Vier de lente! Nijmeegse terrassen top 7!

Afbeelding voor Vier de lente! Nijmeegse terrassen top 7!

Zoveel mogelijk vitamine D opsnuiven op het terras. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen en die eerste paar zonnestralen smaken naar meer. Maar op welk terras gaan we zitten? Het is nog wat te vroeg om te spreken van favorieten, maar hier alvast in volstrekt willekeurige volgorde een top 7 van de beste Nijmeegse buitenzitstekkies.

Smaakrijk-terras
1. Smaakrijk: binnenstad oase

Dit smalle zaakje in de Lange Hezelstraat heeft een knus terras aan de voorkant dat snel vol zit, maar laat je hier niet door afschrikken. Loop door naar achter en je vindt de verborgen schat: een achtertuin waar je tussen het groen heerlijk vertoeft op loungebanken en aan picknicktafels. Dat je midden in het centrum zit vergeet je hier spontaan. Oh ja en in plaats van bier en bitterballen, ga je hier voor homemade icecoffees, verse sappen en flinke broodjes en salades.

♥ Andere fijne binnenstad-buitenstekkies Sid&Liv | Manna | Philipse Koffie & Brocante | Credible |

Café-Jos-terras
2. Café Jos: top buitenstek in Oost

De winnaar van de Nijmeegse Terrasprijs 2015 mogen we natuurlijk niet buiten beschouwing laten! Geprezen om hun sfeervolle terras en medewerkers met kennis van zaken (en altijd in voor een praatje) heeft dit speciaalbiercafé in Nijmegen-Oost al heel wat harten gestolen. Hier vind je het grootste aanbod aan wisseltapbier in Nijmegen of kies anders gerust één van de (maar liefst!) 225 whiskeys mét ambachtelijke bitterballen.

♥ Andere fijne Oost-buitenstekkies: Tati | Zusje Oost | Beij Ons | Café Trianon | Café Eten en Drinken| Tante Koosje

Firma-Terras-top-7
3. De Firma: terras met Waal view

Voor een idyllisch uitzicht over de Waal zit je bij de Firma helemaal goed. Op deze plek vermaak je je gemakkelijk tot in de late uurtjes. Aan het eind van de middag strijk je neer om te beginnen met een goed glas wijn of koud biertje, vervolgens bekijk je de zonsondergang onder het genot van borrel-size gerechten (de kokosnoot salted caramel popcorn is een fox favoriet!), waarna je de avond feestelijk afsluit met een Glory cocktail. Een terras totaal experience is hier gegarandeerd.

♥ Andere fijne Waal view-buitenstekkies: Meesterproef | First Things First | Sprok Beach |

Oortjeshekken
4. Oortjeshekken: back to nature

Net buiten Nijmegen begint het schilderachtige natuurgebied de Ooijpolder. Laat de auto eens een keer staan, spring op de fiets en volg het spoor van bizons en wilde paarden naar boerderij Oortjeshekken. Oortjeshekken heeft een groot terras en is dé plek voor een vakantiegevoel dichtbij. Het is er altijd gezellig druk en mede hierdoor ook een topplek om mensen te kijken. Blijf je tot de avonduren zitten dan zie je de zonsondergang vanaf de andere kant van de Waal!

♥ Andere fijne back to nature-buitenstekkies: Millinger Theetuin | Hortus Nijmegen | Theeschenkerij de Goffert |

VillaVoorstadNijmegen
5. Villa Voorstad: hét terras van Nijmegen-West

Van Nijmegen-Oost gaan we door naar het westen van de stad. Midden tussen de woonhuizen vind je eetcafé Villa Voorstad waar iedereen welkom is en ook iedereen, van jong tot oud, komt. Op het ruime terras hangt een gezellige, laagdrempelige sfeer en is er altijd wat te zien. Drankjes worden hier geserveerd met een glimlach en het is dus niet gek dat onze eindredacteur (Nijmegenaar pur sang) dit terras heeft uitgeroepen tot persoonlijke hotspot van Nijmegen-West!

♥ Andere fijne woonwijk-buitenstekkies: Café Maxim | Mi Bairro | Brood op de Plank | Café Frowijn | Puux |

IndeKazerneNijmegen
6. In de Kazerne: zon, zon, zon

Bij ‘In de Kazerne’ is het buiten goed vertoeven met een groot terras dat oogt alsof je rijkelijk zit te relaxen op een landgoed. Note to dé echte zonfanaten: vanaf klokslag 9:00 uur schijnt hier tot ’s avonds laat de zon. In die avonduren komt ook het echte vakantiegevoel tot leven onder de sprookjesachtig verlichting van de meterslange slingers met honderden gloeilampjes. Tel hier hun aangelegde Jeu de boules baan bij op (hoe tof!) en jouw ‘vakantie in eigen stad’ is compleet!

♥ Andere fijne vol op zon-buitenstekkies: Fresca | The Fuzz | De Viking | LUX | De Blonde Pater |

DeHemelPlaats1Nijmegen
7. Plaats 1 / De Hemel: dubbel genieten

Roze bloesem, klassieke klinkers en monumentale panden, de geschiedenis van Nijmegen komt op deze 800 jaar oude binnenplaats goed tot haar recht. Kom je hier dan is het eerst even kiezen voor welke terras je gaat: die van Plaats 1 of De Hemel? Wil je wat chiquer, ga dan voor Plaats 1 en bewonder de wijnkaart die nog uitgebreider is dan de menukaart. Ben je meer van de speciaalbieren dan zit je bij De Hemel helemaal goed. Deze zaak is een restaurant en bierbrouwerij ineen. Beroemd zijn hun Hemelse en Helse proeverijen, waarmee je tot 10 van hun bieren kunt proeven.

♥ Andere fijne dubbelgenieten-buitenstekkies: Bairo Alto/Down Town |  Prikkels/Nibbels |
 

FF-SimoneTekst: Simone Luijckx | Beeld: Judith Sterkenburg, Nienke Meijs, Etsy, Café Jos.

Psst weet je zelf nog een zonnig terras ergens in Nijmegen? Mail je tip naar followfox024@gmail.com.