What’s on this weekend – 16 t/m 18 december

Posted By Judith Sterkenburg / 15 december 2016 / 0 Reacties

Brace yourselves: Christmas is just one weekend away! Dus trek die foute kersttrui uit de kast en de kantoordeur extra vroeg dicht. Dit pre-kerstweekend start al vrijdagmiddag met de Grote Nijmeegse Kerstborrel! En zaterdag en zondag? FollowFox-redacteur Nadine zet haar 7 ultieme Nijmeegse weekendtips voor je op een rij. Voor kerstlovers en –haters!

borrel-foute-kersttrui-nijmegen

∗ Xmas vrimibo ∗

Blaas het stof van je kersttrui en stippel je route uit naar de Kube op het Honigcomplex voor de Grote Nijmeegse Kerstborrel! Doe mee met de (allereerste!) Kerstkaraoke, de lelijke-kersttruien-competitie en dans op de tunes van het Zusje van Debbie. De aftrap van het SMKMRKT Winterfestijn is hiermee een feit. Ho, ho, ho, let’s go!

What’s on? De Grote Nijmeegse Kerstborrel
When? Vrijdag 16 december, van 16.00 tot 24.00
Where? De Kube Honigcomplex, Waalbanddijk 20b

∗ SMKMRKT-festijn 

Wanneer je vrijdag de kerstsfeer hebt geproefd @ De Grote Nijmeegse Kerstborrel, kun je haast niet om het SMKMRKT Winterfestijn heen. Voor de derde keer zet deze unieke kerstmarkt Nijmegen in een winters daglicht en kun je de meest originele cadeaus shoppen, genieten van Bourgondische versnaperingen en losgaan op swingende beats. Entree is 5 euro, kids zijn gratis.

What’s on? SMKMRKT Winterfestijn
When? Vrijdag 16 december t/m zondag 18 december, start vrijdag 16.00 t/m 23.00 op zondag
Where? De Kube Honigcomplex, Waalbanddijk 20b

smkmrkt-kerstfestijn

∗ Last minute kerstshopping 

Nog lang niet volledig verzadigd in je kerstbehoefte? Breng dan ook een bezoek aan de SMKMRKT-buren en loop binnen bij de Smeltkroes-Kerstmarkt. Doe hier mee met een workshop bij ‘What Els goudsmid’, of ‘Ab Houtcreaties’ en maak je eigen kerstcadeaus. Niet creatief aangelegd? Shop dan een origineel cadeau bij een van de Smeltkroesondernemers: succes verzekerd! Uitgeshopt? Opwarmen – én bijkomen – doe je met een stomende kop warme choco, soep of glühwein.

What’s on? Smeltkroes Kerstmarkt
When? Zaterdag 17 december en zondag 18 december, van 12.00 tot 18.00
Where? De Smeltkroes, Waalbanddijk 16

∗ 100% kerst 

Het houdt niet op dit weekend, want ook in de Nijmeegse binnenstad kun je de kerst opsnuiven tussen de kraampjes op de grote markt. Daarnaast is de rest van de stad ook aangekleed met lichtjes, een groot reuzenrad en zijn de winkels open. What more do you want?

What’s on? Kerstmarkt
When? Zondag 18 december, van 11.00 tot 17.00
Where? De binnenstad

kerstballen-voor-het-raam

∗ Winterse verhalen bij de kachel 

Geen kerstmarkt-type? Dan hebben we de ideale winter-activiteit voor jou! In de betoverende omgeving van de Hortus Botanicus brengt Walter van Wingerden winterse verhalen bij de leemkachel. How relaxing! Om 13.00 uur wordt je warm verwelkomd met een kop soep en om 14.00 uur start het programma. Tot 16.00 uur kun je genieten van verhalen, de Hortus-omgeving en warme drankjes. Meld je van te voren wel even aan als je zeker wilt zijn van een plek!

What’s on? Winterse verhalen bij de leemkachel door Walter van Wingerden
When? Zondag 18 december, van 13.00 tot 16.00, €8,50 voor volwassenen, €4,00 voor kids
Where? Hortus Botanicus, d’Almarasweg 22d

∗ Early christmas party @ Cali 

Ben je wel toe aan wat ontspanning na al je christmas-shopping? Schuif dan zondag vanaf 12.00 uur aan bij Cali. De tweede editie van deze early-christmas-party heeft the hole package! Spelletjes, foute kerstmuziek, een uitgebreid kerstmenu (vanaf 16.00 uur geserveerd) en kerstcocktails. Tot 18.30 uur kun je een tafel reserveren, daarna mag je op de bonnefooi binnenwandelen en aanschuiven.

What’s on? Kerst bij Cali
When? Zondag 18 december, van 12.00 tot 00.00
Where? Cali, Priemstraat 13

christmas-cake

∗ Heel Nijmegen bakt 

Zelf de handen uit de mouwen steken en de sterren van de hemel bakken als voorproef voor het kerstdiner? Schrijf je dan in voor dé bakwedstrijd van Nijmegen. Deel en proef andere zoete en hartige culinaire hoogstandjes in de St. Stevenskerk en geniet samen van een heerlijke middag. Ben jij de maker van de beste Nijmeegse-taart? Dan wordt deze een jaar lang verkocht, hoe vet! Oh, en ook als je geen keukenprins(es) bent, ben je van harte welkom!

What’s on? Soet & Hertig taartfestival
When? Zondag 18 december, van 14.00 tot 17.00
Where? St. Stevenskerk, Grote Markt

Have a Fox-on pre-kerstweekend!

FF-Nadine
Tekst: Nadine Jansen | Beeld: FollowFox, Esty, SMKMRKT

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed