Movers & shakers: dit zijn de 9 nieuwe hotspots in Nijmegen!

Posted By Judith Sterkenburg / 11 december 2016 / 0 Reacties

Schreven we eind zomer 2016 al over 7 nieuwe culinaire new kids in town, we sluiten 2016 op de valreep af met nóg 9 nieuwe eetstekken, lunchtenten, koffieplekken, shop hotspots en meer. Wil jij weten waar je nu én in 2017 in Nijmegen moet zijn, bekijk dan onze allernieuwste movers (versie 2.0) & shakers (nieuw in town) lijst!

Lange Hezelstraat

yoghurt-barn-haarlem-credit-yoghurt-barn

1 | Yoghurt Barn | Opening feb 2017

It´s all in the name! Vanaf februari 2017 kun je bij de Yoghurt Barn, naast kaasboer De Wit in de Lange Hezelstraat, terecht voor: yoghurt! En smoothies, koffie, thee, taart, ontbijt, lunch én high-tea. Allemaal zoveel mogelijk biologisch en gluten- , suiker- en lactosevrij verantwoord. Wat ooit begon met een liefde voor yoghurt op het Neude in Utrecht, is inmiddels uitgegroeid tot een yoghurt-heaven in Amsterdam, Leiden, Den Bosch, Haarlem, Den Haag en straks ook Nijmegen. Naast de vele specials, wordt dit straks the place to be om je eigen favo yoghurt smaak samen te stellen, van small tot XL en zo gezond of ‘ongezond’ als je zelf wilt.

Shaker? ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 13.

Fingerz-fingerfood

2 | Fingerz | Loop binnen!

In de Lange Hezelstraat hebben we helaas afscheid moeten nemen van onze groene vriendin met de lekkerste veganistische baksels en vegetarische broodjes: Novia Verde. Maar gelukkig hebben we niet lang hoeven wachten tot dat er iets nieuws voor in de plaats kwam. Het kon eigenaren Yuki en Franchesko ook niet snel genoeg gaan, want ze waren dan ook al ruim een half jaar bezig met hun droom: een eigen tent in Nijmegen, Fingerz. Wat je bij ze eet? Huisgemaakte fingerfood hapjes om je ‘fingerz’ bij af te likken! Wat je erbij drinkt? Verse thee, home made hot drinks en diverse bio sappen en fris. Wil je thuis ook lekker met je ‘fingerz’ eten? Bestel dan je favo bites van de kaart tot 18.00 uur en je kunt het vanaf 19.00 uur komen ophalen.

Mover/shaker? ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 78.

OPEN-slow-cafe

3 | OPEN Slow-café | Opening 17 dec 2016

Life in the fast lane. Je agenda is vol, je praat niet maar appt, je bent permanent online, zelfs je lunch is te vaak fastfood…”. Do we need to say more? OPEN is vanaf volgende week dé plek om even tot je zelf te komen. Slow down met heerlijke koffie en eerlijke producten of een goed gesprek. Of bezoek een van de SLOW-evenementen om weer een beetje in balans te komen. De deur staat vanaf volgende week voor je OPEN!

Shaker? ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 39.


Van Welderenstraat

Koppich-Van-Welderenstraat

4 | Koppich | Loop binnen!

Als je koppig bent, ben je eigenzinnig. En als je Koppich heet, dan verkoop je eigenzinnig design. Sinds oktober is Koppich open in de Van Welderenstraat. Een winkel met bijzonder (woon)design en accessoires. Koppich selecteert bijzondere producten die gemaakt zijn door ontwerpers met een eigen verhaal. Daarnaast zijn ze specialist in het maken van kasten op maat. Kijkje nemen? Koppich is open van woensdag tot en met zaterdag en op afspraak. Koppich.

Shaker. ⇒ Waar? ⇒ Van Welderenstraat 81.

bistrobar-ivory-credit-bistrobar-ivory
5 | Bistro bar Ivory | Loop binnen!

‘Als we het met één kunnen, waarom dan niet ook met twee’, moeten de eigenaren van Restaurant Ivory gedacht hebben. Het culinaire zusje van het restaurant opende dan ook onlangs haar deuren in de Van Welderenstraat: Bistro bar Ivory. Restaurant Ivory, famous om haar klassieke gerechten én witter dan wit interieur, was de inspiratie voor deze tweede zaak. Alle positieve energie en lovende reacties die hier van het bord terug de keuken in vlogen, zijn gestopt in Ivory 2.0. Hier geniet je van robuuste steaks en een groot assortiment à la carte gerechten. Of gewoon van een goed glas lekkers mét borrelhap.

Mover? ⇒ Waar? ⇒ Van Welderenstraat 58.

Why-not-Nijmegen-1

6| Why not | Opening soon!

BBQ’en… maar dan voor het ‘echhie’ én in zijn eigen zaak. Maarten’s droom en die van zijn chef Joost, wordt heel binnenkort werkelijkheid. Dan opent Why Not haar deuren in de Van Welderenstraat. Op de met houtskool gestookte Josper grill worden vlees, vis en verse groeten op mediterraanse wijze gegrild. Kiezen kun je uit verschillende aperitief hapjes, zes voor- en hoofdgerechten óf go all the way en deel samen een borrelplank met kaas, dips, hammetjes, malse biefstuk een dessert en een fles wijn.

Shaker? ⇒ Waar? ⇒ Van Welderenstraat 15. 


Around town

homestock-credit-homestock

7 | Home Stock | Loop binnen!

Wat twee jaar geleden begon als een woonwinkel pop-up tegen de leegstand in Haarlem, is inmiddels uitgegroeid tot een mini-warenhuis met inmiddels een vestiging in Eindhoven en nu ook in Nijmegen! Home Stock is – en ze zeggen het zelf  – dé winkel waar je precies vindt wat je zoekt en precies dát waarvan je niet wist dat je het zocht totdat je het vond. Tel daarbij een bonte verzameling van industrieel vintage, meubels en accessoires bij op en je gaat gegarandeerd, danwel onbedoeld, met volle tassen naar huis.

Shaker? ⇒ Waar? ⇒ Marikenstraat 47. 

Lokaal-24
8 | Lokaal 24 | Loop binnen!

Yes! Die-hard borrelaars kunnen er weer een fijn exemplaar bijstrepen op het lijstje Nijmeegse kroegen. In de Betouwstraat is sinds vorige week Lokaal 24 open. Zeven dagen per week kun je hier je terecht voor een goed glas wijn, lokaal speciaal bier én een borrelhap.

Shaker? ⇒ Waar? ⇒ In de Betouwstraat 46.

johnnys-burger-company-credit-ebike4delivery
9| Johnny’s Burger Company | Opening soon!

Hamburger-hotspot Wally krijgt er een buddy bij: Johnny. Aan de Waalkade, in de keuken van Hotel Courage, wordt as we speak de keuken verbouwd om aan de Nijmeegse ham(burger)-vraag te kunnen voldoen. Johnny’s Burger Company flipt hier straks voor jou heerlijke en eerlijke burgers én het mooiste van al: hij bezorgt ze ook nog bij je thuis! Ga je voor de eat-in en ben je te vol om nog naar huis te kunnen rollen? Boek dan gewoon een kamer in het bovengelegen hotel.

Shaker? ⇒ Waar? ⇒  Waalkade 108 

 

FF-Judith
Tekst: Judith Sterkenburg | Beeld: FollowFox, Yoghurt Barn, Bistro bar Ivory, Home Stock, ebike4delivery

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed