Vierdaagsefeesten redacteuren top-3: must-do’s, -see’s & listen to’s

Afbeelding voor Vierdaagsefeesten redacteuren top-3: must-do’s, -see’s & listen to’s

Tijdens de Vierdaagsefeesten heb je twee opties: óf meedoen óf heel hard wegrennen. Een tussenoptie is er niet als er in iedere hoek van de stad wel een feestje te beleven is. De komende vier dagen, di-vrij, staan de wandelroutes al tot de milimeter nauwkeurig uitgestippeld. Maar waar moet je nu zijn om te feesten? Dat vertellen de FF-redacteuren jou.

FF-AvalonTop-3 | Kick off Dinsdag | Avalon Diebels 

Let’s kick it off met de top-3 van redacteur Avalon Diebels voor deze veelbelovende dinsdag.

1. Singer/songwriters en straatfeestjes @ SMKMRKT Labyrinth
Een dagje zomerfeesten beginnen voor mij vaak met lekker eten en waar doe je dat beter dan op SMKMRKT? Overdag pakken singer/songwriters je daar in met een intiem concert, terwijl je ’s avonds (bij voorkeur met een drankje van de Biergarten in je hand) kunt dansen op een Caribisch straatfeest. En oh ja, de gebruikelijke foodtrucks zijn er ook. Optelsom voor een hele middag en avond vermaak.

2. Chillen met bloemenregen @ De Kaaij
In de avond maak ik een tussenstop naar De Kaaij. Sowieso is dat altijd the place to be, maar vanavond om half 8 valt daar vanaf de Waalbrug een ware flowershower op het terrein. Dat gaat mooie seventies vibes opleveren.. Daar ben ik dus zeker bij.

3. Nielson @ Molenstraat
Na waarschijnlijk op de Kaaij te zijn blijven plakken zal ik mijn dinsdagavond op een later tijdstip voortzetten op de Molenstraat. Normaal gesproken een stukje dat ik vermijd, maar voor Nielson maak ik een uitzondering. Hij steelt de show vanaf 8 uur samen met een liveband. De avond op zijn pakkende hits wegdansen lijkt mij een mooie afsluiter van de dinsdagavond.


 

Top-3 | Pinklicious Woensdag | Judith Sterkenburg FF-Judith

Woensdag is dé dag met maar 1 regel: make sure you wear pink. En natuurlijk is er ook vandaag genóeg te doen en te beleven aldus eindredacteur Judith Sterkenburg.

1. Roze Woensdag @ De Waal
Hij is weer terug van weggeweest dit jaar: het pontje tussen de Waalkade en Festival op ’t Eiland. En speciaal vandaag vaart het Mini-Pride-Pontje. Laat je door de dragqueens meevoeren op deze roze wolk en kom alvast in de good pink mood voor een avond op ’t eiland. Of neem de weg terug richting SMKMRKT want hier begint de roze intocht voor de laatste kilometers van vandaag.

2. Reuzenrad @ Waalkade
Zodra je Nijmegen binnenkomt kun je er niet meer omheen en ieder jaar MOET. IK. ERIN! Het enorme reuzenrad op de Waalkade. Hier heb je for sure het mooiste Vierdaagse-uitzicht op de Waal, de kade, Festival op ’t Eiland, de Matrixx, het Valkhoffestival en ver daar overheen. Zorg ervoor dat je nèt voor zonsondergang een plekje bemachtigd en sluit Roze Woensdag geheel in romantische stijl met je lief af.

3. Abseilen @ St Stevenstoren
In de Vierdaagse wandelgangen heb je er misschien al iets van opgepikt; vandaag schreeuw ik het letterlijk van de daken. Echte durfallen kunnen nog vandaag en morgen al abseilend de St Stevenstoren af. Speciaal voor deze week heeft Top op Hoogte toestemming om mensen niet alleen de toren te laten beklimmen maar ook te laten afdalen. Écht een unieke kans mét wederom schitterend uitzicht over de stad. Zie ik je boven?


FF-NadineTop-3 | Dolle Donderdag | Nadine Jansen

De Vierdaagse is in volle gang en ongetwijfeld zijn je voeten vermoeid, kun je bijna geen bier meer zien en heb je je buik rond met alle versnaperingen die de stad te bieden heeft. Houd vol; want deze tips wil je absoluut niet missen. Mark the words van redacteur Nadine Jansen.


1. De platenbus @De Kaaij
Je hebt hem vast wel eens zien staan – de rode vintage platenbus – waaruit de meest swingende tunes je om de oren vliegen. Met de Perzische tapijten uitgerold, de poefjes voor de deur en een spelletje schaak, een uitnodigend tafereel waar je gegarandeerd ook nog even in de antieke lampen hangt. Er is een uitgebreide platencollectie aanwezig, dus voel je vrij om een plaat aan te vragen. Ik zal hier in ieder geval een dansje wagen… So dance the night away.

2. Beste sing-and-song-writer Cas Ronckers @Ramblas
Flanerend met een lunch-/diner-to-go van één van de vele multi-culti Foodtrucks, is de Ramblas the place to be voor mij. Even heerlijk neerploffen op een bank, waar ik kan genieten van bands en sing-and-song-writers. Vandaag speelt in deze broedplaats voor talent een bekend gezicht: Cas Ronckers, een 19-jarige Limburger, bekend van 3FM. Hij zal zowel ‘s middags als in de vroege avond zijn muzikale talent laten horen, dus genoeg reden om ook even aan te schuiven.

3. DJ Johnny Smoke @ Eiland Veur-Lent
Festival op ’t Eiland heeft ook vanavond een vol programma. Nadat je met de boot bent aangemeerd kun je – zonder de drukte van de stad (waar ik soms echt even aan toe ben) – genieten van een dag vol vertier en plezier. Een absolute listen-to van deze één-na-laatste dag van de 100ste vierdaagse, is DJ Johnny Smoke, die tot de zon ondergaat, je zal vermaken met hits uit de oude én de nieuwe doos.


Top-3 | Last Round Vrijdag | Lisanne Berendsen FF-Lisanne

De tip van redacteur Lisanne Berendsen op vrijdag: go with the party flow en maak er – nog één laatste keer – een groot feest van! Zeker aangezien vrijdag de laatste dag is, zowel voor de wandelaars als voor de feesten. Na een goede week partyen wil je in stijl afsluiten, toch?

1. Via Gladiola @Sint Annastraat
De Vierdaagsefeesten zouden niet bestaan zonder de Vierdaagse marsen. Mocht je de wandelaars willen bedanken voor alle gezelligheid en feliciteren met de loopprestatie haal ze dan groots binnen Via Gladiola (aka de Sint Annastraat)! Gladiolen kunnen hier voor de heuse wandelgladiatoren gekocht en uitgedeeld worden. Het feestje loopt daarna gestaag door naar de tribunes op de Oranjesingel en de Wedren.

2. St StevenskerkLive @ St Stevenskerk
Zomerexpositie by day, maar als de avond valt wordt er deze week in Nijmeegs mooiste kerk niet gebiecht of gebeden. Vrijdagavond doet de Eindhovense rapper Fresku Nijmegen aan. Een concert waarbij hij zijn bekende nummers vooral akoestisch laat horen. Wij hebben gehoord dat er nog kaartjes zijn, wees er snel bij. En dan nog 1 keer: GENIETEN.

3. All around town route @ Centrum
Op vrijdag moet je vooral buiten zijn. Mocht je graag alles in één dag nog mee willen maken, loop dan een rondje om Nijmegen. Toffe plekken voor livemuziek zijn Credible (power tot the Pipo), het Museumplein (Soul Solution) en het Valkhofpark. Daarna volg je via het Hunnerpark de route door naar de Hennes Latin Stage aan het einde van de Voerweg voor funky, jazzy Cubaanse muziek van Palo! en Barbara y Vaiven Cubano. Ook een niet te vergeten plek is natuurlijk de Kaaij. Daar kun je even bijkomen op een krib met eten van een van de vele foodtrucks. Vervolgens kun je het pontje nemen naar festival op het Eiland waar vanavond ook nog straattheater is. Met je voeten in het zand kun je van een afstand alles nog één keer goed in je opnemen. Dan naar huis, bijtanken en… see you next year!