What’s on this weekend – 20 t/m 22 mei

Posted By Judith Sterkenburg / 19 mei 2016 / 0 Reacties

We love the weekend and the weekend loves us! De komende dagen hoeven we ons namelijk weer geen moment te vervelen met hier-wil-ik-blijven-plakken festivals en Hemelse drinkfestijnen. Fijne bonus? Die extra geconsumeerde calorieën swingen we er sowieso weer af en ben je een ‘Marike’ dan verbrand je ze tijdens hét ladiesrun-evenement van Nijmegen.

food-and-drinks-rrrollend-festival

Rrrrollend naar huis
No need for cooking dit weekend met Foodtruck festival ‘Rrrollend’ bij je om de hoek. Van vrijdagmiddag tot en met zondagavond is Plein 44 gevuld met de leukste en meest bijzondere foodtrucks om lekker te proeven, eten, genieten en borrelen. Ons advies? Spaar nu alvast een beetje ruimte, dan kun je met je buik vol ‘frietjuhs’, BBQ-burgers, crêpes en cocktails rollend naar huis terugkeren.

What’s on? Foodtruck festival Rrrollend Nijmegen
Where? Plein 44
When? Vrijdag 20 mei van 16.00 – 23.00 | Zaterdag 21 mei van 12.00 – 23.00 | Zondag 22 mei van 12.00 – 21.00

party-like-its-the-60s

Blijven Plakken
Een café dat al 40(!) jaar in de Nijmeegse binnenstad ‘plakt’, verdiend een heus eigen festival met alles erop en eraan: bands, dj’s, theater, eten, drinken én natuurlijk publiek. Iedereen is welkom op zaterdag 21 mei als Café de Plak haar 40-jarig bestaan viert in de Kube op het Honigcomplex: van de gasten uit de swinging 60’s tot en met nu. Kun je er niet bij zijn zaterdag of wil je gewoon nu alvast in de stemming komen? Tune dan vanavond tussen 18.00 en 21.00 uur nog in op Radio de Plak voor de Plak Top 40.

What’s on? Plakfestival – 40 jaar tegen de stroom in
Where? De Kube (Honigcomplex)
When? Zaterdag 21 mei van 13.00 – 02.00

hardlopen-marikenloop

Run and burn!
Eind april kon het Marikenparcours nog relaxt verkend worden, maar aanstaande zondag is het dan zover: tijd om echt te presteren. Zo’n 15.000 ladies verschijnen er ook dit jaar weer aan de start van de Marikenloop. Vaste ingrediënten? De 5 en de 10 kilometer, 1000-en in het roze geklede renners en fanatieke (ook mannelijke!) supporters langs de weg. Inschrijven is niet meer mogelijk, maar de die-hard sportievelingen onder ons kunnen via de website van de Marikenloop alsnog een startnummer proberen te scoren. Lukt dit niet, dan heb je het excuus om je te vermaken op de sportmarkt en alvast een sporty outfit te scoren voor Marikenloop 2017.

What’s on? Marikenloop 2016
Where? Universitair Sportcentrum (start, finish & sportmarkt)
When? Zondag 22 mei vanaf 13.00

20-jaar-brouwerij-de-hemel

Hemelse verjaardag
Nog een jubileum dit weekend en niet zomaar een. Nijmeegs eigen brouwerij ‘De Hemel’ opende in 1996 haar deuren en dus kunnen we inmiddels al 20 jaar genieten van hemelse en helse speciaalbieren. De invulling van de dag is nog een verrassing, maar 1 ding is zeker: tussen 13:00 en 19:00 uur zal het bier rijkelijk vloeien op de binnenplaats en in het Brouwerscafé!

What’s on? 20 Jaar Brouwerij de Hemel
Where? Restaurant & Brouwerscafé de Hemel
When? Zondag 22 mei van 13.00 – 19.00

Have a fox-licious weekend!

FF-Judith

Tekst: Judith Sterkenburg
Beeld: Etsy, Gemaakt in Gelderland

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed