What’s on this weekend – 26 t/m 29 mei

Posted By Admin@LinkU / 25 mei 2017 / 0 Reacties

The weekend forecast? Zomers warm! 5 weekendtips Nijmegen op een rij die je kunt gaan doen – en ze hebben allemaal te maken met eten, drinken en dansen in de zon. Wordt het van de Lindenberg trappen af glijden, rondtrekken met een burger in je hand of helemaal los gaan @ de Berendock? Ben je niet zo van de festivals: zondag is er een Walking Wijn Proeverij bij de Portier en Bleshyou heeft een exciting meet&greet!

Splash
Spetteren

Vorig jaar was in de Stikke Hezelstraat de primeur: de eerste en steilste waterglijbaan van heel Nederland. Dit jaar gaan ze voor nóg langer en nog steiler. De 200 meter lange baan begint bij de Lindenberg en eindigt beneden aan de Waalkade. Voor €16,50 kun je drie uur onbeperkt splashen. De weersvoorspelling is bijpassend tropisch en de cocktails ook!

What’s on? Splash Nijmegen
When? 25- 28 mei
Where? Trappen langs de Lindenberg/Casino

Trek
De lekkere trek!

Na Rotterdam en Maastricht is Nijmegen derde in de rij voor het rondtrekkende festival Trek! Het Hunnerpark biedt dit weekend podium aan de te-veel-om-te-kiezen foodtrucks. Scoor een drankje bij de speciaalbierbus, de cocktailbar of de wijnbar en strijk neer in het gras. Voor alle foodies die meer willen dan alleen eten is er gelukkig ook gedacht aan muziek en theater.

What’s on? Foodtruck Festival Trek
When? 25-28 mei
Where? Hunnerpark Nijmegen

Bleshyou

Hungry plants

Altijd al willen weten hoe vleesetende planten groeien en bloeien? Bij Bleshyou hebben ze Marc Verdyck uitgenodigd, een man die al 27 jaar van zijn leven vleesetende planten kweekt. Een echte pro dus! Voor 5 euries kun je erbij zijn, krijg je een hap en een drankje en alle ins en outs over deze not-so-cute plantjes.

What’s on? Meet en Greet met Vleesetendeplant-kweker Marc
When? Vrijdag 26 mei
Where? Bleshyou, van Broeckhuysenstraat 20

Emporium-Fairytales

Een Emporium fairytale

Het is bijna helemaal uitverkocht: een van de leukste en populairste dance festivals van Nederland. En dat op steenworp afstand van Nijmegen! Het thema dit jaar is ‘Fairytales’. Losgaan doe je dan ook op podia met namen als Pinokkio, Sneeuwwitje, Peter Pan en de Kleine Zeemeermin. Zon op je bol, iets dorstlessend bij de hand en dansen maar!

What’s on? Festival Emporium
When? Zaterdag 27 mei
Where? De Berendock

de-Portier

Lazy Sunday

#FundaySunday? Bij Restaurant de Portier met een Walking Wijn Proeverij. Vijf Oostenrijkse wijnmakers (Women on Wine) komen langs en vertellen over hun meegebrachte wijn, terwijl jij de hele dag proeft én geniet van bijpassende hapjes. Voor €50,- ben je de hele middag onder de pannen en kun je ook met korting wijn inslaan voor thuis! Wel even aanmelden.

What’s on? Walking Wijn Proeverij
When? Zondag 28 mei
Where? Restaurant de Portier

 

Have a fox-on zonnig weekend!

Tekst: Lisanne Berendsen | Beeld: Agency X, Trek, de Portier, Unsplash

 

 

 

adminlinku

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed