FollowFox presenteert: de Nijmeegse ontbijt top 12 guide!

Afbeelding voor FollowFox presenteert: de Nijmeegse ontbijt top 12 guide!

Geheel tegen onze principes in vlogen we de afgelopen maanden regelmatig de deur uit ZONDER te ontbijten! Why? Zodat we met een knorrende maag konden aanschuiven bij de beste Nijmeegse ontbijt hotspots. Kakelverse eitjes, super verse croissants, gezonde sappen en hemelse pancakes brachten ons in extase. Na het testen van maar liefst 12 ontbijtplekken is het de hoogste tijd voor dé FollowFox Ontbijt top 12 guide. Een overzicht met de fijnste ontbijt-adressen gerangschikt in vier verschillende categorieën: ‘for hotel lovers‘, ‘early birds‘, ‘on a lazy Sunday morning‘ en ‘in & around the city‘.

Manna-ontbijt-2

For hotel lovers

Hotelgast of niet… voor deze ontbijtspots rol je je bed wel uit

*1* Of je nu een ‘early bird’ bent óf een uitslaper, ontbijten bij Credible kan echt ALTIJD. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat serveert Credible een all day breakfast voor hotel- én ‘gewone’ bezoekers. Je kunt kiezen van de kaart, dus je ga voor healthy of incredible – hier start je je dag sowieso goed.

*2* Hotelgast of niet… bij Hotel Manna is iedere gast even belangrijk. Dus ook als je er niet geslapen hebt, staat bij binnenkomst de – mega uitgebreide – ontbijttafel al voor je gedekt. Hier ga je naartoe voor een ‘serious’ ontbijtuitje met man- of vrouwlief. De service is top, de koffie onbeperkt en een dieetwens zo gepiept.

*3* Voor een zinnen-‘prikkel(s)end’ ontbijt ga je naar het beroemde hoekje Houtstraat-Lange & Stikke Hezelstraat, want op de nieuwe ontbijt-menukaart van Hotel Prikkels staan bijzondere happen als ‘de gezonde dauwtrapper’, de ‘power frühstückshake’ en een ‘ontbijt in de benedenstad’. Combineer er voor een compleet ontbijt lekker op los (ook ná 13.00 uur) uur en op de kids is gerekend, dus neem ze lekker mee!
vroege-vogel-ontbijt-8

 

For early birds

Voor een quick én healthy start of the day voor vroege vogels

*4* In de leukste huiskamer van Oost kun je vroeg en verantwoord ontbijten. Het ontbijt wat Tati sinds kort serveert is namelijk superdivers én supergezond. Met pink smoothie bowls, yoghurt met granola, vergeperste juices en smoothies met groenten, fruit en noten staat niet een goed begin van je dag meer in de weg.

*5*Instafamous is het, het ontbijt bij Down Town. Een waar feestje op je bord, want: fotogeniek én ook nog eens superlekker. Elke twee maanden hap je hier weer een nieuwe prachtige creatie die óf heel gezond of iets meer een guilty pleasure is. Lekker vroeg ontbijten werkt hier alleen maar in je voordeel, want dan heb je sowieso nog plek in deze – inmiddels drukbezochte – hotspot.

*6* Als je dacht dat je bij de Blonde Pater alleen maar kon genieten van de Soho & Toktok lunch klassiekers, think again! Vanaf 8.30 uur kun je hier ook genieten van een uitgebreid ontbijt, yoghurt met huisgemaakte granola of pancakes. En… wakker worden in de nieuwe serre met uitzicht op de leukste straat van Nijmegen is natuurlijk helemaal fijn.
FollowFox-ontbijt-Looimolen-4

On a lazy Sunday morning

Uit-‘brekken’ op de laatste dag van het weekend doe je bij deze relaxe ontbijtspots

*7* Voor filmfanaten is LUX op zondagmorgen the place to be. Om 09.30 uur of 11.00 uur schuif je hier eerst aan voor het ontbijt, om daarna lekker lui uit te buiken in een bioscoopstoel onder het genot van je favo movie. Het ontbijt is zeer compleet met yoghurt, diverse broodjes met beleg én sap en koffie. Voor ieder wat wils!

*8* Een zondags ontbijt in de prachtige natuur rondom Nijmegen: wie wil dat niet? Uitbrakken doe je op de fiets door de Ooijpolder om vervolgens bij te tanken met een bord vol lekkernijen, onbeperkt thee of koffie en een shot aan vitaminen bij Oortjeshekken. Na dit heerlijke relaxte ontbijt heb je geen andere keus dan de mooie omgeving nóg verder te verkennen.

*9*’t Sfeerhuys bij de Looijmolen doet – zeker op zondag – haar naam eer aan: hier kom je voor de ultieme zondagochtend-ontbijtsfeer. Aan alles is gedacht: brood van eigen graan, een warme croissant, een eitje, salade, vleeswaren en zoet. Hier kun je uren zitten en genieten, met uitzicht op de oude Looijmolen.
Viking-ontbijt-4

In & around the city

Ga in óf buiten de stad een blokje om naar deze spots voor de stevige trek

*10* Of je nu klein of groot wilt ontbijten, bij Blixem is de keuze reuze. Je kunt hier kiezen uit het Blixems of een luxe ontbijt óf – als je een stevige ontbijter bent – een gerecht van de lunchkaart. Alle lunchgerechten zijn namelijk al vanaf 9 uur te bestellen. Het ontbijt is klassiek met een croissant, toast, fruit, beleg en een roerei en de service altijd met een vriendelijke glimlach.

*11* Hoewel de naam – Lunchbar de Viking – anders doet vermoeden, kun je onderaan de Lange Hezelstraat ook genieten van een stevig – vikingwaardig – ontbijt. Ze hebben een uitgebreide kaart met delicious ontbijtopties die ze voor een heel groot deel zelf bakken, koken en vers persen. Het beleg komt van local leveranciers, wat deze spot zeker een bezoekje waard maakt.

*12* We zouden eigenlijk elke ochtend moeten beginnen met een echte Zweedse fika: even de tijd nemen om te ontspannen en stil te staan bij de goede dingen in het leven. En goed is het ontbijt zeker bij Fika. Je kiest een glaasje jus of sap, een smørrebrødje of kaneelbulle en alle soorten koffie of thee die er op de kaart staan. Ook krijg je er sowieso altijd IJslandse Skyr met muesli, fruit en honing bij. Njuta av din måltid, oftewel: eetsmakelijk!
 

FF-JudithTekst: Judith Sterkenburg | Beeld: FollowFox team