Bakkerscafé de Bakkerij op de Houtwerf al ontdekt?

Afbeelding voor Bakkerscafé de Bakkerij op de Houtwerf al ontdekt?

Waar wij echt blij van worden? Een lekkere boterham! En als we dan zondigen en #nocarbsforme even on hold staat, eten we onze bammetjes het liefst zo vers en bio mogelijk. Blijkbaar zijn we niet de enige brood-lovers: het Bakkerscafé in Bottendaal groeide uit zijn voegen. De oplossing? Een 2e locatie: Bakkerscafé de Bakkerij! We stuurden redacteur Freek Vincken op pad om deze nieuwe hotspot te checken en bakker Arjen Berendsen van Bakkerscafé de Bakkerij zijn schort van het bakkerslijf te vragen.

Het Bakkerscafé is niet zomaar een bakkerscafé?
“Het Bakkerscafé de Bakkerij is een kleinschalige bakkerij inclusief ontbijt- en lunchcafé, waar mensen werken met een afstand tot de samenleving en/of arbeidsmarkt. Met veel zorg wordt hier gewerkt om deze mensen op hun eigen niveau te begeleiden. Vol enthousiasme staan ze elke dag weer in de bakkerij te werken of brengen ze brood naar de vele horecatenten die hier hun brood afnemen. Een prachtzaak waar mensen samen succesvol willen zijn.”

Waarom is er gekozen voor een nieuwe bakkerij @ de Houtwerf?
De Houtwerf is een creatieve hotspot waar ambacht en duurzaamheid centraal staat. Het Bakkerscafé als social enterprise past daar perfect tussen. Wij willen een ontmoetingsplek zijn voor mensen uit de buurt, maar ook een plek waar iedereen zijn verse brood en banket kan halen. In onze open bakkerij kun je met eigen ogen zien met hoeveel zorg en liefde ons brood dagelijks wordt bereid.”

Wat is het verschil tussen het Bakkerscafé de Bakkerij en Brood op de Plank?
“Op de nieuwe locatie hebben we een grote bakkerij geplaatst en hier worden de lekkere broden gebakken. Zodra je de bakkerij binnenkomt, ruik je direct de heerlijke geur van versgebakken brood. Diverse soorten (biologische) broden liggen hier klaar om opgegeten te worden. Inmiddels zit er geen bakkerij meer in Bottendaal, daar zit wel nog de bakkerswinkel met een prachtige lunchroom met open keuken en worden de sauzen en verse soepjes van de lekkerste ingrediënten gemaakt.”

Welke fijne koolhydraten kunnen we inslaan bij het Bakkerscafé?
“Het Bakkerscafé heet natuurlijk niet voor niets het Bakkerscafé. Er is gelegenheid om hier overheerlijk versgebakken brood en banket te kopen. Maar er is ook plek om een belegd broodje te eten of een goede kop koffie te drinken. Verschillende ontbijtjes worden er geserveerd en je kunt hier terecht voor verse fruitsappen. Door het open karakter van de zaak en het personeel is het een fijne plek om te komen.”

Stiekem zijn jullie al enkele maandjes brood aan het bakken?
“We zijn al in februari 2017 opengegaan voor het publiek. De broden worden al een tijd op deze locatie gebakken en dat bevalt ons goed. Sinds kort staan er ook enkele tafels in de zaak waar onze ontbijtjes en broodjes geserveerd worden en op 31 mei is de officiële opening.”

Tekst en beeld©: Freek Vincken