Dé vier nieuwste food & drink hotspots om nu te proberen

Posted By Nienke Meijs / 14 januari 2016 / 0 Reacties

Oké, het mag inmiddels duidelijk zijn. De koude, gure winter is ons dit jaar helaas niet vergeten. Terwijl we vorige maand heel even op een dwaalspoor zijn gezet, doet de kou nu toch echt zijn intrede. Je winterslaap kun je echter beter even uitstellen. Het is tijd om te genieten van een hoop NIEUW lekkers. En geloof ons, na deze puike food & drink hotspots geniet jij des te meer van je winterslaap.

Vikingleestafel

De Viking
Hello, there’s a new kid in town! En niet zo maar een, maar een hele stoere. Eentje die niet schroomt om jou te verwennen. Beeld je in: Je hebt een zware nacht achter de rug en wordt ’s ochtends wakker. Het eerste wat je wilt is, juist ja, een goed vullende hap. Denk je dat een krokante speklap, zachte kippendijtjes of een grootmoeders gehaktbal kunnen volstaan? Zo ja, dan ben je bij Viking aan het juiste adres. En zoals het een Viking betaamt, wordt er nog een schepje bovenop gegooid. Deze sudderende speklappen en al het andere lekkers worden geserveerd op bierbrood! Is het jouw voornemen echter om dit jaar, hmm de eerste paar dagen van dit jaar, op de gezonde tour te gaan? Gastheer Viking heeft aan je gedacht. Denk aan een stoer powerontbijt, verse soepen, reinigende shakes en meer. Kortom, een plek waar zowel de mannelijke trekken als de vrouwelijke behoeften in elkaar voortvloeien. Wij zijn fan!

Wat: Lunchbar De Viking
Waar: Lange Hezelstraat 104

Helden

Helden
Men neme de fiets, want voor onze helden moeten we toch even een blokje om. Eenmaal op de fiets rijd je de stad uit en fiets je via de St. Annastraat zo de Hazenkamp in. Een fijne en rustige wijk gevuld met spelende kinderen, honden en bloemen. Te midden van al dit rustige ‘zondagsplezier’, bevindt zich een nieuwe hotspot die alles behalve rustig is. Afgeladen vol mogen we wel zeggen… In deze gezinswijk is reuring ontstaan. Reuring in de vorm van een uniek horecaconcept in een oude loods. En wat hier uniek aan is? Zoals ze zelf zeggen en wij kunnen het niet beter: “Wat in het verleden heeft plaatsgevonden doet er niet toe, het heden en de toekomst, daar draait het om! In de keuken en bediening werken onze helden; jongeren die de keuze gemaakt hebben hun leven een positieve wending te geven.” En genietend van goed gevulde planken, salades, soepen, bites en Brown Betty, moeten we het er wel mee eens zijn. Het zijn helden!

Wat: Helden
Waar: Hatertseweg 23a

MiBarrio

Mi Barrio
Aangezien we inmiddels toch op de fiets zitten, is het zeker de moeite waard om even langs te gaan bij Mi Barrio. Geen fiets? No problemo! Binnen 5 minuten vanaf het centrum sta je met je neus voor deze verborgen traktatie.
Een hotspot, zichzelf beschrijvende als dé plek voor buurtgenoten om te ontmoeten en te genieten, waar wij meer in zien. Tussen de wijken Altrade en Bottendaal tref je een heerlijke plek in Mediterrane sferen. En mocht je de tijd hebben, je kunt hier prima een hele dag vertoeven. Om te beginnen met een kop koffie plus tostada, eindigend met een zachte Spaanse wijn en para picar om te delen. Kortom; een geweldige plek om te ontsnappen aan de gure kou en te dromen over aankomende zomer en te genieten van daarbij horende lekkers. Waar beter dan hier kan jij je winterslaap voortzetten?

Wat: Mi Barrio
Waar: Fransestraat 58

Holyfive

Holy Five
Weer terug in de stad, bij de Waalkade, zit nu Holy Five op de plek waar voorheen Vaderland zat. Een maritieme plek waar je naast diner hopelijk ook in de zomermaanden kan gaan genieten van een lunch op het terras. In de ogen van het HF-team hoeft lekker eten niet moeilijk en overdreven te zijn. Zolang er maar wordt gewerkt met producten van een goede kwaliteit en je enkele klassiekers op de kaart hebt staan. Maar enkele klassiekers waren niet genoeg. “Wat nou als we vijf klassiekers uitkiezen, Holy Five, zodat er voor ieder wat wils is”, moeten ze hebben gedacht. En zo geschiedde, vijf top gerechten variërend van een burger, tournedos, kreeft, krab tot zeetong. Maar er is meer… Holy Five volgt de filosofie van first-come, first-serve. Het eten wordt geserveerd binnen enkele minuten en is dus net zo snel en makkelijk als het kiezen van jouw Holy Dish. Daar houden wij van.

Wat: Holy Five
Waar: Waalkade 1

nienke

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed