Let the sun shine bright: ‘Ultieme-terrassen-top-13!’

Afbeelding voor Let the sun shine bright: ‘Ultieme-terrassen-top-13!’

Wat we het liefst doen als de zon schijnt? Naar buiten het terras op! Pak de zon mee op deze 13 terrassen in Nijmegen. Van een knusse binnentuin, hippe plek, groot druk terras tot waan je even een god in Frankrijk. Net waar je zin in hebt!

#1 | Beij ons | Oost, West, Thuis Best

Met hun terras in Oost is Beij Ons gezegend met een goed aantal zonuren. Schuif aan voor een (wisselend) dagmenu of huisspecialiteit en laat je verleiden door een (lekker koud!) speciaal biertje: 70 varianten op de kaart en nog eens 10 op vat!


#2 | De Kazerne | Oost, West, Thuis Best

Waan je even een god in Frankrijk (zoals Ilja Gort zou zeggen) op dit ‘landgoed’ aan de Groesbeekseweg. Bestel een verre de vin, speel een potje jeu de boules en even denk je dat je echt op vakantie bent. En dat in eigen stad, bien sûre!


#3 | Sid&Liv | City Hoppen

Voor koele plekjes onder het bladerdak of zonuren maken: bij Sid&Liv ben je aan het goede adres. De heerlijke binnentuin ontdek je pas als je binnenloopt en is de ultieme get-together-plek voor een zomerse high tea, lunch of avondmaal (in de avonduren toveren ze Sid&Liv om tot huiskamerrestaurant Vänner, red).


#4 | Borboleta | City Hoppen

De Borboleta-binnentuin – verscholen achter een historisch pand aan de Lange Hezelstraat – is een pareltje op zich. Hier geniet je in alle rust van een heerlijk ontbijt, lunch of koffie mét zelfgebakken taart. Geen drukke agenda? Met een boek uit de mini-Borboleta-bieb is het buiten extra goed vertoeven.


#5 | Lebowski | City Hoppen

Met een terras aan de levendige Bloemerstraat is Lebowski de plek om je zomerse avonden goed in te luiden. In de laatste zonnestralen van de dag of heerlijk op een zaterdagmiddag kun je genieten van een verre rouge of blanc. Ook voor de bierliefhebber wordt een fraaie selectie geschonken en uiteraard serveert deze hippe tent een heerlijke knabbel of bite!


#6 | Fika | City Hoppen

Op de hoek van de van Broekhuysenstraat zit favo-scandanavian-spot Fika! In de zomer voorzien van een heerlijk terras met – als je het goed plant – goed wat zonnestralen. Fika bestaat ondertussen twee jaar en viert dit de maand juni met een wijnproeverij-actie. Zon & wijn = twee vliegen in één klap.


#7 | Millinger Theetuin | Nature Calls

Net buiten Nijmegen ligt de Millinger Theetuin; een heerlijk buitenverblijf voor de natuurliefhebber. Met regelmatige exposities is deze hotspot echt een bezoekje waard. Of je nu gaat voor de mooie bloemen, de prachtige omgeving of de heerlijke high tea/lunch, spijt zal je zeker niet krijgen!


#8 | Mi Barrio | Galgenveld, the place to be!

Zoek je een terras met de meeste zonuren en buiten de drukte van de stad? Dan zit je bij Mi Barrio in Galgenveld zeker goed!  Mi Barrio huisvest in het grote hoekpand vele knusse ‘effe lekker zitten’-plekken. Borrelen met vrienden of een diner voor twee: alles is hier mogelijk en altijd met een mediterrane touch!


#9 | Frowijn | Galgenveld, the place to be!

Zit het bij Mi Barrio vol steek dan over naar buurtcafé Frowijn. Op de corner van de Fransestraat met de Potanusstraat zwaait Frowijn in Galgenveld al enige jaren de scepter en met verve.


#10 | Maxim | Bottendaal Rules

Houd je van lekker bier en een relaxte sfeer? Dan moet je bij Café Maxim zijn. Deze topper in de wijk Bottendaal biedt alles wat je nodig hebt op een zonnige dag. Verkoeling, zonuren, lekkere snacks en heel veel eye-candy!

#11 | Hotel Credible | Hotel-love

Een hotel midden in de stad mét een terras voor de deur inclusief de nodige zonuren én een leuk stads uitzicht? Simple, dan ga je naar Hotel Credible op de hoek van de Hertogstraat. Met heerlijke nachos, gin-tonics en down-to-earth-meals, zeker een spot waar je de hele dag lekker kunt blijven plakken.


#12 | Hotel Blue | Hotel-love

Een decadente, sunny afternoon spenderen we graag op het terras aan de voorzijde of in de heerlijke binnentuin van Hotel Blue. Een moderne, trendy plek waar kunt genieten van heerlijks uit Juliette’s keuken. Loungen, lunchen, high tea – everything is possible @ Hotel Blue/Juliette.


#13 | Hotel Nimma | Hotel-love

Een groot terras aan de zijkant van Hotel Nimma geeft voldoende vitamine D voor de hele dag. Plof neer in één van de stoelen en laat je verwennen met lekkers uit de – net opnieuw gerenoveerde – keuken en GE-NIET! P.S.: binnenkort kun je hier ook terecht op het dakterras!


 

Tekst: Nadine Jansen | Beeld: NJ, NM, JS, FF, Lebowski, Frowijn, Maxime