What’s on this weekend – 15 t/m 17 april

Posted By Judith Sterkenburg / 15 april 2016 / 0 Reacties

One for the money, two for the show! Dit weekend is op en top kijken en bekeken worden in Nijmegen. Theater, optredens en een heuse modeshow nemen de leiding, maar ook de coolste hardloopwedstrijd en de fijnste relaxevents dienen zich aan. Hopelijk komt de zon ook om de hoek kijken en dan zeggen wij: alle ingrediënten voor een inspirerend weekend present. Enjoy!

Wakker

Fashion forward
Conceptstore 512 hoort natuurlijk bij de cool kids in town en zoals het een cool kid betaamt, organiseert 512 een ware fashionshow. In de spotlight staat hun eigen brand ‘Wakker’. Hiervoor hebben de meiden zelf flink wat uren achter de naaimachine versleten. Na de show word je verwend met lekkere hapjes en misschien nog wat muziek toe. Waar moet je als Nijmeegse fashion victim dus wezen aanstaande vrijdag? Juist, bij de Broekhuysenstraat om 19:30 uur. Entree is gratis (wel even reserveren via info@512-nijmegen.nl, want er is beperkt plek) en trek vooral je coolste streetstyle outfit uit de kast! Wie weet word je op de kiek gezet door een oplettende fox. Check het Facebookevent voor meer info.

Run

Run the night
Een run mét festivalexperience? Say what? Dat klinkt fantastisch! En het mooiste is: je kunt je ook vandaag nog inschrijven. Stichting 024Sport organiseert op vrijdagavond The Night Run Festival en dit belooft een hardloopwedstrijd te zijn zoals geen ander. Je start met een confettikanon, ballonnen en fakkels, versiert jezelf met glowsticks en finisht met bellenblaas en een rook- en lichtshow. Wauw. Ook tijdens het rennen hoef je je niet te vervelen. Tijdens de rit geniet je van muziek, spot je een vuurspuwer en zie je honderden lichtjes én een lasershow. Alles is lekker roze, helemaal in Giro-thema. After partyen hoort er natuurlijk ook bij en dat doe je als deelnemer na afloop in De Drie Gezusters aan de Molenstraat. Zie voor meer info de site en het Facebookevenement.

theatraalamwaal

Bring on the drama!
Uit alle windstreken van het land hebben dans- en theatermakers zich aangemeld om hun kunsten te mogen vertonen op één van die felbegeerde plekken die Theatraal AM Waal aanstaande zondag biedt. De beste acts zijn door een kundige commissie geselecteerd. Het zijn onder andere Monique Hendriks, TG Kamer 8 en dansers van ArtEZ die show opvoeren op bijzondere Nijmeegse plekken zoals de St. Jacobskapel, de St. Stevenskerk en aan de Waal. Maar Theatraal AM Waal heeft nog zoveel meer artiesten en verborgen plekken te bieden, check daarom vooral ook even hun site. De hele middag draaien de voorstellingen vanaf 13:00 uur in de middag. En wees niet bang, de voorstellingen draaien allemaal drie keer! Zo hoef je dus niets te missen. Een passe partout (verkrijgbaar op alle locaties) kost je €12,50 en de jonkies (14 jaar of jonger) mogen gratis genieten.

acro-yoga

Acro-yoga
Zondag begin je de dag sportief én verrassend bij de yogaworkshop van Charlotte van de Heuvel van yoga studio Susumna. Haar workshop gaat namelijk niet over zomaar yoga, maar over acro-yoga! Om vast een tipje van de sluier op te lichten: deze vorm van yoga doe je samen. En hé, daar is nog nooit iets minder leuk van geworden, toch? Door middel dragen en gedragen worden werk je aan je teamwork en wederzijds vertrouwen. De workshop wordt afgesloten met een massage en daarna kun je ook nog gezellig een kopje thee blijven drinken. De workshop kost € 15,- en aanmelden doe je via de site van Susumna. Check voor meer info ook het Facebookevent.

stroopwafels-mindfullness

Time to relax
Een heerlijk rustgevende zondag. En dan letterlijk heerlijk. Aanstaande zondag organiseert Brenda Lelie van Mindfulness Nijmegen samen met T’s (je weet wel, de theebar in conceptstore 512) een wandeling door de Ooijpolder met als toetje een thee- en stroopwafelproeverij. Brenda legt voordat de wandeling begint uit hoe je tijdens het wandelen aan mindfulness kunt doen. De wandeling vindt vervolgens plaats in stilte, waarna uitgebreid wordt getheeleut bij T’s en je te gekke stroopwafels met smaken en ingrediënten als bounty, zeezout en zelfs gerookte makreel kunt proeven. Je kunt je aanmelden via info@brendalelie.nl en je deelname kost € 15,-. Voor meer info check je het Facebookevent.

FF-Avalon

Have a Fox-On weekend!
Tekst: FF-redacteur Avalon Diebels
Beeld: Loes Renkens voor 512 Nijmegen, The Night Run Festival, Els Klievink voor Susumna

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed