FollowFox presenteert: dé High Tea top 10 guide

Afbeelding voor FollowFox presenteert: dé High Tea top 10 guide

De afgelopen weken hebben wij ontzettend gesmuld en diep in het theeglas gekeken om de 10 beste High Tea hotspots in kaart te brengen. Wat was het lekker en wat was het telkens weer anders! Omdat wij foxies jou wat richting willen geven in de zoektocht naar dé perfecte theedate-spot, presenteren wij na 10 weken high teas testen de FollowFox High Tea top 10 guide. Een overzicht met onze HT-adressen gerangschikt in 4 verschillende categorieën: Healthy, Out of the Tea-box, Classic en Local Charm.

NoviaVerdeTheepot

Healthy

Voor de #fitgirls en -boys is er volop keuze als het om theeleuten met wat lekkers gaat.

Bij Novia Verde eet je 100% veganistisch en geniet je daarnaast ook van hoogwaardige ‘Canton tea’. Alles draait om eerlijke en pure smaken en tijdens de High Tea word je verwend met bijvoorbeeld een eetbare flowercake en scones zonder opsmuk. (Let op: Novia Verde is er helaas niet meer!)

Ook bij Tati kun je gerust zorgeloos smullen bij de thee. Het bio-brood is gevuld met groenten en de taartjes zijn heerlijk fruitig en qua ingrediënten uniek gecombineerd. Daarnaast is een high tea bij Tati ook nog eens budget friendly: voor 14 euro ben je de hele middag zoet.

Culinair én verantwoord highteaën? Wij hielden het niet meteen voor mogelijk, maar Fresca bewijst dat het kan. Soep puur gemaakt van groenten, de klassieke quiche vervangen door een gezonde frittata en de zoetigheid grotendeels glutenvrij en op basis van amandelmeel gemaakt. En de smaak? Misschien nog wel lekkerder dan de ongezonde variant.


 

Out of the Tea-box

In voor iets nieuws en probeer je graag een originele theedate uit? Ook dan hebben we twee spots die je móet proberen.

Allereerst zou je kunnen gaan voor de sweet platter van Little Cupcake Shop. Supergeschikt voor zoetekauwen. En een leuke bijkomstigheid: ben jij (of je date) geen theeleut; geen probleem, want je mag hier elke soort drank kiezen, zo kun je er ook een High Coffee van maken! (Let op: Little Cupcake Shop heeft onlangs een make-over ondergaan. Check eerst of je hier nog terecht kunt voor een HT-sessie!)

Highteaën met een edge? Ja, ook dat kan! Bij De Meesterproef kun je gerust komen theedrinken met je man of als je zin hebt in wat anders in een urban omgeving. Allesbehalve tuttig; je likt je vingers af bij stoere sandwiches en de taartjes hebben plaatsgemaakt voor mini-desserts.


SidenLivhightea

Classic

Voor een klassieke high tea ervaring klop je aan bij de volgende foxy hotspots.

Geroemd en beroemd in Nijmegen, dat is de high tea die wordt geserveerd bij Sid & Liv. Met recht ook, vonden wij na onze test! De thee is van Betjeman en Barton en de hapjes uit eigen keuken. Wat je kunt verwachten? Alle classics op een rijtje (soep, quiche, sandwiches en scones) en stuk voor stuk een smaaksensatie.

Naast een klassieke theespot is Philipse Koffie & Brocante ook absoluut de schattigste. In een lievig huis achter de Stevenskerk wordt een klassieke, zoete high tea geserveerd op brocante servies en snoep je jezelf de uurtjes door terwijl je op de achtergrond je zelf uitgezochte LP hoort.


 

BroodopdePlank plank

Local Charm

Onze laatste theeadressen bevinden zich dan misschien niet midden in het centrum, aanraders zijn ze alle drie en ze werken ook nog eens zo veel mogelijk met lokale producten.

De gevorderde theeleut verwijzen wij graag door naar Puux in de Groenestraat. De Japanse tea specials stelen de show en matchen bij het lokale lekkers dat Puux brouwt uit de producten van De Hemel, Brood op de Plank, Kaashuys en Eigen Deeg. Zo veel mogelijk biologisch en qua sfeer is het lekker no nonsense.

Heerlijk Hollands en ongedwongen doe je een high tea bij Brood op de Plank in Bottendaal. In het bakkerscafé verorber je de thee (van theehuis Bloesem) en de hapjes (een proeverij van de kaart, alles uit eigen keuken) omringd door vrolijke medewerkers.

Last but not least huist zich in ‘Oost’ horecagelegenheid In de Kazerne. In een oude kazerne wordt een super-culinaire high tea geserveerd, samengesteld uit lokale en seizoensgebonden producten, die samen zorgen voor heerlijke combinaties, bijvoorbeeld in de vorm van een walnotencrumble met guave.

 

P.S.: Lieve theelovers. Deze high tea top 10 guide is in 2016 door ons redactieteam samengesteld. Het kan dus zijn dat prijzen of de high tea-menukaarten zijn aangepast! Informeer daarom altijd even van te voren bij de HT-hotspot hoe of wat. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Enjoy!

 

Tekst: Avalon Diebels | Beeld: FollowFox team