The FollowFox Festival Forecast top 12 zomer 2017!

Posted By Admin@LinkU / 5 juni 2017 / 0 Reacties

Met enig geluk heb je al een paar mooie festivals afgedit jaar. Emporium, TREK, de dag van het levenslied, SMKMRKT: slechts het tipje van de festival-ijsberg! De zomer komt er nu toch écht aan en je hoeft Nijmegen niet uit voor een tof festival. Ben je van de old school music of new school vibes, wil je alleen maar dansen, of toch liever speciaalbier drinken, nieuwe foodcombi’s ontdekken of all of the above?

√ Drift Festival

Drift: wat doe je daar ook alweer? Juist: dansen. Dat kan bij een van de zeven podia met in de line-up onder andere Boomshakalak, Davy Brandts, Comrade Winston, Soundsystem, Auntie Flo en nog vele anderen. De échte die-hards halen ’s nachts door bij Nachtdrift in de Brebl.

When? Zaterdag 10 juni
Where? Cultuurspinnerij de Vasim
Tickets? €27 euro, koopje toch?

√ Down The Rabbit Hole

Dit jaar vieren we alweer de vierde editie van DTRH. Namen als Navarone, Fleet Foxes, Moderat, Oscar and the Wolf, Typhoon, Xavier Rudd trekken zo’n 20.000 bezoekers richting Beuningen. Naast the usual suspects dansen, kamperen en zwemmen kun je ook genieten van het klassieke muziekprogramma op het Vurige Veld en sambadansen in cocktailclub Le Salón. De Rapid Rabbits kunnen voor een kleine honderd euro erbij zijn, wil je nu nog kaartjes kopen inclusief campingverblijf ben je €129,- kwijt.

When? Vrijdag 23 t/m zondag 25 juni
Where? Groene Heuvels, Ewijk
Tickets? €129 voor drie dagen inclusief camping

√ ValkhofTheaterAvenue

Drie dagen lang genieten van circus, literatuur, cabaret, muziektheater en dans: ValkhofTheaterAvenue has it all! Loop rond en kies een van de vele korte voorstellingen die op tientallen plekken opgevoerd worden en haal wat te happen bij een van de foodtrucks. Geniet drie dagen lang van alles wat cultureel Nijmegen te bieden heeft!

When? Vrijdag 23 t/m zondag 25 juni
Where? Valkhofpark, Nijmegen
Tickets? Entree is gratis, je betaalt los per voorstelling

√ Afrikafestival

Houd je van Afrikaanse beats, eten en producten, of wil je ze juist leren kennen? Het Thiemepark staat eind juni in het teken van Afrika, met vanaf 15.00 uur een doorlopend programma met muziek, dance en food. Vanaf negen uur kun je verder dansen in de Thiemeloods.

When? Zaterdag 24 juni
Where? Thiemepark, Nijmegen
Tickets? Gratis toegang!

√ MOUT Bierfestival

Beerlovers unite! Enkele tientallen bierbouwers vereren ons met een bezoek aan Nijmegen. Je kunt alle brouwsels proeven van brouwerijen als Het Hert, Donderwolk, Jopen, Hemelswater, Lagunitas en de Nijmeegse Brouwtoren. Daarnaast: biercollege volgen, meedoen aan een blindproeverij of masterclass en brouwdemonstaties bijwonen. Voor muzikale begeleiding wordt gezorgd, en voor de kleintjes ook!

When? Vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli
Where? Julianapark, Nijmegen
Tickets? Entree is gratis!

√ Cultureel Terras De Kaaij

Niet weg te denken uit de Nijmeegse zomer, toch was het dit jaar even heel spannend of Opoe Sientje mocht blijven. Gelukkig blijft de Kaaij, vaste zomerprik voor veel Nijmegenaren, gewoon bestaan. Moeten we nog even uitleggen wat het is? Een bonte verzameling live-muziek, foodtrucks, kunst, zand, strand en de Waal. As we write is het programma nog niet bekend, maar we hebben er hoe dan ook al zin in!

When? 30 juni t/m 9 September
Where? Onder de Waalbrug
Tickets? No need, uiteraard betaal je los voor eten, drank en sommige workshops

√ Vierdaagse Versie 101 & Vierdaagsefeesten

De meest ultieme Nijmeegse week: de zomerfeesten! Met SMKMRKT, Museumplein, Faberplein, Festival op ’t Eiland (met het pontje vanaf de Kaaij!), Valkhof Festival, Matrixx Live aan de Kade en many others ben je een hele week onder de pannen met op iedere hoek van de straat een party. Je zou bijna vergeten dat er ook nog gewandeld wordt: dit jaar is het nummer 101 van de vierdaagse marsen, met een kleine vijftigduizend lopers die je op de Via Gladiola feestelijk kan binnenhalen.

When? Zaterdag15 Juli t/m Vrijdag 21 Juli
Where? Diverse Locaties in Nijmegen
Tickets? No need, dit is een van de grootste gratis festivals van Nederland!

√ Oersoep Craft Beer Festival

Nijmeegse brouwerij Oersoep nodigt haar favoriete brouwers en brouwerijen uit binnen-en buitenland uit om de hele dag in het zonnetje bier voor ons te schenken. Wie dat zijn, wordt de komende tijd bekend gemaakt op de eventpagina. STOOM zorgt voor fijne borrelplankjes om de beermunchies te stillen.

When? Zaterdag 26 Augustus
Where? Honigcomplex
Tickets? Waarschijnlijk is de entrée €5, houd de Facebookpagina in de gaten.

√ We Love The 90’s

De jaren ‘90 van de vorige eeuw: een decennium met iconische muziek. Denk maar aan DJ Paul Elstak, Scooter, Replay, T-Spoon, Darkraver en Mental Theo. We Love The 90’s is een dag vol foute nineties muziek, golden oldies, lekker hakkûh en chillen in de zon.

When? Zaterdag 26 augustus
Where? Goffertpark, Nijmegen
Tickets? €37,50, check de website

√ Het Nest

Subcultuur en Planet Rose slaan dit jaar de handen ineen voor de allereerste versie van Het Nest: techno, house, en elektronische beats. Dit alles in het Goffertpark rondom het openluchttheater. Wie kunnen we verwachten? De line-up: DJ Hell, Roman Fügel, Benny Rodrigues, Paul Woolford, onze eigen #mancrushmonday and many more.

When? Zaterdag 2 september
Where? Goffertpark, Nijmegen
Tickets? Voor €29,50 kun je erbij zijn!

√ Festival de Oversteek

Geniet in September van muziek, theater, dans, literatuur en beeldende kunst in het prachtige groene Nijmegen Noord en de dorpen daaromheen. Locaties zijn anders dan anders: boomgaarden, landgoederen, boerenschuren en dijkhuisjes. Ontdek lokale singer-songwriters, dichters en bands en proef lokale streekproducten. Dit jaar wordt het alweer de negende editie van Festival de Oversteek!

When? Zondag 3 en Zondag 10 September
Where? Nijmegen Noord
Tickets? Houd de website in de gaten voor programmering en ticketprijzen. Passe-partouts zijn ook verkrijgbaar.

√ The Big Draw Nijmegen

Dit festival is anders dan de meesten in het rijtje: een tekenfestival! ‘Kunst verbindt’ is de gedachte en iedereen wordt vier dagen lang aangespoord om te tekenen. Je mag zelf tekenen of getekende werken komen bekijken op straat, op papier, met krijt, met potlood, met zand, anything is possible. Locaties en kunstenaars worden nog bekend gemaakt.

When? Donderdag 7 september t/m zondag 10 september
Where? Centrum Nijmegen, Nijmegen
Tickets? No need!

 

Tekst Lisanne Berendsen | Beeld: Unsplash.com

 

adminlinku

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed