Wat zeg je? Spring-clean fever?

Afbeelding voor Wat zeg je? Spring-clean fever?

Met de eerste zonnige balkondag achter de rug én de klok die dit weekend weer op zomertijd springt, is het de hoogste tijd voor een springclean. Want een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Kun je net als wij heel slecht dingen weggooien? Geen nood! Er zijn genoeg mooie plekken waar je je oude spullen een 2e leven kunt geven.

boeken-dekker-vd-vegt

Dag boeken
Billy propvol met uitgelezen boeken? Dan is het de hoogste tijd om deze uit te mesten en je boeken naar Dekker v.d. Vegt (Nijmeegse koopgoot) te brengen. Daar zijn je tweedehands boeken namelijk nog geld waard. Achter in de winkel staan schappen vol die boekexperts Daan en Michel eigenhandig inkopen: “Van kinderboeken tot filosofie, van psychologie tot kookboeken en van thrillers tot klassieke talen”. Enige kanttekening? Bij het inkopen kijken ze wel kritisch naar hun aanbod en wat ze op dat moment nodig hebben. Maar als ze jouw boeken goed kunnen verkopen, doen ze je een bod en krijg je er direct geld voor! Je kunt een paar boeken afleveren of hele collecties.


 

kleding-studio-zoef

Hallo nieuwe kleren
Puilen je kasten en met name die van je kinderen uit met kleding die niet meer gedragen wordt? Maak dan Irena, eigenaresse van Studio Zoef, er blij mee. In haar winkel in Nijmegen Oost verkoopt ze hippe tweedehands kinderkleding en dameskleding van bekende merken als Tante Betsy, Isis, Le Pep en King Louie en schoenen, van kleine tot grote maten. Als je maar van een paar items af wilt, kun je ze inleveren op elk moment wanneer de winkel open is. Heb je grote opruimmanie, maak dan even een afspraak. Alle kleding wordt gecheckt en geprijsd door Irena. Komt het in de winkel, dan hangt het er 8 tot 12 weken en wordt het verkocht, dan krijg je 30-40% van de verkoopprijs. Dit bedrag kun je ook opsparen en gebruiken voor de aankoop van nieuwe kleding. Wordt je kleding niet verkocht, dan kun het weer ophalen of het wordt gedoneerd aan een goed doel.


 

meubel-het-goed

Exit oude bank
Ben jij een meer filantropische opruimer en wil je je spring-clean écht rigoureus aanpakken? Breng dan je grote spullen naar ‘Het Goed’. Je betaalt niks voor het afgeven, maar krijgt er ook niks voor terug. Huisraad, meubels, elektronica en zelfs je oude fiets kun je hier goed kwijt. En geen gedoe, want ze halen het gratis bij je op. Het grootste gedeelte van alles wat Het Goed binnenkrijgt, wordt verkocht. Voor spullen die niet meer te verkopen zijn (bijvoorbeeld kapot of versleten), zoeken ze andere oplossingen. Zo worden losse onderdelen hergebruikt en textiel verwerkt tot nieuwe producten.


 

Rommelmarkt

Opruim lefties?
Mocht je na deze tips écht niet meer weten waar je met je oude spullen naartoe moet, stop het dan vast in een paar dozen, wacht nog een maand, pak je kleedje in en ga op 27 april naar het Goffertpark. Op Koningsdag wordt hier de grootste vrijmarkt van Nijmegen georganiseerd. Met duizenden kraampjes en onder het genot van muziek en oranjetompoezen is dit the place to be om van je waar af te komen. Heb je aan het einde van de dag toch nog wat over? De DAR haalt alle leftovers op. Zo kom je er tóch gegarandeerd van af.

Tekst: Judith Sterkenburg | Beeld: Etsy, Studio Zoef, Het Goed.