What’s on this weekend – 2 t/m 4 september

Posted By Judith Sterkenburg / 1 september 2016 / 0 Reacties

De zomervakantie is almost over, maar niet voordat we er dit weekend nog even volop van genieten! Met drie dagen bourgondisch proeven op Brakkensteyn, een healthy sunday morning hoopdance en een cultureel festival in het Nijmeegse groen, wordt het gegarandeerd een top weekend. Samen met de kids op pad voordat ze weer naar school moeten? Mis dan de ‘Nimweegse’ Nijntje boekpresentatie niet én de opening van de nieuwste kidsstore van Nijmegen.

bourgondisch-nijmegen-proeft

Bourgondisch Nijmegen Proeft @ Landgoed Brakkensteyn
De unieke ligging, goede bereikbaarheid en vele traiteurs zijn dé ingrediënten voor dit culinaire evenement. Na de start op vrijdag met een bedrijven-relatie-avond gaan op zaterdag en zondag de deuren voor iedereen open. Geniet van heerlijke streekgerechten en sip van de lekkerste drankjes in de mooie omgeving van Landgoed Brakkensteyn. Overdag is er live muziek en op de tunes van DJ Oliver Jay sluit je de zaterdagavond swingend af. Ook aan de kinderen is gedacht met een clown op zondag en ambachtelijke poffers van de Poffernier. Ultiem om zo samen de zomervakantie af te sluiten toch?

Whats on? Bourgondisch Nijmegen Proeft
Where? Landgoed Brakkensteyn, Driehuizerweg 283 in Nijmegen
When? Vrijdag 2 september (start 16.00 uur) t/m zondag 4 september (eind 21.30 uur)

hoopdance-kronenburgerpark-novia-verde-la-hoop

Healthy Sunday morning hoopdance @ Kronenburgpark
Zet zondagochtend je voeten in het gras van het Kronenburgerpark, gooi je heupen los en dance! Voor deze healthy afsluiting van het weekend hebben La Hoop en Novia Verde de handen ineen geslagen. De workshop is voor zowel beginners als ervaren hoopers en wordt afgesloten met een heerlijk, gezonde smoothie bij Novia Verde. De kosten zijn 15,- inclusief een leenhoepel, smoothie en lots of fun! Voor meer informatie check de facebooksite.

Whats on? Healthy Sunday Morning Hoopdance
Where? Kronenburgerpark
When? Zondag 4 september, start om 10.30 – 12.00 uur

festival-de-oversteek-2016

Festival de Oversteek @ de oever van de Waal
Dit verrassende culturele festijn aan de oevers van de Waal in Nijmegen-Noord start a.s. zondag. Om volgende week nogmaals terug te keren. Op 21 locaties – denk aan een boomgaard, landgoed, boerenschuur of dijkhuisje – geniet je van muziek, theater, dans, literatuur en beeldende kunst. Ontdek cultuurhistorische plekken en proef heerlijke streekproducten uit eigen tuin. Voor het eerst is stadseiland Veur-Lent ook onderdeel van deze cultuurexplosie. Stap op de fiets of maak een wandeling en strijk neer in de vele bijzondere plekken die de Nijmeegse natuur rijk is. Kijk hier voor het gehele programma.

Whats on? Festival de Oversteek
Where? Aan de oevers van de Waal in Nijmegen-Noord
When? Zondag 4 september, vanaf 13.00 uur

opening-wonder-winkel-nijmegen

Extra tips voor de kids:

Op zaterdag: de opening van de enige echte WONDER store @ de Stikke Hezelstraat
Aan quality-time met de little ones geen gebrek dit weekend! Met de opening van WONDER is een heuse hippe kinderwinkel toegevoegd aan de oudste straat van Nijmegen. Weken kon je door een spiekgaatje naar binnen gluren om te zien wat er zich achter de gesloten deuren afspeelde, maar nu is het eindelijk zover. Vanaf zaterdagochtend kunnen we al het moois live bewonderen, worden de kids gestyled, mogen ze op de foto en een ‘tattoo’ laten zetten. Met als kers op taart tons of prizes to win! Een echte topper, deze real life winkel voor baby, kids en kindness!

Whats on? Opening WONDER
Where? Stikke Hezelstraat 34 in Nijmegen
When? Zaterdag 3 september vanaf 11.00 uur

lancering-nijntje-in-het-nimweegs-nijmegen

Op zondag: Opao en Opoe Pluus in ’t Nijmeegs @ Dekker v.d. Vegt
Nijntje, wie is er niet mee opgegroeid? Speciaal voor de jongste inwoners van Nijmegen heeft Jan Roelofs het boek ‘Opa en Oma Pluis’ in het Nimweegs vertaald. “Omdat het Nijmeegs een echte hoortaal is en daardoor lastig te schrijven, heb ik hulp gehad van Roeland van Hout, hoogleraar toegepaste taalwetenschap”, aldus Roelofs. Tijdens de boekpresentatie zal hij voorlezen uit het alom bekende kinderboek en de jongste generatie hiermee inwijden in ‘dit sociale dialect’. De limonaje en snol staat in ieder geval klaar! Meld je wel even van te voren aan via de facebooksite.

Whats on? Boekenpresentatie ‘Opao en Opoe Pluus’
Where? Dekker v.d. Vegt
When? Zondag 4 september, 13.00 – 14.00 uur

Have a Foxy weekend!

FF-NadineTekst: Nadine Jansen
Beeld: Bourgondisch Nijmegen Proeft, Festival de Oversteek/Willem Melssen, WONDER store voor kids

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed