#FitChallenge2017? Check onze run top 5!

Afbeelding voor #FitChallenge2017? Check onze run top 5!

#huh? Is het Blue Monday? Die negeren wij dubbelvet. Hoe? Met runs in 2017 die je niet wil missen! Hardloper en redacteur Marloes van Daalen maakte een toffe Nijmeegse run top 5. #FitChallenge2017? We start to run!

The-Night-Run-April-2017-Nijmegen

#FitChallenge2017#

1. The Night Run Festival

Blok vrijdagavond 14 april alvast in je agenda want hier wil je bij zijn. Waar je bij andere hardloopwedsstrijden misschien gaat voor de snelste tijd is hier vooral dé tip: enjoy! Versier jezelf met glow-sticks en ren door het Kronenburgerpark met honderden kaarsjes, jog door de gave lasershow in de Molenpoort en sprint over de finish door een muur van bellenblaas. Wil je na deze 5 of zelfs 11,5 kilometer nog meer? Dan kun je losgaan bij de after-party in café van Buren. Wacht niet te lang met inschrijventrust us if we say: deze run is populair!

 

marikenlooppark

#FitChallenge2017#

2. Marikenloop 3.0

Women only! Vorig jaar startten er bijna 10.000 vrouwen tijdens deze echte Nijmeegse run..Dit jaar, op 21 mei, is de 15e editie en dat wordt een echte special. Het event is dit jaar in park Brakkenstein waar extra veel ruimte is voor onder andere een shopping zone & een workout zone (try jumping fitness!). Ook nieuw dit jaar is dat je naast de gebruikelijke 5 en 10 kilometer, 7,5 kilometer kan lopen. Mooie challenge als je de 5 kilometer al vaker hebt gedaan. Zin in een gezellige sporty middag? Schrijf je dan in voor deze run!

 

Strong_Viking_Obstacle_Run_Persfoto

#FitChallenge2017#

3. Strong viking run dé mud edition

Achteraf heb je écht vieze nagels, van je sportoutfit is niet veel meer over om over je sneakers maar te zwijgen. Maar toch, dit wil je doen!! 7, 13 of 19 kilometer hardlopen met on the way flinke obstakels. Aanrader is om deze samen te doen met andere sportievelingen. Het is fijn om elkaar te helpen onderweg. 1 ding staat vast, je blijft elke kilometer uitgedaagd en de finishlijn is een echte overwinning. Doe deze run op 25 of 26 maart en word een Strong viking!

 

Zevenheuvelenloop

#FitChallenge2017#

4. Zevenheuvelennacht & Zevenheuvelenloop

Flinke hoogtemeters in het donker en door de bossen; de Zevenheuvelennacht is voor echte bikkels only. Op zaterdagavond 18 november leg je 7 kilometer af. Na de finish kun je doorrennen richting centrum voor een borrel of een warme chocolademelk. Die heb je wel verdiend.

Want more? Het parcours van zondag 19 maart is 15(!) kilometer lang, helemaal geasfalteerd, maar gaat toch dwars door de bossen. Super mooi. Onthoud bij deze run goed: vanaf 12,5 kilometer is het alleen nog maar dalen, je bent er bijna! Van tevoren weten waar je aan begint? Klik hier!

Vanaf 1 juni kun je je inschrijven voor de zevenheuvelennacht of de zevenheuvelenloop. Als je echt niet te stoppen bent doe ze dan allebei.

 

Santarun-centrum-Nijmegen

#FitChallenge2017# 

5. Santa run

Een initiatief van een aantal studenten om geld in te zamelen voor Unicef groeide uit tot dit toffe event. De donderdag voor kerst ren je samen met honderden andere kerstmannen & kerstvrouwen door de binnenstad van Nijmegen. Twee keer een ronde van 2,5 kilometer ren je individueel of als team. Er zijn prijzen voor de snelste, maar ook voor de meest origineelst geklede lopers. Vanzelfsprekend is er na de finish een echte Santa after-party. Houd de website in de gaten voor de inschrijving van 2017.
FF-tip: Neem je collega’s mee om samen actief te zijn voor het goede doel en sluit af met een kerstborrel. Teamspirit!

 

 

MarloesTekst: Marloes van Daalen
Beeld: Santa Run, Marikenloop, NightRun, 7heuvelen, StrongViking, FollowFox