Tried en tested: high tea bij Sid & Liv

Posted By Nienke Meijs / 2 februari 2016 / 0 Reacties

Helaas: Sid &Liv is sinds 1 nov 2017 gesloten: eigenaars Mirjam en Bob gaan een nieuw avontuur tegemoet. Op de plek van Sid & Liv komt wel een nieuwe hotspot: Brownies & Downies.

Celebrate life in 2016 met thee! Waar precies? Dat lees je de komende weken in onze Tried & Tested High Tea Hotspot-guide. De meest uiteenlopende Nijmeegse theeleutplekken passeren elke week de revue: van super romantisch tot heel stoer.

Theeleuten bij?
Onze derde High Tea vindt plaats bij de plek die op elk Nijmeegs hotspotlijstje prijkt: Sid&Liv. Hier wordt een beroemde High Tea geserveerd in het centrum van de stad in een prachtig pand, geheel in Zweedse stijl. Sid&Liv laat zich kenmerken door een fris interieur met lieve details. Bij binnenkomst loop je eerst door de winkel, waar je hippe hebbedingen op de kop kunt tikken. Eigenaren Mirjam en Bob noemen hun zaak ook wel een ‘lunchwinkel’ en dat is precies wat Sid&Liv is. Achter het winkelgedeelte en de bar bevinden zich twee hoekbanken, waar je met een grote groep kunt zitten. Wij kiezen een plek in de achterliggende serre, met uitzicht op de tuin: ideaal voor onze thee-date!

Als eerste krijgen we natuurlijk de thee en dat is absoluut niet de minste! Bij Sid&Liv serveren ze namelijk alleen maar verse thee van Betjeman&Barton of verse muntthee. Wij kiezen voor de ‘Rooibos Jardin Rouge’ en we zijn verkocht. De thee is heerlijk smaakvol, zoet en aromatisch. Onze koperkleurige theepot (hebben!) mogen we anderhalf uur lang laten bijvullen met heet water, dus we houden de tijd goed in de gaten.

SidenLivscones

Van onder naar boven
Na de thee kan ook de eerste gang beginnen. Ons wordt eerst gevraagd of we bepaalde dingen niet lusten of niet mogen eten. De keuken kan met elke wens rekening houden en dat vinden wij uitstekende service. Wij laten ons verrassen en krijgen eerst een soepje van geroosterde paprika en een quiche met biet, blauwe kaas en een kweekperenjam. Terwijl we genieten van deze smaakvolle en hartige gang valt ons op dat het personeel naast ons ook nog 28 anderen een High Tea serveert. Dat gaat, heel knap, gepaard met een relaxte bediening en met weer een ander menu dan wij geserveerd krijgen.

We laten onze theepot bijvullen en bestellen daar ook een andere thee bij. Dat wordt de ‘Autumn Blend’ met vijgen en rozijnen. Ook deze is weer heerlijk en warmt ons goed op voor de tweede gang. Op de klassieke etagère met afneembare bordjes liggen van boven naar beneden: rijkelijk belegde sandwiches, scones met clotted cream en jam en een cheesecake én een brownie. Hoewel de bedoeling is dat we onderaan beginnen, starten we met een sandwich met zalm die perfect aansluit bij de Zweedse feel van Sid&Liv. De zalm is super vers en aangevuld met een mayo en kappertjes. Op de tweede sandwich zit geitenkaas met vijgenjam en ook daar smullen we van. We gaan over op de scones en die zijn zo te gek lekker dat we er geen genoeg van kunnen krijgen. Maar er wacht meer op ons en dat is ook niet mis: een New York style cheesecake met bastognebodem en een brownie. Een goede afsluiter waar je nog lekker je laatste kopje thee bij kunt op drinken. Is het iets teveel? Geen probleem, de overgebleven buit mag je ook mee naar huis nemen zodat je daar later nog van kunt genieten. Wij concluderen: met recht een beroemde High Tea!

SidenLivHartig

High tea hotspot Sid&Liv
Locatie? Van Welderenstraat 95
Prijs? €16,95
Ambiance? Gezelligheid ten top, met veel moois om je heen in een frisse Scandinavische stijl.
Bio-love? Waar dat mogelijk is worden biologische producten gebruikt. Alles wat je krijgt bij de High Tea is in eigen keuken bereid. Ambachtelijk is the key bij Sid&Liv.
Flexibel? Op alle dagen en tijdstippen kun je highteaën, behalve op zaterdag tussen 12 en 15 uur, want dan zit de zaak vol met lunchklanten.
Reserveren? Is een must, het is altijd lekker druk. In het weekend is het daarom dan ook verplicht om te reserveren zodat ze de aandacht die een High Tea verdient ook kunnen geven. Er is tot maximaal 28 personen te reserveren.

 

Volgende week wordt er door het FF-team gehightead bij… Brood op de Plank!

SidenLivthee

Tekst en beeld: Avalon Diebels

nienke

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed