Tried en tested: high tea bij The Little Cupcake Shop

Posted By Nienke Meijs / 6 maart 2016 / 0 Reacties

Celebrate life in 2016 met thee! Waar precies? Dat lees je de komende weken in onze Tried & Tested High Tea Hotspot-guide. De meest uiteenlopende Nijmeegse theeleutplekken passeren elke week de revue: van super romantisch tot heel stoer.

Theeleuten bij?
In het kleinste en snoepigste zaakje van Nijmegen testten wij een bijzondere high tea speciaal voor sugar-lovers: de sweet platter high tea van The Little Cupcake Shop. Deze shop zag (gelukkig!) het daglicht dankzij een uit de hand gelopen hobby van eigenaresse Amy. Zij begon ooit met het maken van cupcakes voor restaurant ‘Tante Koosje’, bakte vervolgens op aanvraag ook voor anderen, wat resulteerde in een huis dat standaard vol stond met 4.000 cupcakes! Tja, toen werd het toch echt de hoogste tijd voor een eigen bakkerij en winkel, vond wederhelft Berry.

Het resultaat van Amy haar baking madness is uitgegroeid tot The Little Cupcake Shop op Plein 1944. Met elke dag een etalage bomvol verse, Insta-waardige cupcakes, is deze hotspot een verleidelijke plek voor jong én oud. De aantrekkelijke mini-traktaties lopen letterlijk vanzelf de winkel uit. Als take-away, maar je kunt er ook voor kiezen om met een kop koffie erbij plaats te nemen aan één van de twee tafeltjes. Terwijl je geniet van een zoete traktatie in de zaak, kun je ondertussen al bladerend in kookboeken als ‘Boutique bakings’ en ‘Cake days’ bakinspiratie voor thuis opdoen.

LittleCupcakeShopinterieur

Bij Little Cupcake worden de high tea-regels lekker overboord gegooid, want een 100% sweet high tea hoeft helemaal niet gepaard te gaan met thee vinden ze hier. Kortom: een originele en leuke high tea twist! Je kunt dus kiezen voor koffie of fris; wij gaan echter voor thee. Bij binnenkomst staat er voor ons al een grote theepot klaar met mooi servies en diverse soorten Clippertea. Met smaakkeuzes als ‘Sweet fragrant strawberry and elderflower’, ‘Organic infusion’ en ‘Warming cinnamon cardamom & cloves’. Terwijl we ons eerste kopje thee inschenken, is onze zoete cupcake-trek inmiddels sterk toegenomen dankzij alle ‘oh’ en ‘ah’ kreten van iédereen die de winkel binnenstapt!

Van onder naar boven
En die ‘oh-’ en ‘ah-tjes’ ontsnappen ook uit onze mond, zodra wij het plateau met zoetigheden voor onze neus gepresenteerd krijgen. De verschillende kleine varianten van de lekkernijen die ze hier verkopen, zijn picture perfect cute. Voor ons liggen (echt klein formaat!) cupcakes, brownies, cake, koekjes en ook nog vers zomerfruit in een schaaltje. We beginnen met de cupcakes en gelukkig krijgen we ieder dezelfde smaaksensaties: carrotcake met een crunchy caramel on top. Vanille met een framboos en chocolade bestrooid met chocoladesnippers. Allemaal even luchtig en vers, maar de carrotcake is in onze optiek dé absolute topper. Met de flinterdunne wortel nog zichtbaar, wint deze het qua uiterlijk én al helemaal qua innerlijk in vergelijking met alle andere carrotcakes die wij ooit eerder hebben geproefd.

Cupcakes

De brownies zijn – hoe-kan-het-ook-anders – ook al niet te versmaden en we krijgen een originele versie en eentje met romige salted caramel en pinda’s bovenop geserveerd. Ze zijn lekker bros, zacht en ze smelten in no-time weg op onze tong. Van zoet en zout gaan we naar zuur dankzij de citroencake met geraspte en kleine stukjes citroen. Yummie! Vervolgens proeven we een melkchocolade koekje met chunks chocola en een amandel-rozijnen versie. De laatste is nog een beetje zacht van binnen en dat maakt deze bijzonder lekker. Het vers fruit raakt inmiddels ook aardig op, want dit gezonde hapje blijkt een verrassende en frisse afwisseling te zijn na elke zoete hap.

Als laatste krijgen we tóch nog een traditionele high tea lekkernij (je raadt het vast al): de scones. Rechtstreeks uit de oven worden deze zo op ons bord geserveerd met clotted cream en jam. De sugar rush begint bij ons ondertussen aardig in te slaan, maar dat was het waard! Deze sweet platter is een superleuke en originele vorm van highteaën. De quote ‘Eten doe je met je ogen’ op de muur maken ze bij Little Cupcake dubbel en dwars waar!

High tea hotspot The Little Cupcake Shop
Locatie? Plein 1944 119a
Prijs? €14,50 p.p.
Ambiance? Compact, grappig en cute, zo tussen de catchy oneliners, muurtekeningen en cupcakes.
Bio-love? Bij Cupcake werken ze deels met biologische ingrediënten en producten.
Flexibel? Met noten en lactose allergieën kunnen ze rekening houden.
Reserveren? Je kunt elke dag en op ieder tijdstip highteaën met maximaal 10 personen (dan zit je lekker knus). Doordat alles op de dag zelf wordt gebakken, is reserveren een must!

Volgende week wordt er door het FF-team gehightead bij… Novia Verde!

Redacteuren

Tekst en beeld: Simone Luijckx

nienke

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed