Fastread-Monday: 5 prangende vragen over C-More Concept store

Posted By Admin@LinkU / 17 april 2017 / 0 Reacties

Het Honigcomplex barst bijna uit zijn voegen, zoveel toffe hotspots zijn er inmiddels te vinden. En sinds kort is er nóg een extra reden om er naar toe te gaan: C-more Concept Store. Een shop walhalla! Redacteur Lisanne vroeg Iris Havekes (47) en Ynske Kuurstra (39), de creatieve brains achter dit concept, het hemd van het designlijf!

CMore-Concept-Store-Nijmegen-2

De brains achter C-More Concept Store zijn..?
“Iris en Ynske! We hebben elkaar leren kennen tijdens een opleiding voor mode en interieur styling aan de Academie Artemis in Amsterdam. Na de opleiding hebben we samen workshops ‘Kleur & Interieur’ gegeven. Toen Ynske een vaste baan als stylist kreeg, is onze samenwerking tijdelijk stil komen te liggen. In juni 2016 vielen een heleboel zaken op hun plek. Iris heeft namelijk haar interieuradvieskantoor in de Smeltkroes (onderdeel van het Honigcomplex, red.) en daar ontstond het idee om binnen het Honigcomplex een concept store te starten.”

CMore-Concept-Store-Nijmegen-5

Een concept store? We like! Maar hebben we hier er al niet genoeg van?
Concept stores op fashion gebied zijn er in Nijmegen al, maar nog niet een specifiek voor interieur en lifestyle. En een concept store in een mooie industriële omgeving, waar het barst van de creativiteit en ondernemerschap, is helemaal uniek. We zitten hier direct naast een groot aantal makers en ontwerpers binnen de Honig en zijn de verbindende factor: voor ontwerpers een podium waar zij hun producten kunnen verkopen en voor de bezoekers van de Honig een plek waar zij deze ontwerpers kunnen vinden. Als curatoren en verkoopadviseurs zorgen wij voor de selectie van de ontwerpers en merken, de eenheid in de uitstraling en styling van de store én voor de verkoop en advisering ter plekke.”

CMore-Concept-Store-Nijmegen-3

C-More Concept Store is dus niet zomaar een winkel?
Veel ontwerpers kunnen met hun producten niet terecht in gewone winkels, omdat ze bijvoorbeeld unieke items maken of maar kleine oplages produceren. Naast de ontwerpen van deze kleine en startende bedrijven en merken verkopen we ook bijzondere en wat commerciëlere merken. Zo ontstaat er een mooie mix met een grote aantrekkingskracht. Extra leuk: binnenkort starten we ook met interieur- en architectenadvies, workshops, proeverijen, fashion/stijladvies en lezingen. Allemaal gegeven door betrokken ontwerpers en ondernemers, die echt iets te vertellen hebben en met passie met hun vak bezig zijn. De kick-off hiervan? Tijdens de Expeditie Honig op 23 april.”

CMore-Concept-Store-Nijmegen-4

Naast shoppen bij 60 designers kun je bij C-More ook inspiratie opdoen?
“De kapstok waar C-More Concept Store aan hangt is interieur en lifestyle. Daar horen bijvoorbeeld meubels, design, maar ook accessoires, fashion, sieraden en tassen bij. Producten met een verhaal, die mooi zijn gemaakt, met bijzondere materialen of gemaakt in kleine oplage. Midden in de shop is een grote ruimte als een soort Loft ingericht, waar we grotere merken en de kleine ontwerpers mixen. Je krijgt het gevoel alsof er iemand woont. Deze inspiratieplek, ‘ROOM’ genaamd, wisselen we regelmatig van stijl en inrichting.”

Cmore-Concept-Store-gevel

Last but not least: waar doen jullie het liefst zelf (design)inspiratie op?
“Voor de koffie en lunch: First Things First en Barrio Alto. Voor een hapje en drankje: Stoom, Mi Barrio, de Plak, Wally en De Meesterproef, het liefst op het terras of course. Voor fashion en accessoires  Mood Concept store, 512, Make My Day en Kameleon. Voor overnachtingen en heerlijk eten en loungen: Manna en Blue. We moeten nog naar Hotel Nimma, dat onlangs vlak bij ons om de hoek geopend is: zij zouden zo wel eens bovenaan ons lijstje kunnen komen!”

Tekst: Lisanne Berendsen | Beeld©: FollowFox, C-more Concept Store

 

adminlinku

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed