Hey hey! It is #ManCrushMonday met… Joep Loomans!

Posted By Admin@LinkU / 13 mei 2017 / 0 Reacties

Dat Nijmegen op shop- en eetfront wat te bieden heeft moge duidelijk zijn. Maar wisten we ook al dat er heel wat mancandy rondloopt? In onze maandelijkse rubriek #ManCrushMonday kijkt redacteur Avalon ze diep in de knappe ogen en vraagt ze (figuurlijk, maar wie weet ook letterlijk) het hemd van het lijf. Over werk, liefde, ambitie en de stad. Haar derde date voor #ManCrushMonday is Joep Loomans (22). Ze ontmoet hem bij Bleshyou, waar hij zijn vrije dinsdag tussen het groen slijt. Lees mee!

« BRABANTSE NUCHTERHEID

“Ik ben opgegroeid in een klein Brabants dorpje en zoals zovelen daarna in Tilburg gaan studeren. Ik ben de lerarenopleiding Aardrijkskunde nu nog aan het afronden, maar dan vanuit Nijmegen. Nijmegen is sinds één jaar mijn thuis. Wat mij opviel aan deze stad is dat mensen niet op elkaar letten en niet vies zijn van een beetje alternatief. Ik voel mij daardoor relaxter. Wat ik ook fijn vind: in Nijmegen is de natuur net zo dichtbij als de stad.”

« GROENE VINGERS »

“Sinds een paar maanden werk ik bij Bleshyou. Ik begon een tijd geleden met het zaaien van eigen groen en toen Ilse (eigenaresse Bleshyou, red.) iemand zocht die een dag haar zaak draait ben ik daarop afgegaan. Het publiek dat bij Bleshyou en 512 Conceptstore winkelt spreekt mij aan en de sfeer is er altijd goed. Geen machobaan, maar dat past ook niet bij mij. Wie weet word ik wat meer allround in de zaak en kan ik ook modeadvies gaan geven.”

» VERLIEFD ZIJN WAS EEN GEHEIM

“Op de middelbare school was ik weleens verliefd, maar dat bleef altijd geheim. Dat ik op mannen viel wist niemand, behalve ikzelf. Er waren wel roddels dat ik homo was, die ik zelfs eens heb geweerd door een vriendinnetje te hebben. Stiekem had ik ook de hoop bi te zijn. Nog steeds sluit ik het niet uit, maar de kans schat ik heel klein in. Toen ik op mijn achttiende een relatie kreeg met een jongen heb ik mijzelf letterlijk moed ingedronken en het aan mijn ouders verteld. Zij reageerden heel positief, zoals eigenlijk iedereen die mij dierbaar is. Toch was ik altijd bang dat ik hierdoor vrienden of mijn reputatie zou kwijtraken. Je bent op die leeftijd toch vooral bezig met hoe populair je bent. Op stap krijg ik wel eens vrouwelijke aandacht. Dan wacht ik nooit lang om te zeggen hoe het zit, haha!”

« MISTER GOODY TWO SHOES

“Ik ben taalcoach van een 23-jarige jongen die is gevlucht uit Eritrea. Ik wilde graag mijn steentje bijdragen aan de maatschappij. De schuld van slechte integratie wordt vaak aan vluchtelingen gegeven, terwijl dat meestal de schuld van het land zelf is. In het begin was het erg lastig om te communiceren met deze jongen, omdat je niets van elkaar weet en elkaar niet goed begrijpt. Dat gaat nu beter. We spreken vanmiddag weer af in de bibliotheek en ik kan hem telkens weer met nieuwe dingen helpen.”

« HOT (AND SPICY) SPOTS »

“In Nijmegen eet ik heel graag bij Moqui, het Surinaamse eethuisje in de Lange Hezelstraat, en Tati in Oost. Ook kun je in Nijmegen goed Indisch en Afghaans eten. Wat betreft uitgaan vind ik Underground tof. Al die Nijmeegse technofeestjes, daar maak je mij niet blij mee. Net als de Waalkade, dat vind ik een hele sombere plek. Laat mij dan maar het water in springen op de waalstrandjes. Verder weg zou ik het graag heel ver zoeken en daarom ga ik dit jaar naar Iran. Mijn moeder vindt dat minder leuk. Het Midden-Oosten interesseert mij en het eten daar lijkt me ook erg lekker. Wat wel wat lastiger zal worden, is mijn wens om vegetarisch te eten daar in de praktijk te brengen.”

» MESSAGE TO MYSELF

“Tegen mijn 16-jarige ik en mijn 30-jarige ik, zou ik precies hetzelfde zeggen. Namelijk: ‘Heb meer schijt, fack al die anderen!’. In de praktijk vind ik dat erg moeilijk. Ik ben bescheiden, verlegen en onzeker. Ik heb snel het idee dat mensen negatief denken of over mij praten, terwijl dat helemaal niet zo is. Misschien was ik dan ook eerder eerlijk geweest over dat ik op mannen val. Mijn quote to live by is cliché, zoals ze dat eigenlijk allemaal wel zijn: behandel een ander zoals je zelf ook behandeld wilt worden.”

« AVALON OVER JOEP »

Joep houdt van groen, maar is zelf ook nog hartstikke groen. Die onzekerheid hoort bij de leeftijd, maar die bescheidenheid: die hoort echt bij Joep. Trots zijn komt hem niet natuurlijk toe, terwijl ik daar juist alle reden voor zie: je kwetsbaar opstellen is knap en ontzettend volwassen. Zo bewust bezig zijn met de maatschappij is ook niet vanzelfsprekend voor een 22-jarige student. Nog een kleine geruststelling van een 27-jarige: meer schijt hebben komt met de jaren en kun je de rest van je leven blijven ontwikkelen. Geen zorgen voor de tussentijd, want ook dan heeft iedereen het vooral druk met zichzelf! ♥

Tekst: Avalon Diebels | Beeld©: Jurriaan Huting

Volgende maand heeft Avalon haar 4e date in the pocket! Weet jij nog een leuke man voor #ManCrushMondayLet us know!

 

 

adminlinku

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed