In beeld: hét FollowFox team

Afbeelding voor In beeld: hét FollowFox team

Time flies when you are a fox on a mission! Inmiddels bijna een jaar verder, FollowFox-kaart editie #2 is volop in de maak en we hebben de leukste Nijmeegse initiatieven en ondernemers leren kennen. Meer dan genoeg redenen om eens in kaart te brengen wie onze fox-on redacteuren zijn en ze het hemd van het lijf te vragen.

 

FF-NienkeHoofdredacteur | Nienke Meijs | 36

Waarom ben jij een Foxie? Ik ben dé Fox! Vroeger werd ik namelijk vanwege mijn haarkleur door de moeder van mijn beste vriendin ‘de vos’ genoemd. In maart 2015 greep ik mijn kans om Nijmegen letterlijk on- en offline op de kaart te zetten. Niet langer kon ik het aanzien dat de leukste hotspots in Nijmegen niet optimaal bij elkaar in beeld werden gebracht. Zodra vrienden – die hier al heel hun leven wonen – aantekeningen gingen maken van mijn tips wist ik: het is nu of nooit! Krap een jaar later ben ik alweer bezig met editie #2 van de FollowFox-kaart en heb ik een team van Foxies om me heen die net zo enthousiast en vol liefde de leukste Nijmeegse plekken in kaart willen brengen. Inmiddels is de stroom aan FF-volgers niet te stoppen en mede dankzij de input van alle foxies en de groeispurt van toffe hotspots in Nijmegen is het zeker Fox-On!

Wat is jouw ultieme Nijmegen moment? Zaterdagochtend als de stad nog niet is ontwaakt. Dan sprint ik make-uploos en in gymwear richting markt voor verse bloemen, verse bio-croissants, drink espresso bij mijn favo koffietent én lees de krant. Zodra het iets drukker wordt duik ik de sportschool in.

En je favo spot in Nijmegen? Flores. Hier kom ik echt heel graag. Behalve als ik hele erge trek heb. Het is hier namelijk altijd druk en 2,5 uur voorborrelen is niet altijd de slimste insteek van een avond.

Ga jij voor de herfst, winter, lente of zomer in Nijmegen? Zomer. Nee, winter. Ik denk toch de lente. Ik kan niet kiezen! Ok, zomer om mezelf en zeker ook vrienden uit de randstad en overseas te imponeren met al het leuks dat Nijmegen dan te bieden heeft. En winter omdat er dan een deken van knusheid over Nijmegen ligt. Er zijn dan zo veel fijne plekken om lang te tafelen of te borrelen dat winters heus niet heel erg zijn; mits ze niet te lang duren. Bier of wijn? Wijn (rood én vol) Friet of pizza? Pizza (liefst een vegetarische variant met rode peper olijfolie on topGympen of hakken? Beiden! Depends of my mood!

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je dan morgen heen? Mag het een ticket around the world zijn please? Eerste stop Noord-Ierland. Daarna een pitstop New York, vervolgens door naar LA om Aussie friends te groeten en dan eindigen in Down Under mijn tweede thuis waar ik nog steeds heimwee naar kan hebben. PS: mijn koffers gaan leeg mee aangezien al mijn stopovers shopwalhalla’s zijn.

Als je 80 jaar bent, wat vertel jij je kleinkinderen? Hopelijk kan ik dan zeggen dat ik alles heb afgevinkt op mijn bucketlist inclusief het uitrollen van FollowFox naar nóg meer leuke steden.


FF-JudithEindredacteur | Judith Sterkenburg | 29

Waarom ben jij een Foxie? Ik leerde FollowFox voor het eerst kennen toen ik een stapeltje kaarten mocht meenemen bij Fika voor onze gasten in de Airbnb. Ik stuurde ze steeds op pad met een kaart en heb ‘m zelf toen ook een keer meegenomen! Ook ging ik FF volgen op social media en merkte dat FollowFox precies díe plekken in beeld bracht die ik zelf ook het allerleukste vind in Nijmegen! Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en Nienke uit het niets een bericht gestuurd. En ja, ze kon nog extra versterking gebruiken. Ik ben communicatieadviseur en voor mijn werk had ik uiteraard ook al wel geschreven. Maar nu ik dit bij FF weer véél mag doen, merk ik dat ik het schrijven stiekem echt heel leuk vind! Verder help ik Nienke bij de productie van de nieuwe FollowFox-kaart (editie #2) die in juni uitkomt, ontmoet op die manier heel veel leuke Nijmeegse ondernemers en publiceer en post berichten op de website en Fox Social. Én ik ben bezig met het organiseren van een heel leuk event later dit jaar, maar dat blijft nog geheim. Ik ben dus een beetje het manusje-van-alles-Fox.

Wat is jouw ultieme Nijmegen moment? Als ik over één van de bruggen – eerst de spoorbrug toen ik nog studeerde en veel treinreisde, toen de Waalbrug met de auto en tóen de nieuwe Oversteek – ’s avonds naar huis rijd en de prachtige verlichte Nijmeegse skyline zie. Dat voelt écht als thuiskomen.

En je favo spot in Nijmegen? Ons heerlijke balkon op het zuiden tijdens een zonnige, windstille lentedag. Genieten! En als ik van huis naar de stad ga, fiets of loop ik áltijd door de Lange Hezelstraat met haar leuke shops, nieuwe lunch- en koffietentjes, en de hele sfeer! Verder ga ik ook heel graag naar Bairro Alto voor de koffie en lunch. Ook drink ik graag een speciaal biertje in de – alweer een tijdje – vernieuwde Opera op het Koningsplein en vind ik het superleuk om de knusse en nieuwste (concept)stores te ontdekken.

Ga jij voor de herfst, winter, lente of zomer in Nijmegen? Toch wel de zomer hoor! Met de Zomerfeesten natuurlijk, op de vrijdag van de Vierdaagse de wandelaars verwelkomen op de Sint Anna, en voor (zoals ik net al zei) ons heerlijke balkon! En o ja, BBQ-en op het Waalstrand. Bier of wijn?Wijn! Friet of pizza? Friet! Gympen of hakken? Lastig… maar tegenwoordig toch meer sneakers.

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je dan morgen heen? In mei eerst naar Ijsland. Op mijn wishlist staat nog roadtrippen door Amerika en Canada.

Als je 80 jaar bent, wat vertel jij je kleinkinderen? Dat je je hart moet volgen en moet (kunnen) genieten van de dingen die je doet. Het leven is te kort om te blijven hangen in de dingen waar je niet oprecht blij van wordt. Dus maak die reis en wacht niet tot je pensioen. Inmiddels heb ik er 2 van een half jaar achter de rug en als het ooit nog een keer kan, ga ik weer hoor!


FF-SophieRedacteur | Sophie Metselaars | 25

Waarom ben jij een Foxie? Omdat ik écht alle leuke plekken van Nijmegen weet te vinden. En niet alleen in Nijmegen, maar overal waar ik ben ga ik opzoek naar fijne, unieke en inspirerende plekken. Soort van passie… En na mijn Master Journalistiek is schrijven ook onmisbaar geworden in mijn leven. FF bundelt dus twee van mijn geliefden!

Wat is jouw ultieme Nijmegen moment? Een zonnige zondagochtend. Fijn met een magazine en koffie, of thee, op een rustig terras de dag beginnen.

En je favo spot in Nijmegen?Kan niet anders dan Bairro Alto én Down Town zijn! Twee plekken waar ik mijn hart aan heb verloren en met alle plezier voor werk én ook meer dan graag kom op mijn vrije dag. Maar ook Flores mag zeker niet ontbreken! Oh en een borrel bij Credible, burger bij Wally en …

Ga jij voor de herfst, winter, lente of zomer in Nijmegen? Lente! Ik word blij van de zon en die heerlijke lentegeur. Bier of wijn? Wijn voor een hele avond en tijdens het diner. Bier voor tussendoor en een kleine borrel. Friet of pizza? Sowieso pizza! Mijn beste ervaring ooit was in een klein dorpje aan de Franse kust op plasticstoelen aan een dorpsplein met bejaarden op een bankje en schooiende vogels. Niet de entourage – deze was ook prettig – maar die pizza was echt onverbiddelijk! Gympen of hakken? Ik ga altijd voor gemak, hakken zijn dat – uiteraard!! – niet. En ik vind het een fabeltje dat alleen hakken vrouwelijk zijn. Juist ook hele classy, plattere schoenen en soms gympen kunnen ultiem vrouwelijk én sexy zijn.

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je dan morgen heen? Afgelopen jaar een droomreis – huwelijksreis wel te verstaan – gemaakt door Canada en Noord-Amerika. Maar heel lang staan op mijn lijstje Nieuw-Zeeland en Australië. En ieder jaar gaan wij even terug naar Bordeaux. Als in niet in Nijmegen zou wonen, zou ik zeker hier wonen!

Als je 80 jaar bent, wat vertel jij je kleinkinderen? Leuke verhalen en grapjes! Haha, hoop dat ik een vrolijke oma mag worden. Is deze vraag diepzinnig bedoeld? Gewoon genieten, niet te veel zorgen maken, gekke dingen doen, fouten maken en altijd naar je gevoel luisteren. Dan kan er niet zoveel misgaan hoor als je ook nog eens dierbare en fijne mensen om je heen hebt verzamelt!


FF-TessaVormgever | Tessa Benders | 32

Waarom ben jij een Foxie? Vormgeven voor FollowFox is de ultieme klus, een project in je eigen stad met alle plekken die je zelf ook super vind. En de enthousiaste reacties en groei van FF werkt daarin echt motiverend! Voor FF pas ik met StudioBont goed in het team, omdat ik flexibel ben, meedenk en als Nijmeegse toch een echte FF-ambassadeur ben! We zijn nu bezig met de look van de nieuwe kaart!

Wat is jouw ultieme Nijmegen moment? Klinkt allemaal cliché, maar tijdens de Vierdaagseweek ben ik trots en blij dat ik er woon. Ook zo’n momentje; van vakantie na een dag reizen op de terugweg over de Waalbrug de stad weer inrijden.

En je favo spot in Nijmegen? Deze wisselt vaak, momenteel zeg ik: lunchen bij Fika. En het goffertpark is ook fijn!

Ga jij voor de herfst, winter, lente of zomer in Nijmegen? Zomer! Heerlijk buiten zitten tijdens lange, warme avonden. Bier of wijn? Beide? Friet of pizza? Pizza for sureGympen of hakken? Gympen

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je dan morgen heen? Thailand

Als je 80 jaar bent, wat vertel jij je kleinkinderen?
Dat je prima bent zoals je bent. Ow ja, en dat ik bij FF werkte, tegen die tijd een groot begrip in Nijmegen.


FF-SimoneRedacteur | Simone Luijckx | 22

Waarom ben jij een Foxie? Toen ik voor het eerst de FollowFox plattegrond tegenkwam werd ik helemaal enthousiast, dit was het platform dat Nijmegen miste: een plek waar je alle info en gave achtergrondverhalen over de lokale zaakjes van onze stad leest. Want het zijn er zo veel en ze zijn zo leuk allemaal, maar waar kon je ze nou allemaal vinden? Mijn FollowFox-avontuur begon dan ook met een Instagrampost van mij over deze kaart. Toen kwam het idee om gewoon de stoute schoenen aan te trekken, uit te zoeken wie er achter deze kaart zat (Nienke Meijs, red.) en haar te mailen of ze nog hulp nodig had van een – nu afgestudeerd – communicatiestudent. Kortom, vanaf moment één fan en mijn hart gaat sneller kloppen van de mooie verhalen van passievolle, doorzettende en creatieve ondernemers.

Wat is jouw ultieme Nijmegen moment? Wanneer heel Nijmegen met de mini-bbq onder de arm, flesje wijn in de ene hand, picknickkleed in de andere, naar het waalstrandje trekt. Eten, drinken, vrienden en de zon in de Waal onder zien gaan: ULTIEM GELUK.

En je favo spot in Nijmegen? Koffiezaak ‘First Things First’ op de Honig. Een ‘grote cappuccino’ krijg je daar niet, want ‘belediging en eeuwig zonde van de smaak’, maar ’twee normale cappu’s’ maken ze daar wel met alle liefde. Iets met kennis en passie voor het vak?

Ga jij voor de herfst, winter, lente of zomer in Nijmegen? Zomer!! Zie ultiem Nijmegen-moment… Bier of wijn? Hangt van m’n mood af haha… Friet of pizza? Tegen een patatje oorlog kan niks op. Behalve een patatje oorlog mét satékroket: dubbel genieten. Gympen of hakken? Hakken (Thank god dat de stenen van Plein44 vervangen worden!)

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je dan morgen heen? Melbourne: Foodcapital van de wereld!

Als je 80 jaar bent, wat vertel jij je kleinkinderen? Dan geef ik ze een geheim familiereceptenboek en vertel dat ze altijd tijd moeten maken om met vrienden en familie te dineren. Het plezier en de gesprekken rondom eten zijn de dierbaarste! God, dit klinkt echt oma-achtig.


FF-AvalonRedacteur | Avalon Diebels | 26

Waarom ben jij een Foxie? Omdat mijn werk als jurist serious business is en ik mijn liefde voor schrijven en hotspotten daarnaast wilde behouden én het FF-team is natuurlijk een topplek daarvoor.

Wat is jouw ultieme Nijmegen moment? Nijmegen in rijden en de Waalkade met alle lichtjes zien, dat is thuis komen.

En je favo spot in Nijmegen? De Lange Hezelstraat, daar heb ik ruim 7 jaar gewoond en het blijft een prachtstraatje.

Ga jij voor de herfst, winter, lente of zomer in Nijmegen? Lente omdat de stad dan weer tot leven komt en de zomer ook, want: De Kaaij, ijsjes van Belga en late avondjes in het park. Bier of wijn? Rode wijn! Friet of pizza? Friet van Vuurens. Gympen of hakken? Gympen I guess, maar wel afgewisseld met hakken.

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je dan morgen heen? Easy: NYC baby.

Als je 80 jaar bent, wat vertel jij je kleinkinderen? Naast alle nieuwste hotspots natuurlijk, dat je jezelf gelukkig moet maken, omdat een ander dat niet voor kan je doen. En als die te diep is: Geniet altijd een beetje meer.


FF-MC kopieVormgever | Marie Cecile Oosterhout | 36

Waarom ben jij een Foxie? Ik ben een grafisch vormgever en ik heb samen met Tessa de huisstijl en de kaart ontworpen. We hebben samen een ontwerpbureau StudioBont. Ik ken Nienke nog van de middelbare school en zo zijn we weer in contact gekomen. Ik vind het leuk om voor FollowFox te werken, omdat ik zelf in Nijmegen woon en er de laatste tijd zoveel gebeurt en dat het daarom echt leuk is dat er nu zoiets is als FollowFox, die dat allemaal in kaart brengt. En dan ook letterlijk in kaart brengt, dat spreekt mij als vormgever natuurlijk helemaal aan. Tegenwoordig is alles zo digitaal en een echte ouderwetse kaart vind ik dan echt heel leuk.

Wat is jouw ultieme Nijmegen moment? Dat is denk ik toch wel de zomerfeesten. Dat is toch wel hét ding van Nijmegen.

En je favo spot in Nijmegen? Dat is lastig, zijn er zoveel. Maar ik vind Credible heel leuk.

Bier of wijn? Wijn. Friet of pizza? Pizza. Gympen of hakken? Gympen.

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je dan morgen heen? Mag ik er ook 2 kiezen? Eerst naar Australië en dan door naar Amerika.

Als je 80 jaar bent, wat vertel jij je kleinkinderen? Dat ze moeten genieten van het leven ook al is het soms lastig.
 

Tekst: Sophie Metselaars | Beeld: Rianne van der Waals Fotografie