Tried en tested: high tea bij Fresca

Afbeelding voor Tried en tested: high tea bij Fresca

Celebrate life in 2016 met thee! Waar precies? Dat lees je de komende weken in onze Tried & Tested High Tea Hotspot-guide. De meest uiteenlopende Nijmeegse theeleutplekken passeren elke week de revue: van super romantisch tot heel stoer.

Theeleuten bij?
Numero 6 van de Follow Fox theegids is Fresca. Je weet natuurlijk dat je bij Fresca aan het goede adres bent voor een zomers ijsje en een verse pasta, maar wat je misschien nog niet wist is dat ze hier een killer High Tea serveren. Bij binnenkomst worden we warm verwelkomd en staat ons tafeltje inclusief thee-gear al op ons te wachten. Daar hebben ze bij Fresca een eigen draai aan gegeven. In een vaasje staat verse munt en in mini-jampotjes zit verse thee. We like! In een prachtige rommelmarkt-treasure-theepot, die ook nog eens op een verwarmingselement staat, zit al heet water dus beginnen we meteen en trappen we af met een verse rooibos- en jasmijnthee.

FrescaHighTea

De High Tea wordt gemaakt door Liesbeth en wij hebben ons laten vertellen dat zij dit vak meester is geworden. Geïnspireerd door haar tijd down under verzint zij de lekkerste en meest originele recepten. Vanaf onze plek zien we haar alles bereiden en maken we een gezellig praatje met het overig personeel. Al snel volgt de soep (het ‘supersoepje’, zoals Liesbeth het noemt) en die is verser dan vers. In deze groentebom zit onder andere paprika, courgette, doperwten én avocado. We krijgen er ook een geroosterd broodje bij. Verantwoord en onschuldig smullen dus.

Waar doorgaans na de soep een quiche volgt, komt bij Fresca een heuse frittata op ons bord en ook deze zit weer boordevol groenten als pompoen en spinazie. Super smaakvol en dat komt allemaal door het gebruik van verse, goede ingrediënten. De zelfgemaakte mangochutney past er erg goed bij.

FrescaScones

Van onder naar boven
Gelukkig hebben we nog wat plek over want een rijkelijk gevulde etagère komt onze kant op, evenals een bord met scones, aardbeien jam en clotted cream. Omdat de scones nog warm zijn beginnen we daarmee. Ze zijn zoet, luchtig en perfect. Vervolgens wagen we ons aan de sandwiches. Op brood van ‘Bakkerscafé Brood op de Plank’ zit kip, pesto, avocado en bacon, tonijn met Griekse yoghurt en limoensap of humus en gegrilde groenten. Goed gevuld en weer très vers bereid en dat proef je dan ook.

We werken van onder naar boven en komen na de sandwiches uit bij hele bijzondere gebakjes. Op het middelste bord ligt bananenbrood, een brownie (helemaal glutenvrij en extra smeuïg door de bereiding met amandelmeel) en een espresso-walnotenslice. Deze laatste is een populaire zoetigheid bij Fresca. Wij zijn vooral fan van de brownie en belanden daardoor eventjes in food heaven. On top of it all, het bovenste bordje van de etagère, bevindt zich een kleine versie van Fresca’s cheesecake in een glaasje. Dat zorgt voor een zacht en luchtig einde van de High Tea, die we afsluiten met een verse muntthee. Het is een flinke opgave om alles op te krijgen en daarom nemen we wat overblijft in een doggybag mee naar huis. Super als avondsnack of als lunch de volgende dag om na te genieten van een geweldige culinaire en toch vrij verantwoorde High Tea.

High tea hotspot Fresca
Locatie? Van Broeckhuysenstraat 16
Prijs? €17,50
Ambiance? Alles is liefde: de manier waarop het eten wordt gemaakt en de manier waarop het Fresca-personeel met hun gasten omgaat.
Bio-love? De High Tea bestaat uit pure, eerlijke, lokale en bovenal gezonde producten. Ook met alle dieetwensen kan rekening worden gehouden en blijft je High Tea divers en lekker. Bij Fresca hebben ze echt love for food!
Flexibel? Op alle dagen en tijdstippen kun je terecht, lekker flexibel!
Reserveren? Bij Fresca vinden ze het fijn als je reserveert. Dan bakken ze bijvoorbeeld de ochtend voor je komt verse scones. Je kunt komen met een groep van maximaal 15 personen.

Volgende week wordt er door het FF-team gehightead bij… Puux!

FrescaSimone
Tekst en beeld: Avalon Diebels