Kunstmagazijn al ontdekt?

Afbeelding voor Kunstmagazijn al ontdekt?

Soms moeten wij Foxen ook even verder kijken dan onze neus lang is om nieuwe plekken in Nijmegen te ontdekken. En dus togen we afgelopen weekend naar de ‘grand’ (her)opening van het Kunstmagazijn in Brakkestein. Dit was én is weer dé plek om een mooi (leen)kunstwerk voor thuis uit te zoeken. De perfecte oplossing voor interieur-junkies zoals wij. Ben je na zes weken uitgekeken op je tijdelijke blikvanger? Geen nood, dan ruil je het gewoon weer in voor iets anders. Bij het vernieuwde Kunstmagazijn doken we alvast in de collectie en trust us: met maar liefst 1500 (!) verschillende kunstwerken is het nog lastig kiezen.

Kunstmagazijneigenaars

Kersverse Kunstmagazijn-eigenaren, Ingrid Oostendorp en Peter Freriks, slaan een eigenzinnige weg in en hebben daarbij een duidelijk kunstdoel voor ogen: “Het nieuwe Kunstmagazijn moet een plek worden tussen een museum en zoiets als de Lindenberg”. Een plek dus waar oud en nieuw volop in the picture staan. Oudere werken gaan bijvoorbeeld opnieuw in de uitleen en daarnaast is er ook aandacht voor nieuwe, jonge kunstenaars die met oude technieken werken.

Kunstmagazijnwerk

De huidige collectie van het Kunstmagazijn bestaat inmiddels uit al 1500 kunstwerken. En het eind is nog lang niet in zicht. Kunstuitleen 2.0 wordt ook een plek waar kunstenaars hun nieuwe werk kunnen exposeren wat vervolgens weer wordt opgenomen in de collectie. Wij kunnen niet wachten op deze nieuwste aanwinsten!

Kunstaandemuur

Heb je net als als wij (helaas) geen oneindige bodem in je portemonnee? Dan is kunst van Kunstmagazijn de oplossing om je (t)huis regelmatig van een budgetvriendelijke kunstimpuls te voorzien!

Kunstmagazijn
Kanunnik Mijllinckstraat 1-3
Novioarte.nl (binnenkort Kunstmagazijn.nu)

Tekst & Beeld: Judith Sterkenburg