What’s on this weekend – 11 t/m 13 maart

Posted By Judith Sterkenburg / 10 maart 2016 / 0 Reacties

Maart roert zijn staart, maar niet dit weekend! Met volop zon in de weersvoorspellingen en zachte temperaturen, worden de weekenddagen a blast. Follow the fox en bevind je vanaf vrijdag al quizzend, shoppend, rennend of aanmoedigend in het Nijmeegse.

movie-machine-quiz

Test je movie-kennis
Ben je na alle awardshows weer helemaal into the movies? Of ben je gewoon een échte filmfreak? Hoe dan ook; je filmkennis test je aanstaande vrijdag bij DROOMVilla Lux aan de Oranjesingel. Daar organiseert Movie Machine de Grote Movie Machine Filmquiz. Aan de hand van geluid- en beeldfragmenten, muziek en bekende quotes mag jij de film – variërend van Arthouse tot commercieel – raden. Je kunt je nog (heel snel!) aanmelden met je team van maximaal drie personen om die avond de sterren van de hemel te quizzen. Meer weten? Kijk even op de Facebookpagina van Movie Machine.

WaarmarktNijmegen-7-1.

Shoppen @ Waarmarkt
Aanstaande zondag 13 maart is het weer zover: de maandelijkse Waarmarkt in De Kube van het Honigcomplex. De vorige en zowel eerste editie bleek een hit: kraampjes met originele hebbedingen, lekker eten en goede livemuziek zorgden voor een intiem event. De tweede editie belooft je nog meer te gaan bieden. Zo kun je bijvoorbeeld je coupe een update geven bij ‘Korte Mette’ en genieten van heerlijke delicatessen uit de keuken van ‘Rigault Thuisgemaakt’. De entree is wederom gratis en ontspanning is gegarandeerd. Zie de site van Waarmarkt voor alle deelnemende kramen en meer informatie.

Stevensloop-stevenskerk

Run baby run!
Het absolute hoogtepunt van dit weekend is natuurlijk de Stevensloop. Pas in 2015 is deze loop in het leven geroepen en aanstaande zondag is-ie daar weer. Met afstanden van 5 en 10 kilometer of een halve marathon kun je je hardloophart ophalen. De loop start, finisht en gaat door heel het centrum van Nijmegen (denk Kronenburgerpark, Grote Markt en de Waalkade). Als je de halve marathon loopt, ga je zelfs over ‘de Oversteek’ de Waal over en zo pik je al het moois mee dat onze stad te bieden heeft. Mocht je nou te laat zijn met inschrijven, of niet zo’n hardloper zijn; de Stevensloop is ook voor aanschouwers een tip om te bezoeken. De hele stad leeft mee en op een hoop plekken wordt door muzikanten opgetreden! Check voor meer info de site.

warmupwaterski

Op de latten de lente in
Door onze laatste weekendtip wordt je spontaan sportief (als je dat nog niet was, natuurlijk). Om de kou van je af te schudden en fris de lente te beginnen, organiseert Waterskicentrum de Berendonck voor aanstaande zondag een WarmUpWinterSessie. ’s Middags tussen 2 en 6 sta je op de (waterski)latten of (wake)board, waarna je op kunt warmen in de zon op het terras van de Berendonck. Gegarandeerd frisse moed en sterke verhalen voor de maandag! Zie het Facebookevent voor meer info of check de site van de Berendonck.

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed