Fastread-Monday: 5 vragen aan Mark en Loes in hun wasserij & donutbar De Wit!

Posted By Admin@LinkU / 27 februari 2017 / 0 Reacties

Verfrissend (letterlijk!), vernieuwend en uniek. Dat is Nijmeegs nieuwste aanwinst De Wit. Een wasserette en donutbar ineen! Redacteur Nadine ging langs om in een kakelverse donut te bijten en ondertussen eigenaren Loes de Kort en Mark Nijhuis het hemd van het lijf te vragen over deze toffe nieuwe plek hartje centrum naast hun andere hotspot: Hotel Credible.

De-Wit-Wasserij-6

Dag 1 @wasserij de Wit was..?

“Drukker dan we hadden verwacht en met heel veel enthousiaste reacties”, aldus Loes. “Er kwamen mensen binnenlopen om hun wasje draaien, even de krant lezen of een lekkere donut met hun kinderen halen.” “Het is altijd afwachten hoe het gaat lopen, vooral met een nieuw concept als dit”, vult Mark aan. “Maar we zijn erg blij met wat we nu hebben neergezet en staan heel erg open voor feedback!”

De-Wit-Wasserij-1

Een wasserette/donutbar 2.0?

Mark: “Tijdens een ontspannen vakantie in Canada kwamen we terecht in een wasserette/internet-café, waar ze ook een heerlijke kop koffie schonken. In Nederland is het helemaal niet gebruikelijk dat je ergens je was kunt doen en iets kunt eten en drinken. Voor ons was het dan ook direct duidelijk: dit concept moet in Nijmegen komen! Echter wilden wij naast koffie ook een goede ‘one-bite’ serveren en het idee voor donuts – om de Amerikaanse stijl door te voeren – kwam al snel om de hoek kijken. Het uitdenken van ons concept was daarna erg belangrijk: wat wilden we precies gaan uitdragen en toevoegen aan het huidige horeca-aanbod. Ideeën waren er genoeg, maar dan nog de uitvoering, haha!” “Loes: We wilden iets unieks en dat is zeker gelukt!. Tijdens het draaien van je was kun je genieten van een donut –zoet of hartig (aka cronut) – met een goede kop koffie, wijn of bier.”

De-Wit-Wasserij-9

Tientallen wasmachines voor wie?

“Veel horecaondernemers wassen hun was buiten de deur, thuis of in een te kleine wasmachine in de zaak zelf. Het is een uitkomst om je was te kunnen draaien in een machine die naast groter ook energiezuiniger en veel hygiënischer is, aldus Mark.” “Horeca-was heeft vaak vlekken die niet goed schoon te krijgen zijn en wij bieden goed materiaal en de mogelijkheid om tijdens het wassen even lekker te ontspannen met je laptop, krant en een donut.” “Loes: Maar juist ook de mensen die even zin hebben in iets kleins rond de lunch, als dessert na het diner of donuts willen om af te halen (voor verjaardagen, traktatie of bedrijfslekkernij), kunnen bij ons terecht. We willen een ongedwongen sfeer creëren waar iedereen zich thuis voelt.”

De-Wit-Wasserij-3

Donuts bakken..?

“Komt heel nauw, daar zijn we wel achter gekomen, haha!” Het vereist een goed recept, de juiste olie en baktemperatuur. En ook het materiaal waarmee je werkt moet van goede kwaliteit zijn. Wij hebben onze donut-machine uit Bulgarije gehaald, omdat deze in Nederland niet verkrijgbaar zijn. En dan is het uitproberen, proeven, uitproberen, mislukken en weer uitproberen, totdat je het goede recept hebt. Daar heeft o.a. onze chef van Credible ook erg veel tijd in gestoken”, aldus Mark. “We hebben nu tien verschillende toppings, maar deze kunnen nog gaan variëren, afhankelijk van populariteit. Alle ideeën zijn welkom, vult Loes aan.”

De-Wit-Wasserij-11

Spaarzame vrije uurtjes. Waar brengen jullie die graag door?

Flores voor hun heerlijke ribstuk, Cali voor de maaltijdplank en een spelletje en Bairro Alto voor een heerlijke kop koffie op zondag!”, aldus Mark en Loes.

Oké, ik geef toe, ik ben fan! The secret recipe, daar ben ik niet achter gekomen, maar dat ze lekker zijn, die donuts, dat is zeker! Mark en Loes hebben wederom bewezen goed nagedacht te hebben over hun nieuwe zaak – met een jungle look & feel – en ik weet nu al dat het een hit gaat worden, mark my words!

 

Tekst: Nadine Jansen | Beeld: Judith Sterkenburg

adminlinku

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed