What’s On this weekend – 3 t/m 5 juni

Posted By Judith Sterkenburg / 2 juni 2016 / 0 Reacties

Het kan niet op de afgelopen weekenden: festival hier, feestje daar én partyen maar. Heb je de aankomende dagen zin in iets minder massaals? Laat Fortarock of het Free Your Mind festival links liggen en discover the best hidden gems. Start het weekend met een VrijMiBo aan de Waal, schuif zaterdag aan voor een 3-gangendiner in de wijngaard, daag jezelf uit tijdens een creatieve workshop en sluit het weekend naadloos af met een Beer vs Wine battle.

Bij-Ons-on-Tour-hoofdfoto

On tour bij de boer
Eten bij de boer, met de boer én in de boerenschuur. Of in het weiland, de wijn- of boomgaard, kas of tussen de koeien. Ook dit jaar maakt de crew van Camping Bij Ons in Groesbeek weer een tour langs de boeren in de omgeving om te dineren en lunchen op speciale locaties. En als de locatie alleen al nog niet speciaal genoeg is; gekookt wordt er uitsluitend met de producten van het boerenland. Dit weekend zijn ze on tour bij familie de Beijer, in de wijngaard op Klein Amerika. Geniet zaterdag tussen de wijnranken en aan de lange tafel van een 3-gangendiner. En kun je er geen genoeg van krijgen? Schuif dan zondagmiddag aan voor een 4-gangenlunch of kom volgend weekend gewoon nog een keer!

What’s on? Bij Ons on Tour bij familie de Beijer
Where? In de wijngaard op Klein Amerika
When? Zaterdag 2 & 11 juni om 16.00 uur en zondag 3 & 12 juni om 12.30 uur

de-smeltkroes-maken

Maak het Mee
Dat het Honigcomplex letterlijk een ‘smeltkroes’ is van creatieve ondernemers wisten we natuurlijk al. Maar wie en vooral wát gaat er achter de deuren van de Smeltkroes schuil? Maak het aanstaande zaterdag Mee en leer van de ambachtslieden, kunstenaars en creatievelingen hoe zij hout bewerken, games ontwikkelen, sieraden maken, lasersnijden, fotograferen of bonbons maken. Er is een divers workshop aanbod en ben je wat minder creatief? Ook dan is er genoeg te beleven. Bezoek de werkvloer en –kamers en de ateliers, koop iets moois in de Smeltshop, dool door de gangen, eet, drink & geniet!

What’s on? De Smeltkroes – Maak het Mee
Where? De Smeltkroes, Honigcomplex
When? Zaterdag 4 juni van 12.00 – 20.00 uur

One-day-sneaker-workshop

DIY sneaker in 1 dag
Good news voor sneakerfreaks! Heb jij altijd al op je eigen ontworpen sneakers de deur uit willen gaan? In samenwerking met Roderick Pieters organiseert Based on Roots op de Houtwerf ‘The ONEDAY Sneaker Workshop’. En hoewel de workshop pas volgende week is, op zaterdag 11 en zondag 12 juni, kun je je alleen dit weekend nog aanmelden. Be quick, want vol = vol.

What’s on? Sneakers in one day
Where? Based on Roots, op de Houtwerf
When? Zaterdag 11 & zondag 12 juni van 10.00 – 18.00 uur. Inschrijven kan t/m a.s. zaterdag 4 juni

SMKMRKT-bron-de-Vasim

SMKMRKT FSTVL
Een goede bodem leggen en nog even je dorst lessen voordat je de night away danced. Het kan allemaal op het inmiddels befaamde festival met haar hoofdletters: SMKMRKT. Tijdens de lente-editie dit weekend zijn er twee keer zoveel foodtrucks, een goed gevuld programma voor kids én iedereen die van dansen houdt, en natuurlijk de VrijMiBo die dit keer is omgedoopt tot dé Grote Nijmeegse Lenteborrel.

What’s on? SMKMRKT Festival & de De Grote Nijmeegse Lenteborrel
Where? Cultuurspinnerij De Vasim, Nijmegen
When? Vrijdag 3 juni vanaf 16.00 uur t/m zondag 5 juni tot 23.00 uur

beer-versus-wine

Bier plezier en fijne wijn
Bier na wijn is fijn of wijn na bier geeft plezier?! Het blijft een eeuwige strijd die a.s. zondagmiddag uitgevochten gaat worden tussen sommeliers en bierbrouwers. Een heuse battle waar jij als toeschouwer, onder het genot van een 5-gangen lunch, mag gaan bepalen wie de strijdbijl moet neerleggen en wie er als winnaar naar huis mag. Aanmelden kan hier en wat er ook mag winnen, het zal in ieder geval rijkelijk vloeien.

What’s on? Beer vs Wine battle
Where? STOOM, Honigcomplex
When? Zondag 5 juni van 14.00 – 18.00 uur

FF-JudithTekst: Judith Sterkenburg | Beeld: Bij Ons, De Smeltkroes, Based on Roots, De Vasim

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed