What’s on this weekend – 9 t/m 11 juni

Posted By Judith Sterkenburg / 8 juni 2017 / 0 Reacties

Bakfiets treffen, Open Huis-dagen van de Lindenberg en Nijmeegse Stadstuinen, Nijmegen Klinkt en Drift! Dit weekend gaan we verspreid over onze mooie stad fietsen, dansen, zingen en ontdekken. Hoe dat kan, waar dat kan en wanneer: Follow that Fox!

bakfietstreffen-credit-Bas-de-Meijer

There are…how many bicycles in Nijmegen?

Volgende week is internationale fietsconferentie Velo-City in Nijmegen. Koning Willem-A opent dinsdag op de fiets zelfs de conferentie. Dit weekend alvast een voorloper daarvan: Het International Cargo Bike Festival, aka bakfiets treffen! Ben je ook helemaal weg van dit supergroen, duurzaam, echt-niet-alleen-voor-bakfietsmoeders transportmiddel? Kom dan naar de Kube en ontmoet ontwerpers, beleidsmakers en ambtenaren die zich allen buigen over de bakfietscreatie.

What’s on? International Cargo Bike Festival 2017
When? Zondag 11 t/m dinsdag 13 juni
Where? De Kube, Honigcomplex

Drift

Drift!

Wie het gemist heeft: afgelopen week stond Drift op nummer één bij onze Festival Forecast. De aller-aller-laatste kaarten zijn nu in de verkoop, wie weet scoor je er nog een! Even een reminder: zeven podia, met in de line-up onder andere Boomshakalak, Davy Brandts, Comrade Winston, Soundsystem, Auntie Flo en nog vele anderen. Daarna dans je door bij Nachtdrift @ de Brebl.

What’s on? Drift – om te dansen
When? Zaterdag 10 en zondag(nacht) 11 juni
Where? De Vasim

Open-Tuin-min

Open Huis en Tuin

Altijd nieuwsgierig geweest naar cultureel centrum de Lindenberg, maar nog nooit geweest? Of ben je heel benieuwd naar al het moois en groens wat in Nijmeegse stadstuinen groeit? Dit weekend zijn er zowaar twee open dagen. Quench your curiosity! Op zaterdag ga je naar de 19e editie van de Open Tuinendag, waar meer dan 25 Nijmeegse stadstuinen aan meedoen. Op zondag biedt de Lindenberg allemaal open lessen, optredens en workshops aan, en presenteert het cursusaanbod van het nieuwe seizoen.

What’s on? Open Dag Nijmeegse Stadstuinen
When? Zaterdag 10 juni
Where? Around town

What’s on? Open Dag Lindenberg
When? Zondag 11 juni
Where? Around town

Nijmegen-Klinkt

Nijmegen Klinkt

Je ontkomt er écht niet aan: heel de binnenstad wordt éénn groot podium voor muziek. Op locaties zoals de Stevenskerk, in de Molenpoortpassage, bij de Bibliotheek, de Belvédère, op podia op Plein 1944 en in de Molenstraatkerk wordt er muziek gemaakt. Fanfares, orkesten, klassieke kwartetten, popkoren spelen het hele weekend door. Rasechte Nijmegenaren: zing ‘Al Mot ik Krupen’ onder begeleiding van het Symfonie Orkest Nijmegen met volle borst mee!

What’s on? Nijmegen Klinkt
When? Zaterdag 10 en zondag 11 juni
Where? Around Town


Tekst: Lisanne Berendsen | Beeld: Bas de Meijer, Drift, Unsplash.com

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed