What’s on this weekend – 6 t/m 8 januari

Posted By Judith Sterkenburg / 6 januari 2017 / 0 Reacties

De kerstvakantie is bijna voorbij en winter has truly arrived! Lig je niet – zoals helaas de helft van de redactie – ziek, zwak en misselijk in bed dan ben je een vitale mazzelaar en is het je plicht om extra veel toffe dingen te ondernemen! Dit eerste weekend van het nieuwe jaar is er zóveel te doen dat redacteur Nadine gewoon niet kon kiezen. Het resultaat? Een winterse to-do top 6!

Winter-tip 1: Winterbeleving

Fonkelende lichtjes, kerstversiering, rendieren en de Kerstman; wij beleven de winter door the magic of sight. Maar wat als je dit zintuig niet kunt gebruiken? In het MuZIEum kom je hier achter en beleef je de winter uit een hele andere invalshoek. Om 13.00 en 16.00 uur kun je alleen nog dit weekend aansluiten bij de Winterse proeverij (met smaken uit het seizoen) in combinatie met de ‘Donkerbeleving’, geschikt vanaf 8 jaar. Reserveren is wel aan te raden. Dit kan via de site.

What’s on? Winterbeleving in het MuZIEum
When? Vrijdag 6 t/m zondag 8 januari
Where? MuZIEum, Keizer Karelplein 32 H, 11.00 uur -18.00 uur

winter-op-plein-44

Winter-tip 2: Nijmeegs Winter-Wonder-Land

In dit laatste weekend van de vakantie kun je nog één laatste bezoek brengen aan de Nijmeegse winterse binnenstad. Warm op bij één van de vele chalets met warme choco, glühwein, haal een winters broodje of rij mee met de kersttrein en sluit af met een rondje in het reuzenrad. Het kan allemaal!

What’s on? Winter in de binnenstad
When? Vrijdag 6 t/m zondag 8 januari
Where? Plein ’44 en Koningsplein, Nijmegen

Winter-tip 3: Je viervoeter mag mee!

Ben je de eigenaar van een Hovawart en wandel je graag? Sluit dan samen met je trouwe viervoeter aan bij de winterse wandeling in de mooie omgeving van Heumensoord, georganiseerd door de Hovawart-Nederland-community. De start is om 11.00 uur en na 1,5 uur strijk je neer in het van der Valk Hotel Molenhoek voor een welverdiend bakkie koffie. Een lekkere vitale start van 2017, niet?

What’s on? Winterwandeling Heumensoord
When? Zondag 8 januari, start om 11.00 uur
Where? Heumensoord, parkeerplaats Kluissestraat in Malden

cineville

Winter-tip 4: Dé beste films van 2016

Lekker wegkruipen in de hoek van een bioscoopstoel bij het zien van dé 10 beste films van het afgelopen jaar, dat kan! Cineville-pashouders hebben, door middel van hun stem uit te brengen, de lijst der lijsten samengesteld. En die is niet mis! Schuif zondag aan bij één van de klassiekers of ga een marathon-uitdaging aan met je vrienden. Dat je een leuke avond hebt is in ieder geval gegarandeerd. Tussen 16.00 en 19.00 uur kun je daarnaast je muscles los laten masseren; a total packagedeal als je het mij vraagt! Tickets verkrijgbaar op de site.

What’s on? CineVille, de 10 beste films van 2016
When? Zondag 8 januari, van 10.00 – 23.00 uur
Where? LUX Nijmegen, Marienburg 38-39

Winter-tip 5: het Winterse straatje

Je kunt dit weekend nog drie dagen genieten van de winterse activiteiten in het Winterstraatje. Met op zaterdag een pannenkoekenproeverij (waarbij je maar liefst 15 pannenkoeken kan proeven!) en op zondag een hardloopwedstrijd voor de kids. Een combinatie van lekker eten en bewegen; het nieuwe jaar begint ook voor de kleinste Nijmegenaren zeker goed op deze manier. De Fun Run start om 14.00 uur waarbij maximaal twee rondjes in het Valkhofpark gemaakt zullen worden. Meld je van te voren even aan.

What’s on? ‘t Winterstraatje
When? Zaterdag 7 januari en zondag 8 januari
Where? ’t Hoogstraatje, Hoogstraat 3 Nijmegen

eat-sleep-ski

Winter-tip 6: Winters festijn

Wil je de winter écht beleven? Stippel dan je koers uit net buiten Nijmegen en breng een bezoek aan Wijchen Schaatst of het Winterfestijn in Elst. Vanaf vrijdagavond zijn er nog genoeg winterse activiteiten te beleven. Sluit aan bij Disco on Ice, kies voor een clinic ijs-of kunstschaatsen of feest tot in de late uurtjes mee op de tunes van DJ Moris en de Tiroler avond.

What’s on? Wijchen Schaatst en Winterfestijn in Elst
When? Vrijdag 6 t/m zondag 8 januari
Where? Markt 6 in Wijchen, van 19.00 uur op vrijdag tot 18.00 uur op zondag / Dorpstraat Elst, van 10.00 uur- 22.00 uur

FF-Nadine
Tekst: Nadine Jansen | Beeld: Etsy, Cineville, FollowFox

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed