What’s on this weekend – 17 t/m 19 maart

Posted By Judith Sterkenburg / 16 maart 2017 / 0 Reacties

Yesss…Spring is in the air! Extra reden om dit weekend de lente te vieren met onze ultieme tips! First: Steak & Whiskey week bij The Black Fox. Second: een cultureel getinte avond met Moving Futures in LUX. Third: shop-till-you-drop-dag @ de Honig. Fourth: dé sportieve loop dwars door Nijmegen! En last but not least… een intiem concert voor Nijmeegs kattencafé Balthazar! Cheers to springfever!

The-Black-Fox-Nijmegen

Springfever #1: vleesch en whiskey

Dat The Black Fox de perfecte plek is om te genieten van een goed stuk vlees en een superieure whiskey wisten we al. Maar dat je vanaf afgelopen maandag (!) al kon aansluiten bij de Steak & Whiskey week, is misschien iets wat je gemist had. Luckily the week isn’t over yet… want vrijdag kun je nog aansluiten bij de Happy Hour. En zondag bij de Sunday Roast, waar je samen met comedians Hassan el Rahaui en Felix Heezemans – onder het genot van een heerlijke whiskey –  de week afsluit.

What’s on? Steak & Whiskey week
When? Vrijdag t/m zondag, helaas is zaterdag de ‘Whiskey Steak’ uitverkocht
Where? The Black Fox, Kelfkensbos

moving-futures-dance

Springfever #2: Moving Futures

Sinds 25 januari tourt dit dansfestival langs acht theaters in ons kikkerland. Vijf Nederlandse danshuizen presenteren een blik achter de schermen bij de nieuwste generatie in de choreografie-industrie. Na Tilburg, A’dam, R’dam en Arnhem, is het nu de beurt aan Nijmegen om kennis te maken met al het Nederlands aanstormend talent. Bij het LUX kun je sinds woensdag al genieten van voorstellingen, maar ook dit weekend staat er nog genoeg op het programma.

What’s on? Moving Futures
When? Vrijdag t/m zondag
Where? LUX

Baby-en-kinderbeurs-Kube-e1489672308157

Springfever #3: shoppen voor de kleine

Is de garderobe van de kleine uitmesten, dé ultieme lente-activiteit voor jou? Dan zit je met de baby- en kinderbeurs in de KUBE deze zondag helemaal goed. Zowel vintage als nieuwe artikelen worden aangeboden: kleding, speelgoed, fietsen, boxen, everything you need! Ook webshops en eigen label ontwerpers zijn aanwezig en bieden hun mooiste producten aan. Van 10.00 tot 13.00 uur kun je helemaal los, terwijl je kind geschminkt wordt, cupcakes versiert of klimt in het klimpaleis. Daarnaast zijn er workshops van STIPT-leren en KRACHT Kindercoaching. Er is een kinderdiëtist en kun je met al je vragen terecht bij babypraktijk Maas en Waal. Het compleetste lente-uitje met je gezin als je het ons vraagt!

What’s on? Baby- en kinderbeurs
When? Zondag 19 maart
Where? KUBE, Honigcomplex

tz-stevensloop-38

Springfever #4: run your butt off

Met dit weer is buiten sporten een must! En gelukkig kun je zondag helemaal je sportieve ei kwijt in de leukste loop van het jaar: de Stevensloop (zowel groot als klein!). Variërend van afstanden van vijf km tot een NK halve marathon, is dit een evenement voor zowel de beginner als de die-hard-runners! De route loopt dwars door de charmante Nijmeegse straten. Daarnaast staan het goede doel (de Stevenskerk) en duurzaamheid hoog in het vaandel. De organisatie vraagt deelnemers met de trein te komen, er zijn shirts gemaakt van gerecycled materiaal en de catering is grotendeels biologisch. Ook is er de mini-Stevensloop voor alle basisschoolleerlingen, met een speciale race voor de kids van de St. Maartenschool.

What’s on? Stevensloop, zowel groot als klein
When? Zondag 19 maart
Where? Start maxi: Kronenburgersingel, start mini: Augustijnenstraat, finish: Grote Markt

Kattencafe-Bathazar-Nijmegen

Springfever #5: een pro-kattenconcert

Dat Balthazar alles in de strijd gooit om de deuren te kunnen openen is wel duidelijk. Want met nog negen dagen te gaan kun je zondag genieten van een intiem concert in dit soon to be kattencafé! De crowdfunding loopt nog tot 23 maart,  dus de tijd tikt om de realisatie van dit unieke café te voltooien. Naast de muziek van singer/songwriter duo Loes Swinkels en Pieter Klaassen, smikkel je van het lekkers op de zoete kaart, drink je biothee van het theeza(a)kje en proef je alvast een beetje de Balthazar-sfeer. Weet wel: de furry friends zijn nog niet in the house.

What’s on? Concert in kattencafé Balthazar
When? Zondag 19 maart van 19.00 – 23.00 uur
Where? Van Welderenstraat 46, Nijmegen


Tekst: Nadine Jansen | Beeld: FollowFox, Stevensloop

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed