginnen we met de carrot cake. Deze is lekker luchtig met een niet te dikke zoete frosting. Daarna vervolgen we onze smultocht met een stukje cocos-banaan cake (een heerlijke tropische verrassing zeker zo in de wintermaanden) en sluiten af met een blueberry crumble. Het is maar goed dat we met een lege maag zijn gearriveerd, want de stukken cake en taart zijn absoluut niet petit qua afmeting. Ze zijn echter zo lekker dat er geen kruimel blijft liggen. Zit je echt vol? Ook geen probleem. Overgebleven lekkers stoppen ze bij Tati met liefde voor je in een zakje. Hmmm dubbel nagenieten thuis voor de buis.

High tea hotspot Tati
Locatie?Koolemans Beynenstraat 80
Prijs? Super schappelijk: €14,- en extra fijn: er is geen tijdsdruk. Je mag zolang theeleuten als je wilt.
Ambiance? Sfeervol, ongedwongen huiskamergevoel en al het moois aan de muur is ook te koop.
Bio-love? Het brood, alle zuivelproducten, eieren en vlees(waren) zijn bij Tati sowieso biologisch. De meeste theesoorten overigens ook!
Flexibel? Zowel qua zoet als hartig kunnen ze bij Tati aan allerlei dieetwensen tegemoetkomen zoals veganistisch, tarwe- en lactosevrij enzovoorts.
Reserveren? Tijdens de openingstijden kun je altijd spontaan aanwaaien om te highteaën. Ben je met een grote groep (max 25) dan is het wel aan te raden om vooral te reserveren dit om zeker te zijn van een mooie plek.

Volgende week wordt er door het FF-team gehightead bij… In de Kazerne!

High tea Tati cheers

Tekst en beeld: Nienke Meijs