What’s on this weekend – 21 t/m 23 april

Posted By Judith Sterkenburg / 20 april 2017 / 0 Reacties

Ben je nog aan het bijkomen van al die choco-eitjes en brunchfestijnen? Blijf dit weekend dan in & around town! Follow the Fox voor een cultureel weekend en detox, la hoop, luister, geniet, filosofeer, lach, struin en explore er op los met onze 10(!) toffe weekendtips.

Haevn-Nijmegen

1. Live genieten van HAEVN

Voordat het weekend echt begint: first things first! Sla je slag en scoor nog snel HAEVN tickets voor zaterdagaaf! Afgelopen zomer waren ze fantastisch live @St Stevenskerk en nu zijn ze terug in Nimma voor een concert in de Vereniging.

What’s on? HAEVN live
Where? De Vereniging
When? Zaterdag 22 april, check hier voor tickets.

Filmhuis042-Nijmegen

2/3. Night (or day!) at the movies

Nijmegen is een nieuw filmhuis rijker! Waar voorheen Villa Lux zat, opent vanavond FilmhuisO42 met dagelijks acht voorstellingen: van art-house tot klassiekers. Filmbonus: in de proefdraaiperiode van 21 april t/m 19 mei spaar je voor gratis filmtickets!

What’s on? Opening FilmhuisO42
Where? Oranjesingel 42
When? Vrijdag 21 april, check facebook voor actuele filmtijden

Bij Arthouse LUX wordt een klassieke stille film ‘The General’ vertoond, maar dan nét iets anders: met nieuwe muziek live uitgevoerd door componist Kevin Toma. Toma, een bekende naam? Jaja, van optredens op Lowlands en International Film Festival Rotterdam.

What’s on? Filmconcert ‘The General’
Where? Arthouse LUX, Mariënburg 38-39
When? Zondag 23 april, 14.30 -17.00 uur

Wakker-webshop-lancering-512-Nijmegen

4. Party @ 512

Een van onze favo hotspots 512 lanceert dit weekend on- en offline haar nieuwe huismerk ‘Wakker’. Reden genoeg voor een dikke party, niet? Vier het met ze mee op vrijdag en zaterdag en prik een ballon kapot bij binnenkomst. Wie weet fix jij met jouw ballon nog extra korting!

What’s on? Webshop release ‘Wakker’
Where? Online en Offline: 512 @ van Broekhuysenstraat 20
When? Vrijdag 21 april en zaterdag 22 april

Nacht-van-de-Filosofie-Nijmegen

5. Nacht van de Filosofie

Filosoferen alleen voor bebaarden en bejaarden? Think again! De nacht van de filosofie is juist voor IEDEREEN! De avond met als thema ‘rust’ heeft een alles behalve rustig programma inclusief stand-up filosofie, debatten, lezingen, kunst en Nijmeegs jazz van Willy Vetsap.

What’s on? Nacht van de filosofie
Where? de Lindenberg
When? Vrijdag 21 april, 19.30 uur. Wel even kaartjes kopen!

Make-My-Day-Record-Day

6. 100% vinyl love

Zaterdag is het alweer de 10e keer Instore Record Day. De leukste platenwinkels van Nijmegen veranderen voor 1 dag in de leukste concertzaaltjes van de stad. Luister in Kroese en de Waaghals naar Midas, February Moon, Automatic Sam, Mexican Surf, The Nakes Sweat Drips, The Hubschrauber, Ignuana Death Cult én niemand minder dan Jett Rebel! Wil je weten in welke volgorde en waar ze optreden? Bekijk het programma hier. Ben je daarna nog niet platen-uitgeshopt? Snel dan nog langs Make My Day. Voor de echte vinylliefhebber is er hier live muziek op vinyl, een fijne koopjeshoek én must-have klassiekers waar je voor naar binnen wil.

What’s on? Record Store Day
Where? Zaterdag 22 april
When? Kroese, de Waaghals en Make My Day

Misplaatste-grappen-Nijmegen

7. Misplaatste Grappen

Meneer Otis has done it again: editie drie alweer van ‘Misplaatste Grappen’. Dit keer begint en eindigt de tocht bij de Zeester, het alom bekende schip in de Lindenberghaven. Verder reis je langs het Besiendershuis, de Valkhofkapel en de Mariënburgkapel om zowel de been- als de lachspieren te trainen. Oh en Pieter Jouke, Soula Notos, de Gestampte Meisjes en Chris van der Ende passeren ook nog de revue!

What’s on? Misplaatste Grappen, cabaretvoorstellingen op bijzondere locaties
Where? het begint en eindigt bij de Zeester
When? Zaterdag 22 april, verzamelen van 19 – 20 uur

Susumna-detox-yoga-workshop

8. Springclean for body & soul

De lente: tijd voor een grondige schoonmaak van lichaam en geest. How? Met yogastudio Susumna. Na deze workshop ontslakken en detoxen loop je helemaal zen de studio weer uit. Reserveer door een mail te sturen of aan te melden via de online agenda.

What’s on? Detox/reinigings yogaworkshop
Where? Yogastudio Susumna, Newtonstraat 54
When? Zondag 23 april, 10.00 – 12.30 uur

La-Hoop-Nijmegen

9. La hoop happiness…

Leuke combideal op zondagmorgen! Ga hoelahoepen in het park, leuk en super intens trust us, en kom daarna weer fijn op adem bij Tati met een lekkere smoothie naar keuze.

What’s on? Happy, Healthy Sunday Morning
Where? Limospark, Nijmegen-Oost
When? Zondag 23 april, 10.00 uur

 

Expeditie-Honig-Nijmegen

10. Expeditie Honig

Het Honigcomplex barst bijna uit zijn voegen. Wist je bijvoorbeeld dat er naast fijne eet- en drinkplekken ook een Laserloods, Virtual-Reality Lab, Oriëntaalse Dansstudio, meubelmakers, concept stores en fietsondernemers te vinden zijn? Kom het allemaal ontdekken tijdens de open dag op het Honigcomplex deze zondag.

What’s on? Expeditie Honig
Where? Waalbandijk 8
When? Zondag 23 april

 

Enjoy ur Fox-on weekend!


Tekst: Lisanne Berendsen | Beeld: FollowFox, Unsplash, MMD, La Hoop Nijmegen

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed