Fastread-Monday: 5 vragen aan Bas Hoebink van The Black Fox

Afbeelding voor Fastread-Monday: 5 vragen aan Bas Hoebink van The Black Fox

Horecaman Bas Hoebink schudt de ene naar de andere innovatieve zaak uit zijn mouw en zijn nieuwste must eat ‘The Black Fox’ zag onlangs het daglicht. Wat vind je op de kaart bij deze slagerij-bar-restaurant? Sowieso veel verschillende soorten vlees en achter de bar is het whiskey heaven. Wij stelden Bas vijf prangende vragen.

Toch even uitleggen: hoe ben je bij de naam The Black Fox (TBF) gekomen?
“Het is gewoon een hele leuke naam toch? In Engeland vind je ook pubs met namen als ‘Grey horse’ en ‘Red lion’. En waarom de aandacht op vlees ligt? Steaks zijn gewoon super lekker joh!”

TheBlackFoxMenu

Waarom hebben je ervoor gekozen om The Black Fox te openen?
“Kelfkensbos, of eigenlijk heel Nijmegen, is in ontwikkeling op horecagebied. Het is leuk om in dezelfde straat te zitten als Flores en Credible. Iedere zaak die ik heb (De Meesterproef en De Firma, red.) specialiseert zich in iets anders. Bij De Meesterproef kun je bijvoorbeeld terecht voor speciale gin-en-tonics en hier bij TBF richten we ons vooral op bijzondere whiskey(cocktails).”

TheBlackFoxBar

Binnen vijf jaar drie ondernemingen starten. Gekkenwerk?
“Het was niet iets wat ik van tevoren helemaal had uitgestippeld. De zaken die ik heb opgezet lopen goed, dus ik had het vertrouwen om iets nieuws te introduceren. Ik vind het leuk om een pionier te zijn en nieuwe horecaconcepten te bedenken. Wat ik echt nog miste hier in Nijmegen was een leuke bar.”

TheBlackFoxSlager

Jonge ondernemers komen met frisse ideeën. Wat kunnen wij van The Black Fox verwachten op dit vlak?
“The Black Fox is zowel een slagerij, als een bar, restaurant en we verkopen óók nog onze eigen delicatessen onder het merk ‘Glory’. De foodlijn Glory biedt onder andere verschillende rubs, chutneys, cocktails, zeezout en olijfolie aan. Je kunt hier terecht om lekker te eten en te drinken, maar ook voor een lekker stukje vlees om thuis zelf te bereiden of hele bbq-paketten door onze Black Fox slager Niels samengesteld. En zodra het pand hiernaast klaar is, gaan we bijvoorbeeld ook workshops ‘Uitbenen’ geven.”

TheBlackFox

Last but not least, wil je even je eigen hotspots met ons delen?
“Een andere toffe bar waar ik graag kom is Lebowski, maar In de Blaauwe Hand, Wally en de Nieuwe Winkel mogen zeker ook genoemd worden.”

FF-LisanneTekst en beeld: Lisanne Berendsen