In beeld: onze nieuwste redacteuren Nadine & Lisanne

Afbeelding voor In beeld: onze nieuwste redacteuren Nadine & Lisanne

Terwijl onze allereerste FF-redacteur Simone sinds afgelopen week Down Under de boel onveilig maakt, schieten wij van de 3e in de 5e versnelling. Het is namelijk zover… morgen delen we onze FollowFox kaart editie 2 uit. 40.000 stuks die we gaan verspreiden bij 70 Nijmeegse hotspots. Een behoorlijke klus, maar god zij dank hebben wij twee hele leuke nieuwe redactie-aanwinsten er bij. Morgen zijn ze uiteraard live van de party. Kennismaken kan nu al.

NadineJansen

Redacteur | Nadine Jansen | 29


Waarom ben jij een Foxie?

De nieuwste hotspots op gebied van food, fashion en lifestyle ontdekken is mijn missie, altijd al geweest. Als een ware paparazzi stuur ik foto’s door naar mijn zussen – die ook in Nijmegen gewoond hebben – om te vertellen hoe leuk wonen het hier is en wat ze allemaal missen. Toen ik de FollowFox kaart tegenkwam bij de sportschool was ik dus meteen in de ban; er stonden gewoon nog hotspots op die ik niet had ontdekt. Hoe is het mogelijk. Vanaf dat moment alles gevolgd en mijn eigen ontdekkingen ook terug kunnen vinden op FollowFox. Op diezelfde sportschool kwam ik aan de praat met miss Fox herself en werd gevraagd of ik wilde schrijven voor de site. Ik was meteen enthousiast en blij dat ik mocht horen bij die leuke groep meiden die ook zo van Nijmegen houden. Mijn missie naar het zoeken van pareltjes in deze oudste stad van Nederland mag ik nu uitvoeren binnen het FF-team. Hoe leuk!

Wat is jouw ultieme Nijmegen moment?
Op de zaterdagochtend door Nijmegen-Oost mijn wekelijkse rondje doen. Ik ga pas naar huis als ik mijn tas gevuld heb met verse groenten van Lale, noten en zaden van Estafette, koffie en honing van J.P.Vincken Zn en brood van het bakkertje op de hoek.

Wat is jouw favo spot in Nijmegen?
Moet ik echt kiezen? Even nadenken hoor.. Ik ga dan toch voor J.P.Vincken en Zn/Made by Marn. De combinatie tussen lokale lekkernijen, Italiaanse delicatessen, cadeaus en een healthy afhaalmaaltijd op donderdag; dat vind je toch nergens?

Ga jij voor de herfst, winter, lente of zomer in Nijmegen? Zomer! Ik kijk altijd reikhalzend uit naar de Kaaij die in juli haar deuren opent, de Nijmeegse Vierdaagse met al haar sportieve charme, een run over de Waalbrug in de nog koele ochtendzon of heerlijk struinen in de stad. Bier of Wijn? Geen moeilijke keuze; Wijn. Een volle, kruidige Nero d’avola of een zachte, boterachtige Australische Chardonnay. Friet of Pizza? Alles wat Italië ademt is bij mij niet veilig, Pizza van Il Nano, de Pizzabakkers of een Italiaanse Foodtruck (bv Old Scuola) gaat er altijd in. Maar er kan niets boven een authentieker Italiaanse Pizza op een ‘piazza’ in Florence, Rome of Napels. Gympen of Hakken? Een mooie pump op z’n tijd komt zeker voor, mijn ik ga echt voor mijn dagelijkse gympies.

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je dan morgen heen?
Oh jeetje, er zijn zoveel mooie landen en plekken op mijn bucketlist, dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Maar bovenaan prijkt toch wel een tour door Noord-Amerika met als hoogtepunt NYC.

Als je 80 bent, wat vertel jij je kleinkinderen?
Dat je moet genieten van ieder moment, iedere lach en iedere zonnestraal. Ik zou de wijze woorden van mijn oma doorgeven; Wees vrolijk, geniet van het mooie en lach, wacht niet tot morgen want vandaag is de dag!


 

LisanneBerendsen

Redacteur | Lisanne Berendsen| 25


Waarom ben jij een Foxie?
Altijd ben ik bezig met plekken ontdekken om te eten en te drinken in Nijmegen. Ik werk zelf in de horeca dus ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren kennen, en dan ook vooral veel (wijn en bier) te proeven. Zo kan ik altijd beweren dat het voor mijn vak is. Op een gegeven moment kwam ik via social media bij FollowFox uit; ze hadden vaak leuke interviews en lijstjes om te shoppen en thee te leuten. Tijdens mijn studie ben ik ook redacteur geweest, en hoewel dat inhoudelijk wel anders was, bleef ik redactiewerk altijd leuk vinden. Ik stuurde een mailtje naar Nienke en van het een kwam het ander.

Wat is jouw ultieme Nijmegen moment?
Ik kom uit Limburg, na het weekend kwam ik, toen ik nog studeerde, altijd terug met de trein. Het zien van de Erasmustoren (waar mijn eigen faculteit in zat) was altijd weer fijn: yes, weer terug in Nijmegen! Het herinnert het me vooral eraan dat Nijmegen ook echt een studentenstad is, dat maakt het ook zo gezellig.

En je favo spot in Nijmegen?
De Viking en Fika vind ik heel leuk om te lunchen, maar ik hou ook echt van Credible en Stoom, lekker speciaalbier drinken. Hobbema mag ook zeker niet in het lijstje ontbreken. Als ik er niet werk ga ik ook graag naar de Portier: fantastisch als er iets te vieren valt!

Ga jij voor de herst, winter, lente of zomer in Nijmegen? Lente! Bier of wijn? Toch echt wijn. Mousserend, wit, rood, zoet… mag allemaal. Friet of pizza? Frietje kapsalon? Dan maar meteen helemaal fout. Gympen of hakken? Gympen.

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je dan morgen heen?
Op wijnreis naar Zuid-Afrika. Ik hoor dat het zeker als wijnliefhebber een van de mooiste landen ooit is om heen te gaan. Anders mag Californië ook hoor. Of Australië. Of Nieuw Zeeland. Gelukkig maken ze in veel mooie landen wijn.

Als je 80 jaar bent, wat vertel jij je kleinkinderen?
Ik hoop dat als ik de 80 aantik dat ik dan een vat vol wijsheid ben. Iets als: probeer altijd van het goede in mensen uit te gaan. Mocht dat niet zo aanslaan geef ik ze wel het befaamde gehaktballenrecept die ik ook van mijn eigen oma heb gekregen.

Nieuwsgierig naar het eindresultaat van de fotoshoot met fotograaf Rianne van der Waals? Binnenkort hier op followfox.nl.