Fastread-wednesday: 5 vragen aan Marleen van Bairro Alto én nu ook Down Town

Afbeelding voor Fastread-wednesday: 5 vragen aan Marleen van Bairro Alto én nu ook Down Town

Vijf jaar geleden begon Marleen de Kort (27) een eigenzinnige lunchzaak in Nijmegen: Bairro Alto. Sindsdien prijkte zij en haar smaakvolle onderneming in diverse bladen, en inmiddels is Marleen uitgegroeid tot één van de meest creatieve ondernemers die wij kennen. What’s next? Ze is volledig klaar voor een volgende stap. Eentje in de vorm van een nieuwe zaak: Down Town!

Een tweede zaak in Nijmegen, vertel…
“Om te beginnen bij Nijmegen. Dit is echt een onwijs fijne stad om te kunnen en mogen ondernemen. Je ziet vaak dat veel creatieve ondernemers wegvluchten naar de Randstad om daar al hun ideeën tot uiting te brengen. Nijmegen heeft daardoor een ietwat minder spannend imago voor de ‘buitenwereld’. Maar de laatste jaren zie je daar echt een grote verandering in en begint het juist een broedplaats te worden van te gekke, nieuwe initiatieven. En dat gaf mij de zekerheid om een tweede zaak te beginnen. Nijmegen is zeker klaar voor een meer stedelijke allure en blijft maar opnieuw ontdekken. Dus mede dankzij het feit dat het mooiste pandje van Nijmegen vrijkwam en deze direct lag naast Bairro Alto – zodat ik continu zelf de controle kan houden over beide zaken – heb ik afgelopen jaar besloten dat het tijd was voor een nieuwe zaak met al mijn verzamelde ideeën van de afgelopen jaren.

DownTownmuur

En deze verzamelde ideeën? Wat betekent dat? Kortom, hoe ga je ons opnieuw verrassen?
“Overal waar ik ben, zowat ieder moment van de dag, ben ik bezig met mijn werk. Tijdens mijn citytrips, kleine uitstapjes en ook zeker hier in Nijmegen, laat ik me inspireren door het creatieve ondernemerschap. Goede ideeën die ik ergens tegenkom en bij mij vind passen, sla ik op. Vervolgens geef ik er mijn eigen draai aan. En dat alles samen vormt een nieuwe dagzaak, Down Town dus. En wat je ervan mag verwachten? Een fijne, ontspannen en vrolijke sfeer vind ik het meest belangrijk, iedereen moet zich welkom voelen! De uitstraling is ietwat stadser en ook de gerechten op de kaart zijn daarop aangepast.”

DownTownmok

Wat is het verhaal achter Down Town?
“Dat is eigenlijk een kleine link naar Bairro Alto. Bairro Alto is namelijk een wijk in Lissabon en betekent ‘hoger gelegen deel van de stad’, de plek waar we ook zitten in Nijmegen. Down Town is natuurlijk ook een district en betekent juist het tegenovergestelde. Een soort van insiders joke dus. En het ligt ook wel goed in de mond toch, DT?”

DownTowninterieur

Hoe ziet voor jou een fijne dag bij Down Town eruit?
“Bij Down Town probeer ik me wat meer te focussen op mensen die graag vroeg hun dag buiten de deur beginnen. We gaan daarom ook eerder open, vanaf half 9. Uiteraard hebben we meer ontbijtgerechten en enkele plekken om rustig te werken of de krant te lezen. Ik zou het daarom echt super leuk vinden als mensen rustig bij ons hun dag beginnen en dit geleidelijk overgaat in meer bedrijvigheid met mensen die zin hebben in lekker eten en drinken! En ik hoop echt dat mensen zich ook bij ons laten inspireren, zoals ik door andere mensen en plekken wordt geïnspireerd.”

TownTownvoorgevel

Wat zijn jouw favoriete plekken in Nijmegen?
“Hmm, ik heb er wel een paar hoor. Flores bijvoorbeeld, daar klopt gewoon echt alles vind ik! Credible natuurlijk ook, perfecte afsluiter van de dag samen met je vrienden, eveneens als Cali. En ook het nieuwe Lebowski vind ik echt een aanwinst voor Nijmegen. Of een hamburger bij Wally of Stoom!”

Down Town | Kannenmarkt 16 Nijmegen | wo t/m zo 8.30-17.00 |

Tekst en beeld: Sophie Metselaars