What’s on this weekend – 8 t/m 10 juli

Posted By Judith Sterkenburg / 7 juli 2016 / 0 Reacties

Denk je dat dit weekend in de schaduw van de Vierdaagsefeesten staat? Think again. Nijmegen zou Nijmegen niet zijn als ook deze dagen niet volop in het teken staan van vette feesten en andere leuke doe-dingen. Met de Kaaij die vanaf nu weer onder de Waalbrug te vinden is, zwoele zomeravondwandelingen die je een andere kijk op Nijmegen geven, houseclassics feesten en ‘vergeten eten’ workshops. Cheers alvast op een heel goed pré-Vierdaagsefeesten weekend!

De-Kaaij

Aftrap van De Kaaij
Vorige week was iedereen er al klaar voor, maar gooide regenval roet in het eten (hallo zomer?). Gelukkig is het enthousiasme er niet minder op geworden. We overdrijven dan ook niet als we zeggen dat heel Nijmegen staat te trappelen om bij de officiële aftrap van De Kaaij te zijn! Verwacht deze vrijdag heel veel goede singer-songwriter muziek, dance-beats, funky jazz en ‘American Roots’ muziek. Voor mindfulness aan het strand zit je bij De Kaaij natuurlijk ook goed en de kids krijgen een lesje reddingszwemmen. In the end, hopen wij vooral dat je met je blote voeten in het zand en een zomers drankje in de hand van de ultieme Nijmeegse summer feeling gaat genieten.

What’s on? Start Cultureel Terras De Kaaij
Where? Lindenberghaven 1 (onder de Waalbrug)
When? Vrijdag 8 juli

Zomerse-stadswandeling

Zomerstadswandeling door de binnenstad
Geniet tijdens deze wandeling nog even van de rust en pracht van onze binnenstad voordat deze een weeklang op zijn kop staat tijdens de Vierdaagsefeesten. Ook al ken je de stad als je broekzak, na deze avond vallen je details op en weet je bijzondere plekjes te vinden waar je eerst altijd gedachteloos voorbij liep. Nijmegen ‘know-it-all’ Henk Rullman is de bevlogen gids die jouw kennis bijspijkert over de geschiedenis, cultuur en leuke weetjes van de stad. Heb je geen zin om naar verhalen te luisteren, dan vermaak je je gewoon met de live muziek: de hele route lang. Wil je mee? Bestel een kaartje via dkrol@fo.nl.

What’s on? Stadswandeling Nijmegen
Where? Start en finish bij café Goossens (Grote Markt)
When? Vrijdag 8 juli, 19u

Merleyn

All night long house & classics
Je wilt eigenlijk je geld besparen om alles uit de zomerfeesten te halen, maar om daarom het weekend ervoor niks te doen is ook geen optie. Kijk, bij Doornroosje snappen ze het. Zij geven gewoon een gratis feestje! En dus is daar zaterdag een heerlijk housefeest, met vergeten klassiekers, alleen écht goede houseplaten en wat uitschieters naar de 80’s. Het duo Thijs Schuitman en Chris Kooloos straalden al eerder op Schönes Wochenende en vorig jaar was hun sessie in Merleyn ook al een groot succes! Dance the night away.

What’s on? Chris Kooloos & Thijs Schuitman – all night long
Where? Merleyn
When? Zaterdag 9 juli, 23u

Workshop-vergeten-eten

Eten om nooit meer te vergeten!
Verjus, garum, asafoetida. Had je zonder bovenstaande titel geweten dat we het hier over eten hebben? Wij in ieder geval niet en ‘opdat we niet vergeten’ ga je zondagmiddag weer even terug in de tijd tijdens deze workshop. Je leert alles over koken tijdens de middeleeuwen en Gouden Eeuw, niet alleen door te luisteren, maar vooral door lekker zelf te koken én te proeven. Letterlijk eeuwenoude recepten passeren de revue en jouw kookskills worden goed getest. Kan je de week daarop familie en vrienden verrassen met een onvergetelijk etentje!

What’s on? Kookworkshop ‘vergeten eten’
Where? Commanderie van Sint Jan (Franseplaats 1)
When? Zondag 10 juli, 14u

Cheers to the Fox-on weekend!

FF-SimoneTekst: Simone Luijckx | Beeld: De Kaaij, Het Andere Uitje

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed