Fastread Monday: 5 vragen aan de dames van DAY

Afbeelding voor Fastread Monday: 5 vragen aan de dames van DAY

Barbara van Dekken en Moon le Belle zijn al bijna 40 jaar (!) vriendinnen en openden ruim een maand geleden in de Moenenstraat hun kleine warenhuis: DAY. Wij vroegen ze het stijlvolle hemd van het lijf.

Day, klinkt lekker! En waar komt de toevoeging Warehouse vandaan?
“Dat vond ik gewoon mooi klinken. Marketingwise kun je er ook allerlei kanten mee op”, vertelt Moon. “Bijvoorbeeld, Have a nice DAY! En Warehouse komt omdat we allerlei verschillende spullen verkopen voor in huis.”

Day-detail

En jullie zijn dus niet alleen vriendinnen, maar ook een ondernemersduo?
“Ik was hiervoor heel actief in de horecawereld van Nijmegen samen met mijn man, maar ik wilde een andere kant op. Ik begon met Moon naar panden te kijken om samen een zaak te openen. Toen we dit pand aan de Moenenstraat zagen, beelden we ons DAY al in, een woonzaak dus”, aldus Barbara. “Ik heb altijd al in dit vakgebied gewerkt. Ik neem ook veel etalages hier in Nijmegen onder handen en ik help mensen met het inrichten van hun woning”, vertelt Moon, “Barbara zocht een nieuwe uitdaging en zo kwamen we samen tot Day.”

DAY-voorgevel

Jullie huisstijl is natural en clean, dat zie je meteen. Waar halen jullie inspiratie vandaan?
“Ik ben verslaafd aan Pinterest!” zegt Moon. “Maar ik haal de inspiratie eigenlijk vooral uit mezelf. DAY representeert ook mijn persoonlijke stijl. Verder duik ik graag de tijdschriften in.” Barbara vult haar aan: “Moon is gek op styling. Het is haar taak en haar passie. Ik ben zelf ook creatief, maar dat kan ik even goed kwijt in horeca als in detailhandel.”

DAY-binnen

De nieuwkomers in Nijmegen zetten zichzelf via social media volop in het zonnetje met allerlei acties en samenwerkingen. Doet DAY dat ook?
“Dat gaan we absoluut doen”, aldus Moon. “Maar alleen door Facebook en ons netwerk zijn we al hartstikke groot. Het is de afgelopen maand een gekkenhuis geweest. Ik had ook wel goede hoop voor onze zaak, hoor, zoiets als Day hadden we namelijk in Nijmegen nog niet.”

DAY-zeep

En wat zijn jullie eigen hotspots in Nijmegen, qua eten, drinken en shoppen?
Bairro Alto!”. Daar zijn de dames het over eens. “En een nieuwe spot hier in de buurt, Zeezicht (Nijmeegese koopgoot, red.)”, vult Barbara aan.

 

FF-AvalonTekst en beeld: Avalon Diebels