What’s on this weekend – 18 t/m 20 november

Posted By Judith Sterkenburg / 17 november 2016 / 0 Reacties

Of je nu graag een vrede-, fashion- of sportief statement maakt: dit weekend kan het echt op elk vlak. Vaar mee met Meneer Vrijdag, ontwerp je eigen sneakers, trotseer die 7 Nijmeegse heuvels day or night, shop till you drop of check out some African carnaval. Volg de fox-footsteps en je weet wat je te doen staat dit weekend!

Lampedusa

Meneer Vrijdag?

Zelf ervaren hoe het is om hutjemutje op een boot de oceaan te oversteken naar een beter leven? Vaar dan mee met ‘Meneer Vrijdag’. In deze boot zijn 282(!) vluchtelingen de Middellandse zee overgestoken en hoor hun verhaal first hand. Voorafgaand of aansluitend kun je ook de film Fuocoammare zien over het eiland Lampedusa. Entree is gratis, maar haal wel even je tickets bij de LUX. Onze nachtburgemeester is trouwens ook present!

What’s on? Lampedusa aan de Waal
Where? Waalkade, Nijmegen
When? De hele dag, check de website voor meer info

Sneakerworkshop-judith

Design your own kicks

Onze redacteur Judith heeft het al een keer mogen doen: haar eigen sneakers ontwerpen. Denk je nu ‘dat wil ik ook!’ dan heb je dit weekend geluk! Based on Roots organiseert zowel op zaterdag als zondag een workshop om precies dat te doen. De workshop kost €130,- en is inclusief alle materialen, koffie/thee, food en of course sneakers! Check het facebookevent voor meer info.

What’s on? Ontwerp en maak je eigen sneakers
Where? Houtwerf, Hatertseweg 23
When? Zaterdag en zondag van 10:00 – 18:00

FollowFox-hardlopen-zevenheuvelenloop

Zevenheuvelenloop: day and night

De derde zondag van november is bijna aangebroken. Voor de sportievelingen onder ons is het tijd voor een klassieker: de zevenheuvenloop! Al sinds 1984 vaste prik, van Nijmegen naar Groesbeek, en via Berg en Dal weer terug: in totaal zo’n 15 kilometer. Drie jaar geleden zijn ze ook met de kleinere nighttime-versie begonnen: de Zevenheuvelennacht. Loop je mee? Ren ze!

What’s on? Zevenheuvelennacht
Where? Start @ Groesbeekseweg
When? Zaterdag, 19:00

What’s on? Zevenheuvenloop
Where? Start @ Groesbeekseweg
When? Zondag vanaf 13:00 uur

shopping

Girls & clothes everywhere!

Fashionistas opgelet! Sla zondag je slag. Voor drie euro krijg je toegang tot de Kube, waar een hal is getransformeerd tot een grote markt voor (nou, als je man bent mag je vast wel mee) vrouwen. Je vindt hier zowel vintage, design als tweedehands kleding, accessoires, schoenen en tassen. Kun je voor je volgende weekend alvast een killer outfit bij elkaar sprokkelen.

What’s on? Meidenmarkt – vintage voor vrouwen
Where? De Kube, Honigcomplex, Waalbanddijk 20b
When? Zondag 20 november 11-16 uur

Carnaval

Carnaval all around the world

Carnaval is de elfde van de elfde alweer goed ingeluid, in Nederland that is. Maar wist je dat carnaval op veel meer plekken gevierd wordt? Het Afrikamuseum heeft een bloedmooie Insta-waardige expositie – die het hele carnavalsseizoen te zien is – over carnaval in andere landen. Kom voor de kostuums uit Rio De Janeiro, Maskers uit Venetië, muziek van Wildemannen, Afrikaanse tooien…van over de hele wereld is er wel een traditie te zien!

What’s on? Carnaval Wereldwijd Tentoonstelling
Where? Afrikamuseum
When? 11 november 2016 tot 26 maart 2017

FF-Lisanne
Tekst: Lisanne Berendsen | Beeld: LUX, Judith Sterkenburg, The Park Movement, 10best, birdtravelpr

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed