What’s on this weekend – 7 t/m 9 april

Posted By Judith Sterkenburg / 6 april 2017 / 0 Reacties

The weekend forecast? Heel veel zon op zondag én misdadig veel must-do’s om je het hele weekend te vermaken. Dus… stay in Nijmegen en check de leukste tips die we voor je hebben uitgezocht. Voor vrijdag, zaterdag, zondag én lekker all weekend long.

Go-Short-international-movie-festival-camera

Go Short, maar wél all weekend long

Het beroemdste korte film-filmfestival Go Short is woensdag al begonnen en gaat nog een weekend lang door. Op verschillende locaties door de stad zie je de beste Europese korte films. Vijf dagen lang staan er maar liefst 300 films op het programma. Om de keuze voor jouw favo film zo makkelijk mogelijk te maken heeft de organisatie het programma opgedeeld in filmblokken. In elk filmblok zie je een mix van korte docu’s, animatie, fictie en kunstfilms. Tickets koop je per filmblok en voor de echte Go Short-die hards is er de complete festivalpas. Bovendien is de kans op een meet&greet met de filmmakers groot. In het festivalpaviljoen kun je gewoon een biertje met ze drinken! So, why wait? Go Short!

What’s on? Go Short Internationaal Filmfestival
When? Woensdag 5 t/m zondag 9 april. Check de website voor plaatsen & tijden.
Where? LUX, Marienburg en diverse andere locaties in de stad.

Pip-bij-Fika

Vrijdagmiddagborrel @ Fika

Het weekend inluiden met een ‘vrijmibo’, wie doet het niet?! En dan ook nog onder het genot van een gratis vrijdagmiddagconcert. Wij beginnen alvast te water – euh wijn – tanden. Want vanaf 17.30 uur speelt Pip bij Fika. Pip is pas 20 lentes jong, maar zingt eigenlijk al haar hele leven. En nu wil ze als échte singer-songwriter een album maken. Daarom is ze op ‘Pip wil graag een album maken’-tour. Een moment voor jezelf (=Fika) + Pip + een goed glas zijn = een topcombi voor het begin van je weekend!

What’s on? Pip @ Fika, gratis vrijdagmiddagconcert
When? Vrijdag 7 april, van 17.30 -18.30 uur
Where? Fika

cowboy-schoen-billy

Saturdaynight fever met Billy

Zaterdagavond is voor alweer de 30e keer Billy back in Bottendaal! En wie 30 wordt, verdient een goed feest. Deze begint zaterdagmiddag al in de Thiemeloods. Met het allereerste optreden van de nieuwe Nijmeegse band Regina & The Root of Three en een vintage markt. Daarna kun je op maar liefst 10 plekken de night away dansen op een combinatie van hillbilly, country & western en rockabilly, maar ook ‘hot jumpin’ 40’s & 50’s en rhythm ’n blues. Trek die laarzen maar aan cowboys and -girls! Een passe-partout kost maar 6 euro en kun je kopen in elke deelnemende kroeg.

What’s on? Billy in Bottendaal
When? Zaterdag 8 april, vanaf 15.00 uur en ’s avonds vanaf 20.00 uur.
Where? Verschillende locaties in Bottendaal.

zondagse-uitjes-gezond

Zondagse uitjes

Slow down op zondag. Voordat je maandag weer aan de bak moet, hebben we voor zondagmiddag 9 april nog een paar fijne tips voor je. Niks moet vandaag, alles mag! Have a #SundayFunday.

Workshops in de Lindenberg
Tapdansen, schilderen, zingen, percussie spelen en de kids ondertussen naar een voorstelling of andere activiteit. Er staat weer een (Linden)berg activiteiten en workshops gepland dit weekend. Meer weten? Check dan de website. Je kunt je dan ook meteen aanmelden.

Workshops op Zondag | Zondag 9 april | de Lindenberg

Bijzonder museumbezoek
Mocht je het gemist hebben: het is deze week de Nationale Museumweek. En als onderdeel hiervan open het RadboudUMC a.s. zondag de deuren van het Anatomisch museum. Je vind hier een bijzondere collectie van alles wat te maken heeft met jou als mens. Studenten Geneeskunde geven rondleidingen en voor de kids is er een speurtocht.

Anatomisch museum Nijmegen | Zondag 9 april, van 11.00 – 16.00 uur | RadboudUMC

Open dag op de Moestuin
Hello Fresh, maar dan lekker lokaal én zelf verbouwd. Het heerlijke land is een zelfoogst groentetuin in Nijmegen en Malden en zondag is het open dag! Wil je zelf gaan zaaien en oogsten? Je kunt al je vragen stellen en ontdekken waar je komend seizoen van kunt genieten.

Open dag op de Moestuin | Zondag 9 april, van 12.00 – 16.00 uur | Het heerlijke land


Tekst: Judith Sterkenburg | Beeld: FollowFox, Pip

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed