6x hardlopen in Nijmegen… It’s a runner’s high!

Afbeelding voor 6x hardlopen in Nijmegen… It’s a runner’s high!

Ben je net een beetje bijgekomen van de Zevenheuvelenloop, kun je alweer warmlopen voor de volgende uitdaging: The Night Run Festival. De grote vraag is echter: waar loop je lekker warm? Van een lazy Sunday morning run door het Goffertpark tot runs with a view: Nijmegen is jouw loopstad!

 

Bruggenloop-FollowFox

 

Runs with a view | Bruggenloop | 7 of 10 km

Nijmegen telt maar liefst vijf (!) bruggen sinds de aanleg van het stadseiland Veur-lent en de Oversteek. De bijzondere passage van de Spiegelwaal naar het stadseiland maakt dat dit een uniek hardlooprondje is. Of je nu kiest voor het ochtenddauw of de avondgloren, het rondje Bruggen mag niet ontbreken aan jouw hardlooplijst. Begin op de Snelbinder en loop via de Zaligebrug, de Oversteek en de Lentloper weer terug over de Waalbrug en je kan hiermee de 10 km aftikken. Ben je een beginnende loper en is 10km iets te hoog gegrepen? Skip dan een paar bruggen en kies voor de 7 km-variant. Dat het beide geweldige routes zijn, is een vaststaand feit. Met parken, de oude binnenstad, het nieuwe stadseiland en uitzicht op de Waalkade een must-do voor de die-hard-renner.

 

Hardlooproute-Nijmegen-oost

 
Discover Nijmegen-Oost | Route Oost | 5 km

Take a closer look! Op onze FollowFox kaart – verkrijgbaar bij 70 hotspots in & around Nijmegen – staan ook verschillende ren-routes, waaronder een pareltje in Nijmegen-Oost. Deze historische wijk is de poort naar de dorpen Berg en Dal, Beek en Ubbergen en zorgt ervoor dat je even aan de drukte van de stad kan ontsnappen. Via de Tooropstraat en Berg en Dalseweg kom je bij de Kwakkenberg- en Postweg, die je voorzien van een dosis natuurbeleving. Via de Gelderselaan, Kooleman Beynenstraat en Mozartstraat zet je weer voet aan het begin van de Daalseweg. Toe aan een goede cooling-down? Strijk dan neer bij één van de vele leuke bars of restaurants in het mooie Nijmegen-Oost.

Hardloop-icoon-FollowFox


Back to nature | Route Heumensoord | 5 of 10 km

Rennen in de natuur, zonder besef van tijd meer jouw ding? Dan zit je bij natuurgebied Heumensoord goed. Vlakbij de stad en toch omgeven door het mooie groen. Op steenworpafstand van de wijk Brakkenstein zijn twee routes voor je uitgestippeld door echte kenners van dit gebied: Stichting Zevenheuvelenloop. Start op de Scheidingsweg of de Beukenlaan, volg de gele bordjes voor de vijf of tien km en je kunt je route feilloos afleggen. En ja, de bekende Mariken- en Zevenheuvelenloop vinden ook hier (gedeelte) plaats in dit bosrijke stukje Gelderland.

 

Hardlooproute-Nijmegen-Goffert


Explore the Goffert | Rondje Goffert | 5 km

Naast Rondje Oost prijkt op onze kaart ook het Rondje Goffert. Dit park is voorzien van de mooie Goffertboerderij, het Rosarium, een grote speelweide en niet te vergeten het N.E.C. stadion. Tijdens een rondje door en om dit park kun je je ogen dus ruimschoots de kost geven, genieten van de omgeving en ook nog aan je sporty-moment-of-the-day voldoen. Een wat kleinere afstand voor de beginner of – als je niet al teveel tijd hebt – een sportieve invulling van je lunchbreak.

 

FF-NadineTekst: Nadine Jansen | Beeld: FollowFox