Movers & shakers: dit zijn de 9 nieuwe hotspots in Nijmegen!

Posted By Admin@LinkU / 12 maart 2017 / 0 Reacties

Sloten we 2016 af met een mooi lijstje nieuwe hotspots, ook in 2017 blijft Nijmegen on the move! Er zijn weer belachelijk veel toffe, mooie, originele hotspots kris kras uit de Nijmeegse bodem gestampt. Van inspirerende sociale ondernemingen tot een geweldig hotel, koopverslavende concept stores, de lekkerste eettenten en een aankomend kattencafé. Pak er een goed bakkie bij en check onze allernieuwste movers (versie 2.0) & shakers (new in town) lijst!

Hoy-conceptstore-Nijmegen

1 | HOY conceptshop | Loop binnen!

De Daalseweg in Nijmegen-oost heeft sinds kort – met de aanleg van een gloedjenieuw wegdek – een dorpser karakter gekregen. Een gevoel waar Iris van HOY conceptshop zich helemaal in kan vinden. Als 100% Nijmeegse is ze opgroeit in deze buurt en op de plek waar zich nu haar nieuwe shop bevindt, kwam ze zelf (en vele met haar!) als kind al pasfoto’s maken. 40(!) jaar ambacht werd er namelijk op deze plek gedreven en dat wil Iris maar al te graag koesteren. JVDVphotography legt jou, je woning of bedrijf vast op de gevoelige plaat, terwijl zij zich bezig houdt met interieur, eerlijke producten (van o.a. Mijn Stijl, Scandanaviaform en wasbare papierzakken) en styling. Een gouden combinatie die het dorpse karakter van de Daalseweg zeker onderstreept. Go check it out! (NJ)

Shaker⇒ Waar? ⇒ Daalseweg 235


Hotel-Nimma-Nijmegen

2 | NIMMA | Loop binnen!

Nijmegen-West staat dankzij het HONIG-complex, de Kube, de Vasim en de Smeltkroes volledig in the picture bij inwoners en bezoekers. Er lekker slapen kan nu ook. In onze close-up was al te lezen dat Hotel Nimma, een fonkelnieuwe parel aan de voet van de Nijmeegse Oversteek, een schot in de roos is. Ooit was het pand een saai kantoorgebouw, toen een kraakpand en de plek voor (illegale) feesten: nu een hotel met een urban meets jungle look en feel, waar je naast logeren heerlijk kunt ontbijten, lunchen of dineren. Het hotel huisvest 20 kamers en 7 appartementen, waar in totaal 79 gasten van hun welverdiende rust kunnen genieten. Van expats, stellen, groepen (ja echt!) tot zakenmensen, dagjesmensen en internationale studenten; voor iedereen is er wel een matching slaapplek bij Nimma te vinden. Beleef Nijmegen zoals het zou moeten! (NJ)

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Weurtseweg 478


De-Wit-Wasserij-5

3 | De Wit Wasserij Donuts & Bar | Loop binnen!

In de ‘fastread’ van vorige week las je natuurlijk alle smeuïge details al van deze yummie shaker. Nú al is De Wit Wasserij onze favoriet, want de donuts zijn to die for. Op je wasje wachten was nog nooit zo leuk. Terwijl een van de 10(!) machines het werk voor je doet, geniet jij van een donut, kop koffie óf borrel. Met vers mos op de muur, aapjes aan het plafond en rustgevende groene tinten, waan je je ondertussen ook nog eens in een tropisch oerwoud. Do we need to say more? ‘I wish you wash here’, aldus De Wit. En wij ook haha! (JS)

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Hertogstraat 5


Borboleta-Nijmegen

4 | Borboleta | Loop binnen!

Een van de leukste straten in Nijmegen is sinds deze week een nieuwe lunchroom rijker: Borboleta. Een hippe eet-room met een ideëel tintje. Mensen met een (verstandelijke) beperking werken in de bediening en zorgen voor een stevig ontbijt, lunch, verse koffie of Chai Latte mét zelfgebakken taart. Boekenwurmen zijn hier ook aan het juiste adres, want Borboleta heeft een mini-bieb. Lever een gelezen boek van jezelf in en neem gratis een ander boek mee naar huis. Of bestel nog een extra koffie en lees ‘m in tha house lekker uit. (JS)

Shaker⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 95


Balthazar-Nijmegen

5 | Kattencafé Balthazar| Opening (hopefully) april!

Overgewaaid vanuit Japan: huiskamercafés met fluffy viervoeters als vaste bewoners. Misschien niet voor iedereen weggelegd, maar wel al een trend binnen Nederland. Na A’dam, R’dam en Den Bosch is Nijmegen aan de beurt voor een heus kattencafé. Het café is uiteraard bedoeld voor kattenliefhebbers die met een kop koffie in de hand en een kat op schoot de hele middag kroelend en spinnend willen doorbrengen. Let wel: de inzamelingsactie, gestart door oprichter Sanne Versteeg, loopt nog. Is het eindbedrag eenmaal in the pocket dan hoopt Sanne begin april de deuren te openen! (LB)

Shaker⇒ Waar? ⇒ Van Welderenstraat 46


Bakkerscafe-brood

6 | Bakkerscafé 2| Opening eind maart!

Creatieve broedplaats de Houtwerf herbergt al mooie hotspots als Helden, Black&Blue, Based on Roots en eind deze maand komt daar een nieuwe hotspot bij: Bakkerscafé de Bakkerij. Inderdaad het nieuwe broertje van Bakkerscafé Brood op de Plank. Sociale onderneming Brood op de Plank barstte vanwege alle (bak)activiteiten bijna uit haar voegen. Door het verplaatsen van de bakkerij naar de Houtwerf is dit probleem nu gefixed. Geen zorgen: ‘Brood op de Plank’ aan de Castellastaat in de wijk Bottendaal blijft gewoon voortbestaan. En daarnaast kun je binnenkort ook terecht bij Bakkerscafé de Bakkerij voor bio-broodjes, gebak en koffie. Wel nog even wachten tot eind maart, dan is het open for public. (LB)

Mover/Shaker ⇒ Waar? ⇒ Hatertseweg 23


C-More-Concept-Store-Nijmegen

7 | C-More Concept Store | Loop binnen!

Big (want: in Honig Complex) and beautiful! Dat is de nieuwste conceptstore in Nijmegen C-More! Dit is een design waalhalla (trust us: neem al je cash mee!) met things for her, for him, the house & the little one van heeul veel verschillende (Nijmeegse) designers! Zo uitgestald alsof je live door een mooi design woontijdschrift wandelt. Loop binnen om inspiratie op te doen of om een crea cadeau (mag ook voor jezelf!) op de kop te tikken. Een dik pluspunt van deze nieuwe spot? De openingstijden. Tot ’s avonds half 8 kun je er shoppen en dat vinden wij ideaal voor als je toch al een vorkje prikt in de Honig. Extra dik pluspunt? Je ziet (Nijmeegse) designers live aan het werk en een goed bakkie scoor je er ook! (AD)

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Waalbandijk 8C (Honig Complex – gebouw DELETE)


Yogurtbarn-Nijmegen

8 | Yogurtbarn | Loop binnen!

It´s all in the name! Bij Yoghurt Barn, naast kaasboer De Wit in de Lange Hezelstraat, kun je terecht voor: yoghurt! En smoothies, koffie, thee, taart, ontbijt, lunch én high-tea. Allemaal zoveel mogelijk biologisch en gluten- , suiker- en lactosevrij verantwoord. Wat ooit begon met een liefde voor yoghurt op het Neude in Utrecht, is inmiddels uitgegroeid tot een yoghurt-heaven in Amsterdam, Leiden, Den Bosch, Haarlem, Den Haag en nu ook Nijmegen. Naast de vele specials, is dit the place to be om je eigen favo yoghurt smaak samen te stellen, van small tot XL en zo gezond of ‘ongezond’ als je zelf wilt. Extra fijn: deze yogurt heaven is lekker ruim met genoeg knusse plekken om neer te ploffen en ook op zondag open! (NM)

Shaker? ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 13

Theezaakje-Nijmegen

9 | Het theeza(a)kje | Loop binnen!

In de Lange Hezelstraat schieten om de haverklap de nieuwste hotspots als paddenstoelen op speed uit de grond. Het Theeza(a)kje zit halverwege en je moet goed opletten anders loop je deze nieuwste aanwinst zo voorbij. Dit compacte zaakje is een sociale onderneming en een winkel, werkplaats en theehuis ineen. Het hechte team verkoopt een unieke theelijn van acht biologische kruidenmixen allemaal voorzien van een uniek en vrolijk grafische ontwerp -met de hand gezeefdrukt achter in de winkel. Daarnaast verkopen ze ook fijne theebijzaken als mooi servies, nog meer losse thee en kun je ter plekke plaatsnemen om urenlang te theeleuten met iets lekkers erbij! (NM)

Shaker? ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 56


 

Tekst: Lisanne Berendsen en JS, AD, NJ, NM  | Beeld: NM, Balthazar, Bakkerscafé, HOY

 

adminlinku

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed