What’s on this Paasweekend – 14 t/m 17 april

Posted By Judith Sterkenburg / 13 april 2017 / 0 Reacties

The Easter-bunny is coming to town! En wat hij meeneemt behalve zijn eieren? Een extra weekenddag om te genieten van (run) festivals, markten, heerlijke ontbijtjes, brunches en diners. En voor de kids? Een meet & greet met de Paashaas himself. Het enige wat jij dus nog hoeft te doen? Go find the eggs! Want dat hebben wij al gedaan met deze pareltjes van weekendtips. Happy egg hunt!

The-Night-Run-April-2017-Nijmegen

Running bunny’s and foxies!

Begin je Paasweekend gelijk goed met ‘The Night Run Festival’. Tijdens deze run ga je Nijmegen op een hele andere manier leren kennen. Namelijk met een hoofdlamp én versiert met glow-sticks rennend door de straten van de binnenstad. Ga je voor de 11,5 of 5 kilometer? In ieder geval doe je mee aan een unieke run met een spetterende afsluiting in Café van Buren! Wil je Foxies in actie zien? Zorg dan dat je aan de start staat om 22.00 uur en moedig ons aan!

What? The Night Run Festival
Where? Binnenstad, met de start op de Molenstraat
When? Vrijdagavond 14 april vanaf 22.00 uur

bierfestival-hop-in-t-slot

Hop in ’t slot: Bierfestival op z’n Paasbest

Een bierfestival op het mooiste Slot van Nijmegen en omstreken. Dat is wat Jan Willem ’t Hooft en Maurice Huisman voor zich zagen. En dat is gelukt! Met bier- en kaas proeverijen van Tricht kaasaffineurs uit Antwerpen (Tweede Paasdag vanaf 13.30 uur), diverse foodtrucks én muziek van Bob&Co, is dit een festival dat je niet wilt missen. Tijdens het vijf-gangen-diner (vanaf 18.00 uur) verzorgt biersommelier Ivo Thijssen, van bierproeven.nu, heerlijke bieren die samengaan met de culinaire hoogstandjes van deze avond. Er gaan pendelbussen vanaf 13.00 uur vanaf het station.

What? Bierfestival Hop in ’t Slot
When? Zondag 16 & maandag 17 april, vanaf 13.00 uur
Where? Slot Doddendael, Binnenweg 2, Ewijk

Paasbrunch

Tweede Paasdag = Paasmarktdag

De binnenstad wordt omgetoverd tot één groot Paas-festijn. Warenmarkten, een kunstmarkt, kinderspelen… Kortom alles wat deze Tweede Paasdag nodig heeft. Lekker ontspannen in eigen stad! Wanneer het zonnetje achter de wolken tevoorschijn komt, zorg dan dat je een plaatsje bemachtigt op één van de vele terrassen die Nijmegen rijk is. Kun je die benen even hun welverdiende rust gunnen en genieten van al je aankopen, de mensen die voorbij komen of het feit dat dit gewoon een maandag(!) is en je heerlijk vrij bent.

What? Paasmarkt
When? Tweede paasdag, maandag 17 april
Where? De binnenstad van Nijmegen

Paasontbijttips-Nijmegen

Paasontbijten en brunchen: where to go?

Pasen is bijna net zo culinair geworden als de Kerst. Ontbijt, brunch en diner; we doen het allemaal en willen genieten tot de macht 10! En gelukkig kun je in Nijmegen op vele plekken terecht. Check onderstaande lijst en kijk snel of je nog aan kunt schuiven op één van de paasdagen.

Bij Plaats 1 kun je vanaf 11.00 uur je culinaire hart ophalen. Voor 22,50 p.p. eet je hoogstandjes uit alle Nijmeegse keukens, Paasstol van Vlaams Broodhuys, Kaas van Raveswaard, brioche, een gepocheerd eitje, zalm, asperges en lenteminestrone. In de avond is er een verrassend lentemenu voor 36,50.

Fika is open van 10 – 20 uur. Voor een tientje geniet je van een smorrebrod proeverij, met gekookt eitje jus en brownie.
Wel even reserveren!

Hemelse Paasbrunch bij De Hemel. Vanaf 12.00 uur op Eerste en Tweede Paasdag. Een buffet met onder andere croissantjes, Griekse yoghurt, eitjes, cinnamon rolls, brownies, macarons en
nog veel meer!

Bij Tati mag je beide paasdagen gewoon vanaf 10.00 uur van de kaart ontbijten of kies voor een luxe paasbrunch! En dit laatste wil je. Geloof ons! Er is zelfs een vegan paasbrunch. Het kost €19,95 per persoon.

Hotel Manna biedt een heerlijke paasbrunch van 13.00 – 15.30 uur en vanaf 17.30 uur een voorjaarsdiner. Reserveren voor deze perfecte paasbreak is wel een pré. Wie weet kun je nog een plaatsje bemachtigen aan de stijlvolle tafels van Manna.

Grand café restaurant De Vereeniging organiseert een heerlijke paasbrunch mét bubbels en heerlijke voorjaarsgerechten. Van 11-15.00 uur. Iets meer dan 30 euro p.p. en kids eten gratis mee!


Van der Valk verrast deze Pasen met een paasontbijt, -brunch én -diner! Net iets buiten de stad, ervaar je de rust en luxe van dit spik-splinter-nieuwe hotel. Een heerlijk buffet, hartig én zoet en kinderactiviteiten voor de kleinste genieters. Maak er een volledige dag van en stap op je elektrische bolide, bezoek een museum of maak een mooie wandeling.

Paasweekendtips-voor-kids

Meet & greet met de Paashaas

Op Eerste Paasdag komt de paashaas op bezoek in speeltuin Brakkefort. De kassa opent om 10.00 uur en kinderen kunnen zich laten schminken, knutselen en bij de speurtocht naar eieren een chocoladehaasje verdienen. Kortom: één groot feest voor de kids. Op Tweede Paasdag is het de beurt aan speeltuin de Leemkuil. Kids just wanne have fun!

What? Meet & greet met de Paashaas
When? Zondag 16 & maandag 17 april
Where? Speeltuinen Brakkefort en de Leemkuil


Tekst: Nadine Jansen | Beeld: FollowFox, Nijntje – Dick Bruna

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed