Tried & Tested: de nieuwste makeover hotspot Colorista!

Posted By Admin@LinkU / 5 februari 2017 / 0 Reacties

Een total-hair-makeover. Wie wil dit nu niet? FollowFox-redacteur Lisanne greep deze kans met beide – enigszins trillende – handen aan en met een behoorlijk kleur & kapsel eisenpakket nam ze plaats in de Colorista-stoel. Voor topcolorista Sanne Broekhoven-Jonker bleek dit geen enkel probleem! Moeiteloos ging zij totally crazy, maar wel binnen Lisanne’s haargrenzen!

Ik beken. Mijn humeur is – niet direct, maar het verband is er – gekoppeld aan de toestand van mijn haar. Is mijn haar slap en futloos, dan voel ik me minder goed. Heb ik een good hair day, dan straal ik meer zelfvertrouwen uit! De mogelijkheid voor een total-hair-makeover pak ik dan ook natuurlijk met twee handen aan. Tegelijkertijd ben ik bang voor een grootse makeover: het is alweer een tijd niet geknipt of geverfd. Op de vraag van Sanne (de TopColorista van Colorista Nijmegen) wat mijn haarwens is volgt direct een lange opsomming: moet nog vast kunnen voor mijn werk, enigszins representatief overkomen en niet te veel onderhoud vergen. Haar antwoord? “We can go totally crazy!”.

Tried-and-tested-Colorista-Nijmegen-1

Virtuele look

Gelukkig betekent totally crazy niet direct kaalscheren of zwart verven, maar dat de mogelijkheden in technieken en kleuren vrijwel eindeloos zijn. Samen met Sanne bekijk ik op mijn favoriete sociale medium Pinterest verschillende looks. De termen ‘Lob’, ‘Ombre’, ‘Balayage’, ‘Strawberry Blonde’ en ‘Beige hair’ passeren allemaal de revue.
Bij Colorista maken ze gebruik van de nieuwste digitale techniek: de ColourLounge. In plaats van kleurenstaaltjes uitkiezen, wordt er een foto gemaakt van je haar en met hulp van het Colourlounge-programma krijg je direct een duidelijk beeld van wat de mogelijkheden zijn, en of de kleursuggestie ook daadwerkelijk een match is.

Welke kleur past bij mij?

De grijze (granny grey) trend blijkt alweer passé. Tegenwoordig is het all about rose gold, violet tonen, boterblond en beige gekleurd haar. Fascinerend, maar voor mij zijn deze uitersten niet zo geschikt. Sanne bekijkt de kleur van mijn ogen en huid, en de vorm van mijn hoofd uitvoerig. Duidelijk een vakvrouw: ze ziet in één oogopslag wat het mooist bij mij zou passen en ik ben het direct met haar eens. Vervolgens legt ze iedere stap van het kleurproces duidelijk uit. Uiteindelijk kiezen we voor balayage met karamel-tonen. Warme kleuren passen – zo blijkt – beter bij mijn blauwe ogen en lichte huid dan koele tinten. Uiteindelijk besluiten we samen dat ze een lob (lange bob) knipt, met achterin een klein stukje korter voor meer beweging, volume en spanning. Spanning is er bij mij zeker!

Tried-and-tested-Colorista-Nijmegen-6

Kleuren is de hoofdact

Bij Colorista ligt de nadruk op verven, maar ze knippen uiteraard ook en goed! Sanne vergelijkt het met een hamburgerrestaurant waar je de lekkerste, sappigste burger ooit eet en vervolgens vieze, zompige halfgare frietjes krijgt. Dat matcht niet. Kleuren is bij Colorista dus de hoofdact, maar knippen is net zo belangrijk. Vooraf wordt er altijd gekeken naar wat het beste bij je past, checken ze de kwaliteit van je haar, hoe je het thuis wil verzorgen en onderhouden en wat voor ‘kleurstapeling’ je al in je haar hebt zitten. Als je heel broos, slecht verzorgd haar hebt en je wil van donker naar platinablond, dan breekt het gewoon af. Dit doen ze bij Colorista dus ook gewoon niet. Voor mensen die geen raad weten met hun haar: je kunt ook gewoon binnenlopen voor advies of om een hair moodboard te creëren.

Let’s get started

Om te beginnen wordt mijn haar droog geknipt, zodat Sanne meteen ziet hoe het valt. Daarna wordt het ontkleurd en dat duurt ook het langst. Mijn haar is eerder geverfd, dus de wat lichtere delen worden getoupeerd en daarna ingepakt met aluminiumfolie. Alles bij elkaar wel een uurtje werk. Daarna gaan de toners erin (een heel ‘kleurenrecept’ zoals ze dat in vaktermen noemen) met bovenin een wat donkere kleur, in het midden weer wat lichter en bij de punten weer donkerder. De term balayage vindt zijn oorsprong in het Frans, wat zoiets betekent als ‘vegen’: de toners worden ook als het ware in het haar geveegd, en lopen heel geleidelijk in elkaar over. Dit zorgt voor een heel natuurlijk effect, wat beweging en volume aan het haar geeft. Handig aan balayage is dat bij de aanzet zo dicht mogelijk bij mijn eigen haarkleur wordt gebleven: zo groeit mijn haar heel natuurlijk uit en hoef ik gelukkig niet binnen enkele weken weer in de kappersstoel plaats te nemen.

Tried-and-tested-Colorista-Nijmegen-9

Colour love!

Een paar uurtjes later begin ik het steeds spannender te vinden. Ik had beter mijn lenzen in kunnen doen, want de bril gaat af. Het haar wordt geföhnd en voor de foto gekruld. Met het eindresultaat in zicht krijg ik een steeds grotere smile op mijn gezicht die er sindsdien niet meer vanaf is gegaan: wat een prachtige kleur en look! Ik heb me sinds forever niet zo goed gevoeld over mijn haar. Good hair days: here we come!

Een week later ben ik nog steeds super tevreden met de kleur en zeker ook de knip. Het voelt heel gezond en zacht. Het verschil met mijn oudere kapsel is niet zo extreem dat het iedereen meteen opvalt, maar de reacties zijn positief! Het enige risico wat ik nu voorzie is dat ik het zo leuk vind dat ik over een paar weken of maanden gewoon weer terug ga. I could go totally crazy!

Don’t colour @home?

♥ Investering?
Van tevoren wordt er bij Colorista altijd een prijsafspraak gemaakt. De eerste behandeling, als je echt moet ontkleuren zoals bij mijn haar, kost wat meer en duurt wat langer. De volgende keer kunnen ze aan de hand van je persoonlijke kleurenrecept in het klantenbestand bepaalde kleuren of tonen uitlichten, en dat is minder (tijds)intensief en een minder grote investering.
♥ Thuis of bij de professional?
Voor het knippen zit je achter de spiegel, maar voor kleuren achter de bar. Je ziet de Coloristas zelf de kleuren mengen en ze begeleiden iedere stap van het proces. Thuis zitten met pakjes van de drogist: doe het vooral niet. De kwaliteit is veel minder, het beschadigt je haar, het moet altijd heel snel, en het resultaat kan flink tegenvallen.
♥ Goed in beeld!
Omdat je werkt met een moodboard en een impressie via de Colourlounge, heb je een veel beter beeld hoe het eindresultaat zal zijn. In mijn haar zaten uiteindelijk ook een violet- en grijskleurige toner, maar daar zie je uiteindelijk niets van door de onderliggende kleur.
♥ Nazorg?
Bij Colorista geven ze advies hoe en met welke producten je je haar het beste kunt verzorgen – dit verschilt uiteraard per haartype. Balayage groeit heel natuurlijk uit, dus je hoeft niet streng iedere 4-6 weken terug om alles bij te werken. Tip: je haar minder vaak wassen helpt altijd!
♥ Meer weten?
Colorista is super actief op social media: check ze op Instagram en Facebook. Voor een extra dosis haarinspiratie is ook mode- & beauty-platform ‘The Chair’ zeer de moeite waard om te volgen op Pinterest!

FF-Lisanne
Tekst: Lisanne Berendsen | Beeld: Nadine Jansen & Nienke Meijs

adminlinku

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed