Tried & Tested: 3x ontbijten for hotel lovers

Afbeelding voor Tried & Tested: 3x ontbijten for hotel lovers

Ultiem genieten is voor ons… Decadent ontbijten buiten de deur! Was de brekkie-keuze in Nijmegen eerst nog vrij beperkt, tegenwoordig kun je op de meest uiteenlopende plekken terecht. Waar precies? Dat lees je de komende weken in onze Tried & Tested Ontbijt Hotspot-guide. Voor early birds, perfecte zondagse uitbrak-ontbijtjes of een healthy kick start to your day… follow us!

1. Ontbijten bij Hotel Credible

Let’s start this one off bij een van onze ‘old time favorites’. Hotel Credible is een creatief design hotel waar je ook heerlijk eet en drinkt. Op zondagochtend, de tijd dat wij hier komen voor het ontbijt, hangt er een super relaxte vibe. Je waant je even in een buitenlandse design hotel waar iedereen rustig wakker wordt en onder het genot van een dampende kop koffie een boek leest of spelletje speelt.

Of je nu een ‘early bird’ bent óf een uitslaper, ontbijten bij Credible kan echt ALTIJD. Van zeven uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds(!) kun je hier genieten van simpele – maar o zo lekkere – ontbijtjes. Wij kiezen voor de healthy ‘breakfast bowl’ en het uitgebreide ‘incredible ontbijt’. De breakfast bowl is Griekse yoghurt met granola, chiazaad, appel en banaan. En om het een beetje een zoete ‘touch’ te geven, wat honing on top. Door de granola zitten ook knapperige noten, maar ben je allergisch (net als ik), dan kunnen ze die ook weglaten. Service!


Het incredible ontbijt is het meest uitgebreide: je krijgt een croissantje, pistolet, bruin brood, belegen kaas, ham, jam, roomboter, scrambled eggs met bacon, vers fruit, verse jus én koffie. Ben je niet zo’n grote ontbijter, dan kun je ook kiezen voor de ‘medium’ of ‘small’ size. Met natuurlijk minder ingrediënten, maar net zo lekker. De scrambled eggs zijn zacht en romig, de bacon knapperig en het brood vers. De granola smaakt ook heerlijk mét een bite door het chiazaad, gepofte quinoa en dadels (in plaats van noten).

Ben je gast in het hotel? Dan kun je, net als iedereen, helemaal zelf kiezen wat je wilt ontbijten. En hoelaat. Reserveren is niet nodig, je kunt gewoon aanschuiven (ook als je geen hotelgast bent). Rekening houden met een allergie of dieetwens is ook geen probleem bij Credible. En ja, het is een populaire spot voor locals en logés, dus het kan zijn dat je even moet wachten. Maargoed, als je dan tóch uitgebreid buiten de deur gaat ontbijten, bestel je gewoon een extra koffie of verse thee.

Hotel Credible | Hertogstraat 1 | Ontbijt: 07.00 – 23.00 uur | Website2. Ontbijten bij MANNA

Net als bij het nieuwste Hotel Blue is bij grote zus MANNA ‘everything but ordinary’. Met het design suitehotel en global food & fish restaurant, heeft MANNA al diverse (internationale) prijzen in de wacht gesleept en is het een bijzonder begrip in Nijmegen. De verwachtingen voor een ontbijt bij MANNA zijn dan ook hoog gespannen.

Bij binnenkomst wordt je, ook als niet-hotelgast, even gastvrij ontvangen en staat de ontbijttafel al voor je gedekt. Wij hebben de tijd en gaan voor het MANNA XL-breakfast menu. Dit is ook wat je geserveerd krijgt als je een overnachting boekt in het hotel. Op de tafel komt een mixed bread basket met bolletjes, croissantjes, mini-chocoladebroodjes en toast. We krijgen jonge- en geitenkaas, gerookte zalm, Parmaham, komkommer, tomaat, jam en een gekookt ei als beleg. En om het af te maken warme flensjes, madelaines, en een yoghurt-fruit-noten cocktail. Geen wonder dat we met z’n tweeën aan een vier-persoons tafel mochten gaan zitten!


En met zoveel lekkers tegelijk op tafel, is het moeilijk kiezen wat je als eerste neemt. De flensjes en het ei zijn warm, evenals de toast. Laat je die afkoelen, dan wordt ‘ie wel heel knapperig. De flensjes zijn een ‘winner’ en de yoghurt-fruit-noten cocktail is een heerlijk frisse afwisseling voor dit typische liefhebber-van-lekkere-broodjes-ontbijt. Ondertussen wordt door het bedienend personeel regelmatig gevraagd of alles lekker smaakt (echt wel!), of we nog meer (nóg meer?!) willen en of we nog koffie of thee lusten. Want dat is onbeperkt inbegrepen bij dit ontbijt.

Ontbijten bij MANNA is echt een ervaring en een uitje met man- of vrouwlief op zich. Neem de tijd, plan geen lunch erna en zorg ervoor dat je ruim kunt uitbuiken vóór je volgende activiteit. Heb je wat minder lang de tijd? Dan kun je tussen 7.00 en 12.00 uur ook kiezen uit een kleiner ontbijt. En heb je écht wat te vieren, bestel dan de ‘Champagne Breakfast’. Uiteraard ook geserveerd op de kamer. Ook hier geldt: heb je een allergie of dieetwens? Geef het bij de reservering even door. Voor de profi-koks bij MANNA is een aanpassing zo gepiept.

MANNA Hotel & Restaurant | Oranjesingel 2C | Ontbijt: 07.00 – 12.00 uur | Website 

3. Ontbijten bij Hotel Prikkels

Prikkels, op het beroemde hoekje Houtstraat-Lange en Stikke Hezelstraat, is allang niet meer de plek waar je alleen ‘soep en ijs’ kunt eten. Met vijf hotelkamers en een uitgebreide (gezonde) menukaart is – inmiddels hotel – Prikkels een stop op de vroege ochtend waard. Met prachtig uitzicht op de St. Stevenstoren is het binnen nog lekker rustig, terwijl er buiten in de straat al veel bedrijvigheid is.

Op de nieuwe ontbijt-menukaart, die deze herfst is ingegaan, staan bijzondere happen als ‘de gezonde dauwtrapper’, de ‘power frühstückshake’ en een ‘ontbijt in de benedenstad’. Maar ook ‘gewoon’ scambled eggs met zalm of een croissantje met koffie of thee. Om optimaal te kunnen testen, krijgen wij een combinatie van deze ontbijtjes. Superleuk geserveerd op een houten plank, waardoor het juist geen combi lijkt, maar één mooi geheel. Uiteraard kunnen alle gasten dit op deze manier bestellen, want ‘flexibel’ is bij Prikkels key. Wil je vroeger ontbijten dan 9.00 uur? Kan. Wil je na 13.00 uur ontbijten? Kan ook. Wil je je ontbijt op je kamer? No problem! En ben je met de hele familie op pad, neem gerust je kids mee. Ze hebben een speciaal kinder-ontbijt en hoek om te spelen.


De früstückshake is bijzonder lekker en niet té zoet. Dit geldt ook voor de gezonde dauwtrapper. ‘Zoet’ wordt alleen op smaak gebracht met een beetje honig of – zoals in het laatste geval – met pure chocolade. Wij zijn meteen fan. Ook de andere gerechten blinken uit in juist niet té uitgesproken, maar zachte smaken. En het brood, van Bakkerij de Bie om de hoek, is supervers.

Slaap je bij Prikkels als hotel-gast? Dan kun je ’s ochtends voor maar vijf euro ontbijten van de kaart, inclusief onbeperkt koffie of thee. Heb je een allergie of dieetwens? Ook hier kunnen ze daar rekening mee houden!

Hotel Prikkels | Houtstraat 75 | Ontbijt: 09.00 – 13.00 uur | Website 

Volgende keer ontbijten we bij 3 andere ontbijt hotspots in & around the city!

 

FF-JudithTekst & beeld: Judith Sterkenburg